GS Hoboken Ster: Een club met een rijke geschiedenis

Het eerste fluitsignaal voor zvc GS Hoboken

Het zaalvoetbalverhaal van zvc GS Hoboken neemt zijn aanvang in 1982. Na een seizoen van vriendschappelijke wedstrijden beslisten we om te starten in de bijgevoegde competitie van de Vlaamse Zaalvoetbalbond (VZVB) als zaalvoetbalteam onder de vleugels van veldvoetbalclub AFC Geel Ster Hoboken (gesticht in 1934 door Victor Marijnissen, grootvader van Luc en Dirk Van Overbeke). Toenmalig voorzitter en huidig erevoorzitter is Bruno Van Haesendonck, vader van huidig bestuurslid Mark.

Dat was een minicompetitie tussen teams die van plan waren om het volgende seizoen in competitie aan te treden. Dat opzet was voor ons zodanig geslaagd dat we niet twijfelden om de stap te wagen.

1982

5e provinciale VZVB: Jong, maar ambitieus team

We begonnen het seizoen 1982-83 in 5e provinciale met een bijzonder jong team van gemiddeld 18 jaar. De jongens van het eerste uur waren Marc Champagne, Kris Van den Bergh, Dirk en Walter De Wit, doelman Daniel Celis, Dirk Descamps, Tim Bossaerts, Ahmed Ennassiri, Luc en Dirk Van Overbeke, onder leiding van coach Wim Bossaerts.

1982-1983

4e provinciale: Een sportieve injectie

Het daaropvolgende seizoen 1983-84 konden we ons echter gevoelig versterken met de technici Mark Van Haesendonck en Jan Embrechts en andere aanwinsten als Jan Alen en Paul De Pauw. Deze sportieve injectie bezorgde ons een mooie tweede plaats en tevens de promotie naar 4e provinciale.

Het duurde tot het seizoen 1986-87 voor we de promotie naar 3e provinciale konden afdwingen. Ondertussen was er met keeper Peter Van Haesendonck, Ludo De Kinder, Ivo Deckx, Tim Bridts, Johan Wagemans, Benny Leemans en Mark Liekens een wisseling van de wacht gebeurd.

In mei 1987 werden we uitgenodigd voor onze 1e deelname aan het internationale Sport Peti zaalvoetbaltornooi van FP2000 Sporting Holidays in Lloret de Mar aan de Spaanse Costa Brava, waar we een mooie 9e plaats wegkaapten, te midden van een groot aantal nationaal spelende teams uit Nederland. De onvergetelijke wedstrijd tegen de Antilliaanse voetbaltovenaars van zvv Srefi Jepi was samen met de tornooiwinst in 1995 een sportief hoogtepunt. We hadden voor jaren ons hart verloren aan dit prachtige tornooi.

1983-1987

3e provinciale: Nipt ontsnapt aan de degradatie

Het eerste seizoen 1987-1988 in 3e provinciale ontliepen we slechts nipt de degradatie.

2e provinciale: Hogerop in het klassement

De seizoenen 1988-89 en 1989-90 brachten ons respectievelijk een 6e en een 7e plaats op in 3e provinciale. In het daaropvolgende seizoen 1990-91 forceerden we via een verdienstelijke 3e plaats de promotie naar 2e provinciale VZVB.

GS Hoboken schrijft geschiedenis: bekeruitschakeling van zvc Duffel

Inmiddels kwamen enkele bekwame elementen als Rudy Smet, Tom Van dievoort, Steven Heyrman, Roland Van Landeghem, Yaser Marangoz, Marc De Witte, Danny Janssens, Guy Gommers en Eric Felix onze rangen versterken. We bleven niet bij de pakken zitten en met deze transfers ambieerden we tijdens het seizoen 1991-92 de hoogste provinciale reeks. Het hele seizoen stonden we mee vooraan, maar Driehoek Hove en Uilenspiegel bleken toch nog iets te sterk. Een nieuwe uitschieter in de geschiedenis van de club was de bekeruitschakeling van de toenmalige eerste nationaler zvc Duffel.

