Steven Dillien

Het beste voorbeeld dat veldvoetbal perfect samengaat met zaalvoetbal is dat van Steven Dillien. Steven speelde zijn gehele jeugd voor SK Lierse, waar hij alle nationale jeugdreeksen doorliep. Wanneer Steven de leeftijd van miniem had bereikt, besloot hij zich in alle stilte aan te sluiten bij GS Hoboken. Dit was niet toegelaten door de jeugdopleiding van SK Lierse, omdat de kans op blessures volgens hen te hoog lag. Na het doorlopen van de jeugdreeksen bij GS Hoboken, maakte Steven in het seizoen 2008-2009 de overstap naar de A-kern. In zijn eerste seizoen bij de A-kern slaagde Steven er moeilijk in om speelminuten te verzilveren, omdat de stap naar de A-kern enorm groot was.

 

Veldvoetbalclubs hielden hem in de gaten

In zijn tweede seizoen bij de A-kern wist Steven zich door te zetten, wat resulteerde in meer speelminuten. Steven greep bij deze ook zijn kans door af en toe zijn goaltje mee te pikken, wat ook niet onopgemerkt bleef bij de veldvoetbalclubs die het zaalvoetbal op de voet volgen. In dat seizoen maakte Steven dus ook de overstap van SK Lierse, naar de A-kern van toenmalig 2e provincialer KSK Wavria. Bij KSK Wavria, had hij een minder grote aanpassingsperiode nodig dan bij GS Hoboken. Hier maakte hij furore vanaf minuut één.  Zelfde verhaal bij Schriek, KFC Turnhout en Lyra-Lierse.

gs-hoboken-zaalvoetbalschool-steve-dillien

Europees Kampioenschap

In het seizoen 2010-2011 was het pas echt raak op zaalvoetbalgebied. Steven scoorde in dit seizoen 21 keer. In het seizoen 2011-2012 deed hij echter nog beter met 51 doelpunten, wat niet onopgemerkt voorbij ging bij de coach van de Belgische nationale selectie. Steven mocht verschillende malen opdraven in interlands, met als kers op de taart een definitieve selectie voor het Europees Kampioenschap in Brest (Wit-Rusland). Onder leiding van bondscoach Yves Heremans werd onze nationale selectie Europees Kampioen 2012, met Steven Dillien in de basis. De constante prestaties van Steven gingen aan niemand voorbij. Zo werd Steven tot Gouden Schoen verkozen in het seizoen 2012. Niet alleen in het zaalvoetbal ging het Steven voor de wind, ook op het veld wist hij, mee door zijn zaalvoetbalachtergrond de netten goed te vinden. Met als resultaat, een transfer naar KSV Schriek in 1e provinciale, dan naar KFC Turnhout en nu bij Lyra-Lierse.

Een uitstekend voorbeeld dat hét kan!

Met dit verhaal willen wij aantonen dat zaalvoetbal en veldvoetbal perfect samengaan en zelfs heel complementair zijn. Zaalvoetbal helpt immers de prestaties op het veld te verbeteren. Onderaan deze pagina vind je nog enkele krantenknipsels over Steven Dillien.

jeugdzaalvoetbalschoo-chris-vanliefferinge
gs-hoboken-steven-dillien-krantenknipsel
gs-hoboken-steven-dillien-krantenknipsel
gs-hoboken-steven-dillien-krantenknipsel
gs-hoboken-steven-dillien-krantenknipsel
gs-hoboken-steven-dillien-krantenknipsel

Klik op de thumbnail
om de foto groter te kunnen zien.