Steven Dillien

Het beste voorbeeld dat veldvoetbal perfect samengaat met zaalvoetbal is Steven Dillien. Steven speelde zijn gehele jeugd voor SK Lierse, waar hij alle nationale jeugdreeksen doorliep. Wanneer Steven de leeftijd van miniem had bereikt, besloot hij zich in alle stilte aan te sluiten bij GS Hoboken. Dit was niet toegelaten door de jeugdopleiding van SK Lierse, omdat de kans op blessures volgens hen te hoog lag. Na het doorlopen van de jeugdreeksen bij GS Hoboken, maakte Steven in het seizoen 2008-2009 de overstap naar de A-kern. In zijn eerste seizoen bij onze A-kern slaagde Steven er reeds in om speelminuten te verzilveren, hoewel de stap naar de A-kern enorm groot was.

 

Veldvoetbalclubs hielden hem in de gaten

In zijn tweede seizoen bij de A-kern wist Steven zich door te zetten, wat resulteerde in meer speelminuten. Steven greep zijn kans door af en toe zijn goaltje mee te pikken, wat ook niet onopgemerkt bleef bij de veldvoetbalclubs die het zaalvoetbal op de voet volgen. In dat seizoen maakte Steven ook de overstap van SK Lierse naar toenmalig 2e provincialer KSK Wavria. Bij Wavria maakte hij furore vanaf minuut één.  Zelfde verhaal daarna bij KSV Schriek, KFC Turnhout, Lyra-Lierse en Sint-Lenaarts.

gs-hoboken-zaalvoetbalschool-steve-dillien

Europees Kampioenschap

In het seizoen 2010-2011 was het pas echt raak op zaalvoetbalgebied. Steven scoorde 21 keer. In het seizoen 2011-2012 deed hij echter nog beter met 51 doelpunten, wat niet onopgemerkt voorbij ging bij de coach van de nationale BZVB-selectie. Steven mocht verschillende malen opdraven in interlands, met als kers op de taart een selectie voor het Europees Kampioenschap in Brest (Wit-Rusland). Onder leiding van bondscoach Yves Heremans werd onze nationale selectie Europees Kampioen 2012, met Steven in de basis. De constante prestaties van Steven gingen voorlopig echter voorbij aan de KBVB-clubs. Zo werd Steven tot Gouden Schoen BZVB verkozen in 2012. Na 7 seizoenen GS Hoboken maakte Steven dan de sportieve sprong via Malle, FT Antwerpen en ASD Sporting Sala Consilina (Italië) naar Halle-Gooik.

Een uitstekend voorbeeld dat hét kan!

Stevens verhaal toont aan dat nationaal zaalvoetbal en nationaal veldvoetbal perfect samengaan en zelfs heel complementair zijn. Zaalvoetbal helpt immers de prestaties op het veld te verbeteren. Onderaan deze pagina vind je nog enkele krantenknipsels over Steven Dillien.

jeugdzaalvoetbalschoo-chris-vanliefferinge
gs-hoboken-steven-dillien-krantenknipsel
gs-hoboken-steven-dillien-krantenknipsel
gs-hoboken-steven-dillien-krantenknipsel
gs-hoboken-steven-dillien-krantenknipsel
gs-hoboken-steven-dillien-krantenknipsel

Klik op de thumbnail
om de foto groter te kunnen zien.