1988-1992

Nationaal zaalvoetbal BZVB binnen handbereik

Het seizoen 1992-93 zijn we opnieuw gestart met de ambitie de promotie te verwezenlijken en dit keer zijn we in ons opzet geslaagd. Door de weigering van Westmalse Club 80 in 1e provinciale om te promoveren, mochten we voor de eerste keer proeven van nationaal zaalvoetbal. Met dat vooruitzicht werd onze spelerskern vooral in de breedte uitgebreid met Sven Wilms, Frank Wilms, Ronny Van den Brande, Danny Maris, doelman Gerard van Os, Steven Rombout en Marc Smets.  Met een 3e plaats in 3e nationale A na een prachtig seizoen 1994-95 eindigden we met dit team op een zucht van 2e nationale.

Tijd voor de volgende generatie

De volgende seizoenen werd dan begonnen met een noodzakelijke verjonging van onze ploeg. Gevestigde waarden als Rudy Smet, Sven Wilms, Rudy De Leeuw, Marc Severeyns, Nico Aharar en coach Hugo Mertens zochten om uiteenlopende redenen andere oorden op. Zij werden vervangen door doelman Lode Van den Brande, Sven Goddyn, Serge Asselman, Erkan Bozlar, Christian Cassiman en Antonio Bustamante.

1992-1995

Promotie was meer dan ooit dé doelstelling

In het seizoen 2000-01 waren we kort bij promotie met een 3e plaats na MW Wenduine en De Gouden Leeuw.  Het was onze betrachting en ambitie om op termijn die promotie naar 2e nationale af te dwingen. Daarom werd voor het seizoen 2001-02 het team versterkt met Driss Boulajhaf, Karim Barich en Reggy Michiels. Samen met doelman Bjorn Janssens, Christoph Van den Rul, Patrick Vandekerkhof, Sammy Voeten, Christian Cassiman en doelman Robbe Marysse vormden zij de kern van het A-team. Van de oude garde bleef enkel clubspeler en kapitein Ronny Van den Brande over.  Het leverde ons opnieuw een 3e plaats op na kampioen De Gouden Leeuw en Sporting Hoboken.  Onvergetelijk was de 0-0 in de topper uit bij De Gouden Leeuw.

Jaarlijks voor aanvang van de competitie organiseert onze club het tornooi “Beker van Hoboken”.  Eveneens jaarlijks eind mei namen wij sedert 1987 al deel aan het tornooi van de Nederlandse organisatie FP2000 Sport Travel & Events in Lloret de Mar aan de Spaanse Costa Brava.

1996-2002

Fusie: Samen zijn we sterk

Na 9 jaar proefdraaien in 3e nationale, hebben we een balans opgemaakt voor de toekomst. Een droom van ons bestuur bleef om in Hoboken opnieuw een “grote” ploeg te maken die door zowel de sportieve als de financiële middelen in Hoboken te bundelen, zo hoog mogelijk kan doorstoten in de nationale reeksen.  In 2002 kreeg deze droom concrete vorm door de fusie tussen Geel Ster Hoboken en De Gouden Leeuw. Voorzitters Mathieu Lauwers en Dirk Van Overbeke staken de koppen bij elkaar en waren er snel uit.

Het sterke bestuur van Geel Ster Hoboken en de sterke spelersgroep van De Gouden Leeuw maakte van fusieclub Gouden Ster Hoboken meteen een topclub.

We konden met coach Rudy Smet en spelers als Bart Kegels, Rolf Pyl, Glenn Van der Put, Kris Demuynck, Kenneth Jervis, Dirk Van de Velde, doelman Bjorn Janssens, Driss Boulajhaf, Karim Barich en Christoph Van den Rul in het eerste fusieseizoen direct de gegeerde titel in 2e nationale binnenhalen, ondanks sterke tegenstand van Brasilia Liège.  In dat seizoen 2002-03 haalden we ook de halve finale van de Beker van België.

Voor ons debuutseizoen 2003-2004 in 1e nationale kwamen Herman Beyers (ex-kapitein van de nationale ploeg en verscheidene keren Belgisch zaalvoetballer van het jaar), Geert Van Loock (ex-Edegem) en doelman Marc Marant onze rangen versterken.

2002-2003

Debuut in N1 met onverwachte finale play-offs

Het debuutseizoen in 1e nationale 2003-04, dat zich aankondigde als groot vraagteken, werd een complete meevaller. Na een formidabele seizoensstart is onze club nooit uit de top van de rangschikking weggeweest, ondanks een groot aantal blessures. In de play-offs bereikten we na winst in de halve finale tegen De Mol Zeebrugge (met doelman Olivier Verhanneman) zelfs de finale.  Daar moesten we in 3 wedstrijden slechts nipt de duimen leggen voor een ijzersterk Penarol Volvo Kelmis (met supertalent François Sterchelé), dat verdiend landskampioen werd. We wonnen thuis met 4-2, maar moesten daarna in La Calamine twee keer de duimen leggen.

