Wedstrijdverslag:
FT Bornem-Puurs – GS Beobank Hoboken

GS Beobank Hoboken wint wervelende streekderby in doortastende stijl en nestelt zich stevig in de top vier van het klassement…

In balans

Tijdens de eerste speelhelft werd het veldoverwicht netjes verdeeld. De Hobokenaars namen het aanvangskwartier voor hun rekening, nadien herstelde de thuisploeg het evenwicht.

De sterk gefocuste Beobankers strooiden vlot combinatievoetbal over de vloer, met Imad Amazou als ontembare draaischijf. In de 12′ zag hij een fraaie poging tergend traag voorbij de verslagen Robbin Seghers naast hobbelen, één minuut later kon de lokale goalie een vluchtschot van het Hobokense woelwater niet klemmen, de toegesnelde Hicham Channouf zorgde voor de eindtoets (0-1).

FT Bornem-Puurs knokte echter terug. Hichame M’Rabet ontpopte zich tot de bedrijvigste pion bij de Klein-Brabanders. Hij verknalde weliswaar een immense doelkans maar schonk kort daarop een schitterende voorzet aan Mirko Gajanovic, gelukkig wierp Birger Maes zich onbevreesd in de schietbaan. Nadat een soepele kaatsoefening tussen Steven Dillien en Yannis Van Parys in hoekschop werd gekeerd, kreeg Hichame M’Rabet dan toch loon naar werken (1-1), zodat de rust met een billijke gelijke stand werd bereikt.

Korte metten

Als door een wesp gestoken keerden de goud-zwarten bijzonder geprikkeld uit de kleedkamers terug. In nauwelijks zes minuten legden zij de wedstrijd op grandioze wijze in een definitieve plooi. Eerst via een razendsnelle omschakeling langs de rechterflank waarbij Imad Amazou de aan de tweede paal wachtende Hicham Channouf op zijn wenken bediende (1-2), nadien fusilleerde Imad Amazou de totaal verraste Robbin Seghers met een kanonskogel die via de onderkant van de deklat in de kooi plofte (1-3) en tenslotte maakte Steven Dillien er helemaal korte metten mee (1-4).

Wanhoopsoffensief

De rood-witten begonnen aan een vertwijfelde achtervolging, de Hobokense defensie gaf evenwel weinig of niets weg en dan was er nog Birger Maes die enkele afstandsschoten feilloos in bedwang hield. Zeer tot ongenoegen van de gefrustreerde Hichame M’Rabet die een geel karton incasseerde voor een volstrekt nutteloze overtreding.

Birger Maes verrichtte weer een paar sensationele reddingen. Toen Imad Amazou na een geslaagde steal en in samenspel met Antoine Lemaire de koorden opnieuw deed opveren (1-5), achtte FT-coach Glenn Vermincksel het ogenblik aangebroken om de zaken over een andere boeg te gooien: met Mounir Kissami als meespelende doelman trachtte hij een miraculeuze wederopstanding te forceren. Steven Dillien kon tweemaal geen gebruik maken van een brede boulevard om de kloof verder uit te diepen, het was integendeel Zakaria Akatouf die wist te milderen (2-5). De geïsoleerde Mustapha Aabbassi trapte een fraaie assist van Terry Caudron in de mist.

Aatif Bouyalaoui ging dubbel in de fout: hij keek tegen een gele kaart aan na een drieste sliding en liet zich vervolgens de bal afsnoepen door Steven Dillien die makkelijk kon afstraffen (2-6).

Niettemin dient gezegd dat de gastheren tot de laatste snik bleven aandringen. Het leverde nog een tegentreffer van Nabil Rabhi op (3-6) maar dat deed geen afbreuk aan de erg belangrijke en dikverdiende zege waarmee GS Beobank Hoboken een flinke stap richting play-offs zet!

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze beslist aantrekkelijke partij kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

FT Bornem-Puurs: Robbin Seghers (d+kpt), Ken Beaudoux (d), Luiz Aranha, Abdelhakim Sababti, Zakaria Akatouf, Hichame M’Rabet, Nabil Rabhi, Mirko Gajanovic, Aatif Bouyalaoui, Mounir Kissami, coach Glenn Vermincksel en assistent-coach Bram Verhavert .

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Doelpunten: 13′: Hicham Channouf (0-1); 26′: Hichame M’Rabet (1-1); 31′: Hicham Channouf (1-2); 35′: Imad Amazou (1-3); 37′: Steven Dillien (1-4); 45′: Imad Amazou (1-5); 54′: Zakaria Akatouf (2-5); 56′: Steven Dillien (2-6); 58′: Nabil Rabhi (3-6).

Gele kaarten: 43′: Hichame M’Rabet; 57′: Aatif Bouyalaoui.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Marc Nihoul & Aho Yildiz.

Terugwedstrijd kwartfinale Beker van België

Met slechts één doelpunt voorsprong uit de heenmatch mogen we ons op woensdag 28 maart om 20:30 uur bij de supergemotiveerde derdeklasser ZVC Assebroeke aan een uitzonderlijk warm onthaal verwachten want daar valt de beslissing over de vraag wie in de bekercampagne tot de laatste vier overblijvenden zal behoren…

GS Beobank Hoboken B

Het voorprogramma bevatte een confrontatie tussen de B-teams van beide clubs in de Vlaamse competitie (regio centraal). Onze beloften moesten in een (zware) nederlaag berusten (10-3).