Wedstrijdverslag:
Anneessens 25 Bruxelles – GS Beobank Hoboken

De bal rolt weer…

GS Beobank Hoboken in een nieuwe look

Met de aanwerving van Zakaria Akatouf, Dimitri Hairemans en de terugkeer van Yannis Van Parys begint onze club aan de campagne 2019-2020 in een andere look. Voornoemde jongens moeten het vertrek van topschutter Soufian El Fakiri, Khaled Oulichki (na tien jaar trouwe dienst) en Raïd El Kajjoui opvangen.

De eerste opdracht voerde ons vanavond naar het Brusselse Zuidpaleis waar Anneessens 25 Bruxelles z’n opwachting maakte.

Afwerking ondermaats

GS Beobank Hoboken ging autoritair aan de slag, combineerde leuk en stak in alle spelonderdelen met kop en schouders boven de gastheren uit. Alleen bij de laatste pass en/of bij de afwerking liep het te vaak mis.

Na tien minuten werd het overwicht eindelijk beloond: uit de linkervoet van Zakaria Akatouf vertrok een schot dat via een tegenstander voorbij de totaal verraste Youssef Masbih in de netten dwarrelde (0-1).

De Hobokenaars bleven de wet dicteren, maar verzuimden om de partij in een definitieve plooi te gieten. De thuisploeg speculeerde op de snelle omschakeling. Zo kreeg de alleenstaande Oussama Kasmi plots een hemelsbrede kans voorgeschoteld, Birger Maes redde de meubelen dankzij een sublieme beenveeg. Ook brute pech achtervolgde goud-zwart: zowel Hicham Channouf als Mustapha Aabbassi troffen de staak, telkens na een prachtige actie.

Tijdens de laatste vijf minuten voor de pauze kwamen de blauw-witten gevaarlijk aan bod. Yassine El Barjraji deed de vuisten van Birger Maes gloeien en onze portier mocht op de gewaardeerde medewerking van de paal rekenen toen Jamal Rezki voor hem opdaagde.

GS Beobank Hoboken maakt het verschil

Na de kampwisseling kregen de Beobankers heel wat meer wind in de zeilen. Reda Dari liep de doorgebroken Hicham Channouf in de rug en ontsnapte niet aan een geel karton. De bedrijvige Yannis Van Parys verkeek een grote mogelijkheid. Hicham Channouf schuimde de ganse linkerflank af, Zakaria Akatouf trapte zijn voorzet tegen het lijf van een inderhaast teruggekeerde verdediger. Even later wist Zakaria Akatouf evenmin een mooi nummertje van Bilal Errahmouni in doel te verlengen.

Vooral de lokale acteurs namen het niet meer zo nauw met de sportiviteit zodat zij vlug vijf blauwe kaarten op hun conto noteerden. In de 43′ liet Youssef Masbih zich in de strafschopzone verleiden tot een overtreding op Yannis Van Parys. Deze laatste kegelde de penalty hoogst persoonlijk en genadeloos binnen (0-2) om dan drie minuten later op dezelfde wijze een negenmeter te verzilveren (0-3). Waarmee de Edegemnaar z’n glansprestatie extra in de verf zette…

Het pleit was zo goed als beslecht maar de Hobokense honger niet gestild. Zakaria Akatouf plaatste de kroon op het werk aan het eind van een ingestudeerde hoekschop (0-4) en ondernam daarna nog twee verdienstelijke pogingen om de Brusselaars een forfaitnederlaag toe te dienen.

In de slotfase zochten de hoofdstedelingen naar een eerreddend doelpunt. Zij claimden zelfs een strafschop na vermeend hands van Terry Caudron. Het mocht niet baten. GS Beobank Hoboken hield de nul vakkundig op het scorebord en mocht terugblikken op een meer dan geslaagde openingsmatch van het kersverse seizoen!

Beeldverslag

Een samenvatting van deze wedstrijd kan u zondagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be. alsook zaterdag vanaf 18:15 uur op de website van BX1 Sport – www.bx1.be/emission/ → Foutsal of op de Facebookpagina van BX1.

Wedstrijdfiche

Anneessens 25 Bruxelles: Youssef Masbih (d), Jamal Rezki (kpt), Abderrahmane Hammadi, Reda Dari, Yassine El Barjraji, Oussama Kasmi, Ilias Zahouani, Jaber En Naly, Mustapha Rezki, Mohamed Mimoun Mohamed, coach Youssef Rezki en assistent-coach Mohamed Khalifa.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Terry Caudron, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Doelpunten: 10′: Zakaria Akatouf (0-1); 43′: Yannis Van Parys (0-2); 46′: Yannis Van Parys (0-3); 50′: Zakaria Akatouf (0-4).

Gele kaarten: 31′: Reda Dari.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Danny Desmit & Joël Remy.

Eerste thuiswedstrijd en Kom Op Tegen Kanker

Aanstaande vrijdag om 21:15 uur speelt GS Beobank Hoboken tegen landskampioen en supercupwinnaar AS CF Schaarbeek z’n eerste thuiswedstrijd van de gloednieuwe competitie.

Vooraf om 20:00 uur gaat GS Beobank Hoboken B van start in de Vlaamse competitie (reeks A) versus AC Antwerpen.

Bovendien zal GS Beobank Hoboken opnieuw deelnemen aan het Plantjesweekend in het kader van “Kom Op Tegen Kanker”. In de inkomhal van sportcentrum Sorghvliedt zullen azalea’s voor de prijs van € 7,00 verkocht worden aan allen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen.

Tot dan!