2003-2004

Landskampioen én bekerwinnaar

Ons tweede seizoen in 1e nationale is uitgedraaid op een voltreffer van formaat. We haalden in 2004-05 de dubbel: landskampioen en bekerwinnaar. Na winst in de reguliere competitie en in de finale van de play-offs tegen een technisch sterk Amigo Schepdaal met 3-5 en 5-3 (en een onstuitbare Glenn Van der Put), wonnen we met 2-0 (verlossend doelpunt van Bart Kegels) ook de bekerfinale tegen Oasis Bruxelles (met de 17-jarige Bilal Errahmouni) in een volgepakt Eurovolleycenter in Vilvoorde.  Een prachtig seizoen met slechts één nederlaag!

Doelman Olivier “Oli” Verhanneman kwam ondertussen niet onopgemerkt onder de Hobokense lat te staan. Binnen de kortste keren stond Olivier ook bij het nationale BZVB-team in doel.  Najim Amezian kwam onze aanval versterken.

GS-Jeugdzaalvoetbalschool

In 2005 gingen we van start met onze GS-Jeugdzaalvoetbalschool onder  leiding van jeugdcoördinator Mathieu Lauwers en trainer-coach en zaalvoetbalicoon Herman Beyers.

2004-2005

Opnieuw kampioen van België

Voor het seizoen 2005-06 kwamen Bert Deleu en Kurt Vermeiren onze rangen versterken. Samen met youngster Xavier Potvin en doelman Kris Robbroeckx werden zij toegevoegd aan de kern. Bij de start van het seizoen pakten we de supercup tegen Hannut.

GS Hoboken werd opnieuw en voor de tweede keer op rij landskampioen na winst in de reguliere competitie, met slechts 1 verlieswedstrijd en 1 gelijkspel, en finalewinst in de play-offs tegen Amigo Schepdaal met 3-5 en 3-0.

Via kantoorhouder Johan Bressinck vond GS Hoboken met Citibank ook een naamsponsor.

2005-2006

Afscheid van enkele leden van onze sportieve staf

In het seizoen 2006-07 wilden we er alles aan doen om ook een derde landstitel op rij te versieren. We werden opnieuw en dit voor de derde keer op rij winnaar van de reguliere competitie, een formidabele prestatie! In de play-offfinale lag het verschil met Amigo Schepdaal in enkele te vermijden details, waardoor we nipt de titel misliepen die toen niet had mogen verloren gaan.

Op trainersvlak de afsluiting van een periode, want onze jarenlange trainer-coach Rudy Smet en zijn assistent Ronny Van den Brande besloten ermee te stoppen. Ook Bart Kegels zette een punt achter een jarenlange prachtige zaalvoetbalcarrière als speler. Bart was wel de geknipte man om binnen GS de rol van sportief coördinator te vervullen.

2006-2007

Spanning ten top na een 4e plaats, maar toch finale play-offs

We begonnen 2007-08 met twee nieuwe coaches Rudi Budts en Jo Wouters, de ervaren verdediger Koen De Vocht en het jonge talent Mounir Kissami. Zij leidden ons voor de 5e keer op rij naar de play-offfinale, waar we in de halve finale de kampioen uit de reguliere competitie Leopoldsburg opzijzetten met 5-4 en 2-4 en een weergaloze Kurt Vermeiren!

In de finale moesten we echter in 3 wedstrijden opnieuw nipt en ongelukkig de duimen leggen voor Amigo Schepdaal. Na 4-2 winst en 7-4 verlies ging de derde (barrage)wedstrijd verloren met 5-3.

2007-2008

Vervangingen en transfers

2008-09 beloofde van bij de start een turbulent seizoen te worden. Kurt Vermeiren en Mounir Kissami werden weggehaald door respectievelijk Leopoldsburg en Schepdaal. We namen reeds voor aanvang van de competitie afscheid van coach Rudi Budts, die werd vervangen door Jo Wouters met Bart Kegels als assistent.  Bert Deleu (terug van weggeweest), Abdel Ait Daoud, doelman Wim Rooms, Tim Vergauwen en Peter Schrauwen kwamen de GS-rangen versterken.  Na amper één wedstrijd geraakte sterkhouder Glenn Van der Put zwaar geblesseerd aan de knie. Deze tegenslag zou ons het hele seizoen achtervolgen.

