Wedstrijdverslag:
Veidec ARB Hamme – GS Beobank Hoboken

Het sprookje gaat verder: met een onbevattelijk hemels doelpunt is GS Beobank Hoboken er vanavond op de valreep in geslaagd een zesde opeenvolgende scalp te veroveren…

Onder druk

Al van bij de start was het duidelijk dat onze jongens in de goed gevulde en sfeervolle sporthal Meulenbroek voor een aartsmoeilijke opdracht stonden, want het nummer drie in het klassement zette de competitieleider meteen onder felle druk. Een paar Hobokense onzuiverheden werden gelukkig niet afgestraft. Op een lateraal afleggertje van Imad Amazou verscheen Mustapha Aabbassi zelfs alleen voor doel, Kenny Sergeant reageerde gevat. Even later kwam de doorgebroken Hicham Channouf in verdachte omstandigheden ten val.

De thuisploeg had wel doorlopend balbezit maar kon pas in de 10′ echt dreigen via een poeier van Soufian El Fakiri.

De Hobokenaars speculeerden op de tegenaanval en met succes: Imad Amazou lanceerde een diagonale voorzet naar Yannis Van Parys, Kenny Sergeant hield diens schot niet klemvast, Khaled Oulichki dropte de afvallende bal kalmpjes in de netten (0-1).

De blauw-witten voerden de pressing zo mogelijk nog hoger op. Toch waren de beste mogelijkheden voor de bezoekers weggelegd: Steven Dillien zag een uitstekende poging vóór de doellijn weggehaald, een vlot ééntweetje tussen Hicham Channouf en Mustapha Aabbassi liep op het laatste ogenblik mis. Aan de overzijde kropen we door het oog van de naald toen Zakaria Aibour tegen de onderkant van de deklat mikte. Kort daarop diende de lokale portier kordaat in te grijpen om een fraaie actie tussen Steven Dillien en Mustapha Aabbassi een halt toe te roepen. Een magistrale trap van Yannis Van Parys richting bovenhoek dwong Kenny Sergeant tot een verbluffende zweefsprong. Een slalom van Kamal Boujemâoui eindigde met een voorzet tot bij Ahmed El Hammouchi die slechts een teenlengte te kort kwam om de bal in doel te deviëren.

Spanning en sensatie

Bij de aanvang van de tweede speelhelft werd het publiek met een stevige portie sensatie verwend. Mehdi Fares knalde een niet te missen assist van Soufian El Fakiri driftig naast, iets meer bedaard acteerde de vrijstaande Imad Amazou op aangeven van Antoine Lemaire (0-2).

De Hammenaars ontbonden al hun duivels. Abdessamade El Hafid lukte de verdiende tegentreffer (1-2). De spanning én het aantal overtredingen stegen zienderogen. Hicham Channouf slikte een gele kaart, gevolgd door een technisch hoogstandje van Imad Amazou dat langs Yannis Van Parys uitmondde in een gemiste kans voor Steven Dillien. Birger Maes verrichtte naar goede gewoonte nog enkele onwaarschijnlijke reddingen maar kon uiteindelijk niet verhinderen dat Zakaria Aibour de gelijkmaker mocht binnenduwen (2-2).

De goud-zwarten verkeerden in nauwe schoentjes. Zij wankelden maar begaven niet, dankzij falende schietoefeningen van Abdessamade El Hafid en … een ongeëvenaarde parade van Birger Maes op een schicht van Mehdi Fares.

Onverhoopte apotheose

Met nog één minuut op de klok leek iedereen zich neer te leggen bij een (billijk) gelijkspel. Slechts één man dacht er anders over: tot verbazing van vriend en vijand kogelde Imad Amazou de bal vanuit een uiterst scherpe hoek in de verste winkelhaak (2-3)! Grandioos. Onverhoopt. Wellicht wat gevleid. Maar wel een wereldgoal waarover nog lange tijd zal nagekaart worden!

Felicitaties voor de tegenstander en de arbitrage

Graag wensen wij de ARB-dirigenten uitgebreid te feliciteren voor het bijzonder vriendelijk onthaal, zowel voor als na de wedstrijd. De onberispelijke prestatie van het arbitrale duo mag eveneens onderstreept worden. Het stond allemaal in verhouding tot het eminente kwaliteitsniveau van deze onvergetelijke topper!

Wedstrijdfiche

Veidec ARB Hamme: Kenny Sergeant (d+kpt), Raf Matthys (d), Ahmed El Hammouchi, Soufian El Fakiri, Abdessamade El Hafid, Abderahim El Kharroubi, Pierre Thierry Ndjeka, Kamal Boujemâoui, Mehdi Fares, Zakaria Aibour, coach Kristof Vermeir en assistent-coach Davy Willaert.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Doelpunten: 12′: Khaled Oulichki (0-1); 31′: Imad Amazou (0-2); 35′: Abdessamade El Hafid (1-2); 45′: Zakaria Aibour (2-2); 59′: Imad Amazou (2-3).

Gele kaarten: 39′: Hicham Channouf.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Joel Remy en Johan Vanderlinden.

Genieten van de beelden

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze ware propagandamatch voor het zaalvoetbal kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsook op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Zevende overwinning op rij?

Kan GS Beobank Hoboken z’n zegetocht nogmaals verlengen tegen Fact Futsal Limal? U kan het aanstaande vrijdag zelf beleven vanaf 21:15 uur in sportcentrum Sorghvliedt!

GS Beobank Hoboken B

Ook het B-team liet in de Vlaamse competitie (regio centraal) een nipte zege optekenen bij Kras Antwerpen (5-6).