Wedstrijdverslag:
HCT Domi Immo Manage – GS Beobank Hoboken Ster

In Manage was er een hartelijk weerzien met voormalig GS-icoon Antoine Lemaire. Maar eens de bal aan het rollen ging, bleven alle sentimenten achterwege…

Van matig tot groots

De eerste speelhelft had weinig om het lijf. Omstreeks de tiende minuut kwam er wat leven in de brouwerij toen Luka Stalmans plots een ideale doelkans op de slof kreeg, zijn schot belandde pardoes in de armen van Laurens Plees. Kort daarop verlengde Khalid Amzil een vrije trap van Hicham Channouf in de netten, door middel van een subliem hakje achter het steunbeen (0-1). De Hobokense vreugde werd snel getemperd, want in samenwerking met Antoine Lemaire kogelde Miguel Caballero een ingestudeerde vrijschop binnen (1-1). Een scherpe tegenaanval van het duo Khalid Amzil-Yannis Van Parys eindigde op een sisser, aan de overzijde wist de thuisploeg geen gebruik te maken van een blunder in de goud-zwarte verdediging.

Na de rust werden de kijkers getrakteerd op een groots spektakel. Schaduwzijde was evenwel dat de acteurs het vaak niet meer zo nauw namen met de fair play. De bitsige strijd zou leiden tot een lawine van blauwe en gele kaarten. Zelfs naast het terrein kookten de potjes over: GSHS-coach Karim Akajoua, HCT-coach Marco Carnoli en de lokale afgevaardigde ontsnapten niet aan een gele sanctie.

GS Beobank Hoboken Ster pakte uit met wervelend voetbal, snedige diepgang en oogstrelende combinaties. Een wereld van verschil met wat voorafging. Het resultaat liet niet lang op zich wachten: dankzij het overzicht van spelverdeler Adriano Chiaravalle kon de vrijstaande Hicham Channouf de bal netjes in de verste hoek deponeren (1-2). Seconden later vlamde Yannis Van Parys nipt naast en miste Mustapha Aabbassi ei zo na de derde treffer, nogmaals op aangeven van de klaarkijkende Adriano Chiaravalle.

Een rechtstreekse vrijschop van Antoine Lemaire noopte Laurens Plees tot een spectaculaire redding, gevolgd door enkele incidenten die de gemoederen flink deden oplaaien. Vanuit eenzelfde stilstaande fase trapte Mohamed Oubella op het dwarshout. Maar het was de schier onhoudbare Hicham Channouf die Khalid Amzil liet scoren, hoewel deze laatste hiervoor twee pogingen nodig had (1-3). Helemaal om te likkebaarden was een flitsende actie waarbij de ganse Henegouwse verdediging uit verband werd getikt en Hicham Channouf voor het orgelpunt mocht zorgen (1-4). Sébastien Deswijsen verminderde de kloof tot twee eenheden (2-4), spoedig weer ongedaan gemaakt door een weergaloze schicht hoog in de touwen van jawel … onze nummer 10 (2-5)!

Toch was het pleit nog niet beslecht. Met Antoine Lemaire als meespelende doelman, wierpen de gastheren hun volle gewicht in de weegschaal. Het leverde hen warempel twee doelpunten op (4-5). In de slotseconden was de spanning nauwelijks te harden. GS Beobank Hoboken Ster hield echter stand en stak de volle buit verdiend op zak!

Beeldverslag

Een samenvatting van deze wedstrijd en enkele interviews kan u respectievelijk vanaf zondagavond en maandag bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

HCT Domi Immo Manage: Rachid Lamalam (d), Mohamed Oubella (kpt), Adrien Fois, Miguel Caballero, Sébastien Deswijsen, Antoine Lemaire, Donovan Payen, Luka Stalmans, coaches Marco Carnoli en Philippe Stalmans.

GS Beobank Hoboken Ster: Laurens Plees (d), Michael Lauwers (d), Mustapha Aabbassi (kpt), Tom Blommaerts, Bilal Errahmouni, Yannis Van Parys, Adriano Chiaravalle, Zakaria Akatouf, Hicham Channouf, Khalid Amzil, coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha en Wim Rooms.

Doelpunten: 11′: Khalid Amzil (0-1); 17′: Miguel Caballero (1-1); 31′: Hicham Channouf (1-2); 47′: Khalid Amzil (1-3); 52′: Hicham Channouf (1-4); 53′: Sébastien Deswijsen (2-4); 55′: Hicham Channouf (2-5); 57′: Sébastien Deswijsen (3-5); 59′: Mohamed Oubella (4-5).

Gele kaarten: 41′: Marco Carnoli; 43′: Zakaria Akatouf en Moammer Takir (HCT-afgevaardigde); 47′: Karim Akajoua; 58′: Miguel Caballero.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Régis Bawin & Aho Yildiz.

Opnieuw naar Henegouwen

Op vrijdag 9 oktober a.s. trekt GS Beobank Hoboken Ster naar Elouges, waar Futsal Sainte-Odile Jeunes Dour met een warm onthaal zal klaarstaan.