Gestrand op de 5e plaats na een pechseizoen

Ons aanvallend compartiment was fel verzwakt. Ook Bert Deleu verliet GS voor het einde van het seizoen.  Tot overmaat van ramp verliet Xavier Potvin ons in november voor het ondertussen ter ziele gegane zvk Edegem. Gelukkig konden we nog steeds bouwen op een ijzersterke defensie en twee superieure doelmannen, wat ons in staat stelde om toch nog de 5e plaats in de reguliere competitie weg te kapen.

2008-2009

Even herbronnen met een 6e plaats

Geert Brijs, al jarenlang coach van ons beloftenteam in 1e provinciale, werd in het seizoen 2009-10 ook assistent-coach van GS A.  Onze aanwinsten zijn goalgetter Karim Akajoua, Khaled Oulichki, Kevin Verschueren en Laurens Soenen.

De GS-Jeugdzaalvoetbalschool traint en speelt op zondag van 17 tot 21 uur, eveneens in sporthal Sorghvliedt, onder leiding van onze nieuwe jeugdcoördinator Alain Aertgeerts.

2009-2010

Tijd voor verjonging en moderner zaalvoetbal

In het seizoen 2010-11 gaan we met een propere lei van start en bouwen we aan een nieuw en jonger team. Na een teleurstellende 6de plaats, start GS met de verjonging en trachten we een moderner zaalvoetbal te spelen. We namen afscheid van Herman Beyers en Geert Van Loock. Ook Laurens Soenen verliet onze club. Opnieuw onder leiding van trainer-coach Rudy Smet, vroeger reeds 8 seizoenen coach bij GS, en assistent Geert Brijs, gingen we op zoek naar polyvalente spelers, die op meerdere posities inzetbaar zijn, en bovendien over scorend vermogen beschikken. Dat laatste ontbrak immers in het team van vorig seizoen, waar we teveel “dienende” spelers hadden. Onze tactiek was hierdoor te voorspelbaar.

We kregen het minste aantal doelpunten tegen, maar scoorden zelf veel te weinig. Met jeugdige aanwinsten als Antoine Lemaire, Hicham Channouf, jeugdproduct en supertalent Steven Dillien en Bilal El Merboh gingen we met goede moed het nieuwe seizoen in. Met een 3e plaats in de reguliere competitie en een halve finale play-offs tegen Schepdaal (1-3 en 7-5) was ons seizoen meer dan geslaagd. Dit knap resultaat met de jeugd zorgde voor een trendbreuk en bewees dat we de juiste keuze gemaakt hebben.

2010-2011

Feest bij de beloften van GS Hoboken B

In 2011 werd GS Hoboken B kampioen in 1e provinciale VZVB en promoveert zo naar de Vlaamse competitie (regio centraal).

We zetten de verjonging verder

In 2011-2012 gingen we dezelfde weg op en haalde we met Abdel Taleb en Noureddine Errajel opnieuw twee (Hobokense) spelers van 19 jaar erbij. Ook Antwerpenaar Mo Raguragui vervoegt onze A-kern.

De seizoenen 2011 (1-3 en 7-5) en 2012 (4-6 en 7-5) wist onze club telkens de halve finale van de play-offs te bereiken, maar geraakte niet voorbij het sterke Amigo Schepdaal (van Mustapha Aabbassi).

In de halve finale van de play-offs 2013 klopten we in een memorabele thuiswedstrijd wel de latere landskampioen Relemko Koersel (met Bilal Errahmouni) met 10-7.

Voor het seizoen 2013-2014 komt Ali Bouri over van FT Antwerpen.

2011-2013

GS Hoboken voor de 3e keer landskampioen!

Na knappe winst in de halve finale tegen Selaklean Thulin struikelden we in 2013-2014 in de barragewedstrijd van de finale play-offs op onwaarschijnlijke wijze nog met 4-3 over Waremme AC, nadat we aan de rust nog ruim 1-3 voor stonden.  De twee eerste wedstrijden eindigden op 7-2 en 8-6.

De campagne 2014-15 mondde echter uit in een geweldig succes.  Met sterkhouder Mustapha Aabbassi erbij en na drie zinderende confrontaties in de finale van de play-offs, inclusief barragewedstrijd (5-5), verlengingen (6-6) en strafschoppen (3-4, waar titularisdoelman Olivier Verhanneman zijn plaats afstond aan de latere redder in nood Wim Rooms, en Antoine Lemaire de beslissende strafschop verzilverde), kaapten onze jongens de 3e kampioenstitel weg voor de neus van Selaklean Thulin. Die barragewedstrijd was er eentje die we nooit zullen vergeten!

Ook in de finale van de Beker van België moesten diezelfde Henegouwers met 7-3 het onderspit delven.

2014-2015

Nieuwe naamsponsor en transfers

Bij aanvang van het seizoen 2015-16 kwamen twee zaalvoetbaltoppers ons A-team versterken: Mustapha Aabbassi en Imad Amazou.

Beobank Abdijstraat en Beobank Wilrijk werden onze nieuwe naamsponsor.  Stilaan zien we ook de eerste vruchten ontluiken van onze GS-Jeugdzaalvoetbalschool. Enkele jongeren worden klaargestoomd voor het grote werk en krijgen volop de kans in ons beloftenteam.

Het is aan hen om die kansen te grijpen en verder door te stoten naar het A-team.  Het talent is in alle geval aanwezig. Topschutter Steven Dillien is hiervan het beste bewijs. Yannis Van Parys is het volgende talent in aantocht. Ook de doelman van ons beloftenteam Gertjan Dillien en speler Filip Aertgeerts komen uit de GS-jeugd.  We wensen de doorstroming van jeugdspelers nog meer te bevorderen.

Geslaagd seizoen in competitie, zware ontgoocheling in de beker van België

Met opnieuw een 3e plaats in de reguliere competitie en een halve finale in de play-offs tegen Selaklean Thulin (0-2 en 5-0) was ons seizoen meer dan geslaagd.  Bijzonder ongelukkig was echter het onnodige verlies in de finale beker van België met 3-2 tegen Anneessens Brussel.

Nieuwe sportieve staf en versterking

Coaches Rudy Smet en Geert Brijs boden hun ontslag aan, waarna speler Karim Akajoua en assistent Ivan Boey (ex Bornem-Puurs) de leiding kregen over ons A-team.

Op bestuursvlak komt Chris Van Liefferinge onze ervaren bestuursploeg versterken en op sportief vlak transfereerden we topdoelman Birger Maes.  Doelman Wim Rooms neemt een sabbatjaar, waarna we hopen dat hij zo snel mogelijk in een andere functie terugkeert naar de schaapsstal.

2015-2016

Achtste play-offfinale!

We schakelen in de halve finale play-offs Snob Schaarbeek uit en spelen zo de 8e play-offfinale in de rijke geschiedenis van GS Beobank Hoboken.  Tegenstander was (alweer) het exotisch legioen van Selaklean Thulin, hoofdzakelijk bestaande uit Braziliaanse beroepshuurlingen.  Na 1-3 thuisverlies en een onverdiende 3-2 nederlaag in Thulin kwamen we net tekort.

Nabeschouwingen

GS Beobank Hoboken kan terugblikken op een geslaagd seizoen 2016-2017: in de eindtabellen van de reguliere competitie werd een schitterende tweede plaats veroverd, op één puntje van profclub Selaklean Thulin.  We bereikten toch maar weer de finale van de play-offs en struikelden over een dosis pech in de halve finale van de Beker van België.

Vergeten we daarbij niet dat ons team in de loop van de campagne werd geteisterd door een heleboel blessureleed, met Mustapha Aabbassi en aanwinst Terry Caudron als voornaamste slachtoffers.

GS eindigt met slechts 3 verlieswedstrijden op de tweede plaats in de reguliere competitie, op 1 punt van Selaklean Thulin.

Huldebetoon aan Olivier Verhanneman

In de play-offs werd hulde gebracht aan de afscheidnemende Olivier Verhanneman, die liefst 12 seizoenen lang het Hobokense doel heeft verdedigd en vaak een doorslaggevende bijdrage leverde aan de vele successen van onze club. Hij verdient een centrale plaats in de galerij van de onsterfelijke GS-iconen en ook zijn sympathieke verschijning zal voor altijd in ons geheugen gegrift blijven.

2016-2017

Uitbreiding sportieve staf

Ex-doelman Wim Rooms versterkt onze sportieve staf.

Halve finale play-offs

Voor de 13e maal in 15 seizoenen in de hoogste nationale reeks verscheen GS Beobank Hoboken aan de start van de titelrace. De halve finale van de play-offs was opnieuw een confrontatie tegen regerend landskampioen en aartsrivaal Selaklean Thulin.

De zowel thuis als uit perfect uitgevoerde tactiek van Thulin met meespelende doelman liet de Hobokenaars dikwijls achter een ongrijpbare bal hollen.  Uit verloren we na een 2-3 tussenstand alsnog met 4-3.  Thuis werd het 1-4 nadat de fysieke paraatheid en concentratieverlies hun tol begonnen te eisen.

Finale Beker van België

Dit werd een van de beste wedstrijden in de geschiedenis van onze club.  Na een prachtige wedstrijd op het scherp van de snee leidde GS na de reguliere speeltijd met 7-6.  Om onduidelijke redenen lieten de scheidsrechters echter nog 2′ doorspelen, waardoor ARB Hamme (met Soufian El Fakiri) alsnog ultiem kon gelijkmaken.  De frustratie bij coaches en spelers was heel groot, wat leidde tot concentratieverlies in de verlengingen, waar we onverdiend ten onder gingen.  Wat een onverdiende afknapper!

Nabeschouwingen

GS Beobank Hoboken valt naast de prijzen, maar kan toch terugblikken op een geslaagd seizoen 2017-2018. Onze club bereikte immers de play-offs met een mooie 2e plaats in de reguliere competitie en slechts 3 competitienederlagen, en ook de finale van de Beker van België.

Verlies van 2 clubspelers

Zowel topschutter Steven Dillien als Yannis Van Parys, beiden reeds bij GS als jeugdspelers, verlieten onze club om andere futsaloorden op te zoeken, maar verdienen zeker een speciale vermelding in onze clubhistorie!  Doelman Alessandro Maffeo ging dichter bij huis spelen.

Door de zware blessure van Khaled Oulichki en het afhaken van Xavier Potvin (beroepsredenen) sloten we reeds na de heenronde met Bilal Errahmouni een nieuwe speler aan.

2017-2018

Aanwinsten

De vertrekkers worden vervangen door aanwinsten Soufian El Fakiri, doelman Michael Lauwers en jonge belofte Raid El Kajjoui.

Tornooi Beker van Hoboken

Als voorbereiding op het nieuwe seizoen organiseerden we in augustus opnieuw de Beker van Hoboken met deelname van Hoboken Ster, zvk Hove en Anadolu Stekene (allen spelend in 1e nationale BZVB).  GS kon deze editie met 4 teams op haar naam schrijven.

Nabeschouwingen

GS Beobank Hoboken valt naast de prijzen en kan hierdoor niet terugblikken op een geslaagd seizoen 2018-2019. Onze club won immers met ruime voorsprong de reguliere competitie met slechts 6 verliespunten, maar overleefden de halve finale play-offs niet. Het is veelzeggend dat we tegen landskampioen AS CF Schaarbeek wonnen met 1-6 (uit) en 10-3 (thuis).

Net als in 2016 en 2018 verloren we opnieuw de finale van de Beker van België, deze keer tegen middenmoter Futsal IP Hannut.

2018-2019

Aanwinsten

De vertrekkers Khaled Oulichki, Soufian El Fakiri en belofte Raid El Kajjoui worden vervangen door aanwinsten Yannis Van Parys (keert terug van Malle), Zakaria Akatouf en Dimitri Hairemans. Voor de terugronde keerde Khalid Amzil terug naar Hoboken.

Tornooi Beker van Hoboken

Als voorbereiding op het nieuwe seizoen organiseerden we in augustus opnieuw ons tornooi Beker van Hoboken met deelname van Hoboken Ster, zvk Hove en Assebroeke.  GS Beobank Hoboken werd opnieuw de winnaar.

Corona

Als leider in het klassement met 3 punten voorsprong op zowel Domi Manage als IP Hannut werd na 20 speeldagen de competitie stopgezet vanwege de coronamaatregelen.  Zo werd GS opnieuw winnaar van de reguliere competitie.

De krachten bundelen in Hoboken

De twee Hobokense clubs in 1e nationale GS Hoboken en Hoboken Ster besluiten om samen te smelten, om zo met een sterkere basis een meerwaarde te creëren. Het zaalvoetbal in Hoboken gaat hierdoor zeker aan geloofwaardigheid winnen. Het resultaat wordt een goed gestructureerde club met een volwaardige jeugdzaalvoetbalschool van U8 tot U17 en beloften.

De sportieve staf zal bestaan uit de trainer-coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha en Wim Rooms.

2019-2020

Aanwinsten

De vertrekkers Antoine Lemaire, Terry Caudron en Birger Maes worden na de fusie met Hoboken Ster vervangen door aanwinsten doelman Laurens Plees en Tom Blommaerts.

Corona

Als leider in het klassement en zonder puntenverlies werd na 4 speeldagen de competitie stopgezet vanwege de coronamaatregelen. We konden enkel nog buiten de fysieke conditie onderhouden. Dit deden we in de hoop dat de competitie nog kon hervatten tot eind januari, maar helaas …

Stabiele sportieve staf

De sportieve staf blijft bestaan uit de trainer-coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha en Wim Rooms (ook doelmantrainer).

2020-2021

Aanwinsten

Tom Blommaerts en doelman Michael Lauwers besloten te stoppen. Nieuwe spelers zijn doelman Vinnie Frans, Mo El Mokhtari, Amin Kabir en youngster Ismael Boudar.

Stabiele sportieve staf

De sportieve staf blijft goed werk verrichten met de trainer-coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha en Wim Rooms (ook doelmantrainer).

GS Hoboken Ster voor de 4e keer landskampioen BZVB!

De campagne 2021-22 mondde uit in een geweldig succes. Onze club werd met 3 punten voorsprong in de reguliere competitie kampioen van 1e Nationale BZVB  met slechts 1 verlieswedstrijd en 5 verliespunten.

Na winst in de halve finale van de play-offs tegen AS Schaarbeek kruisten we in de finale de wapens met Celtic Visé. In de uitwedstrijd speelden we onze beste wedstrijd van het seizoen en wonnen we ruim met 1-7.  Thuis maakten we de klus af met 4-3, alle vier de doelpunten kwamen op naam van puncher Soufian El Fakiri.

Overstap naar de KBVB

Belangrijk nieuws is dat we volgend seizoen overstappen naar de KBVB en via de samenwerking met Anis Mesanovic van Futsal Fatani (kampioen N3) kunnen starten in 2e Nationale. Anis komt bij de sportieve staf en wordt lid van onze evenementencel.

2021-2022

Aanwinsten

Nieuwe spelers zijn Mirko Gajanovic, Mohcine Zoubeir en Mohamed Aabbassi.

Stabiele sportieve staf

De sportieve staf blijft goed werk verrichten met de trainer-coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha en Wim Rooms (ook doelmantrainer).

Vanaf dit seizoen maakt ook onze U21 coach Adil Talhaoui deel uit van onze sportieve staf.

GS Hoboken Ster kampioen 2e nationale KBVB!

De campagne 2022-23 mondde opnieuw uit in een geweldig succes. Onze club werd met 3 punten voorsprong in de reguliere competitie kampioen met slechts 1 verlieswedstrijd.

Ook onze U21 behaalden een heel mooie 3e plaats in hun competitie.

Overstap naar de KBVB

Onze overstap naar de KBVB verliep bijzonder vlot en vanaf de eerste speeldag stonden we aan de leiding om die leidersplaats niet meer af te geven.

2021-2022

Bij dit mooie palmares mogen we zeker het aandeel van onze sponsors, trainer-coaches en terreinafgevaardigden niet onderschatten.

Samen met onze bestuursleden Peter Kerckx, Eddy Schaessens, Mark Van Haesendonck, Luc Van Overbeke, Chris Van Liefferinge, Bertrand Winckelmans, Anis Mesanovic en Sara Verstappen verdienen zij een pluim voor hun jarenlange tomeloze sportieve en extra-sportieve inzet voor onze mooie club!

Mathieu Lauwers en ikzelf zijn fier met zo’n knappe bestuursploeg te mogen samenwerken!

Sportieve groet, Dirk Van Overbeke