Wedstrijdverslag:
Basic-Fit Bruxelles – GS Beobank Hoboken

In het Brusselse Zuidpaleis heeft GS Beobank Hoboken z’n eerste nederlaag geslikt…

Kamal Boujemaoui wijst de weg

De supergemotiveerde thuisclub zette onze jongens haast onmiddellijk onder hevige druk. Daarbij wees de klaarkijkende Kamal Boujemaoui zijn ploegmaats de juiste weg: eerst vond hij de volledig geïsoleerde Samir Dahbi (1-0), kort daarop schonk hij het tweede Brusselse doelpunt aan Tarik Baitar (2-0).

Soufian El Fakiri en Imad Amazou namen de lokale portier met een aantal zware schoten onder vuur. De hoofdstedelijke tegenaanvallen, niet zelden het gevolg van Hobokense onzorgvuldigheden, waren echter levensgevaarlijk. Zo moest Birger Maes enkele fenomenale reddingen etaleren en werd hij door de deklat gered toen Hassan Abroum ongehinderd mocht uithalen. Bij een raid over de ganse rechterflank vergat Hicham Channouf om de losgelopen Antoine Lemaire te bedienen.

Twee negenmeters

In de 25′ werd Hicham Channouf onderuit geduwd. Het was warempel de zesde blauwe overtreding van de Brusselaars. Imad Amazou plaatste de negenmeter beheerst in de linkerbenedenhoek (2-1). Twee minuten later, deze keer na een aanslag op Mustapha Aabbassi, mocht hij dezelfde oefening herhalen maar Hassan Bounou ging goed plat. GS Beobank Hoboken had een unieke kans gemist om met een gelijke stand naar de kleedkamers terug te keren.

Verbeten strijd

De tweede speelhelft begon evenmin onder een gunstig gesternte. Samir Dahbi kreeg de volle vrijheid om een corner van Hassan Abroum ogenblikkelijk in de winkelhaak schieten (3-1). In de weeromstuit trapte Soufian El Fakiri een vrijschop tegen het scheenbeen van de verbouwereerde Hassan Bounou.

Er ontbrandde een verbeten strijd aan hoog tempo. Een Hobokense pletwals werd pas op het laatste nippertje afgeblokt, seconden nadien oogstte een soloactie van … doelman Hassan Bounou heel wat toejuichingen bij de plaatselijke aanhang. In de 40′ volgde een dubbele sanctie voor de gastheren: na een Brusselse fout incasseerde Jamal Rezki een geel karton wegens verbaal protest, Hassan Bounou kon de vrije trap van Soufian El Fakiri niet vasthouden, de toegesnelde Terry Caudron – één van de weinige Hobokenaars die vanavond op niveau acteerde – joeg de aansluitingstreffer in de netten (3-2).

Ook naast het veld raakten de gemoederen verhit: de mopperende GS-coach Karim Akajoua en BF-tafelcommissaris Esmail Rezki zagen een gele kaart in hun richting wapperen. En z’n gesakker kostte de Brusselse assistent-coach Youssef Rezki eveneens een dito bestraffing. Daarenboven zorgden de vele onzachte duels aan weerszijden voor een onrustwekkende stijging van het aantal blauwe kaarten.

Ontreddering

Het sprankeltje hoop op herstel van de scheve situatie werd abrupt de kop ingedrukt: bij slordig uitverdedigen nam Mehdi Arras een laat nieuwjaarsgeschenk dankbaar in ontvangst (4-2). Een onkennelijk GS Beobank Hoboken was totaal van slag. Met Antoine Lemaire als vliegende doelman en een gapende doelmond als decor, poogden de goud-zwarten nog om de bakens te verzetten. Maar het was Hassan Bounou die opnieuw de show stal: nadat hij een Hobokense voorzet uit de lucht had geplukt, deponeerde hij de bal in een wijde, welgemikte boog in de verlaten kooi van de bezoekers (5-2)!

De Beobankers moesten de bittere kelk tot de bodem ledigen. Samir Dahbi dreef de score nog wat op (6-2). Kamal Boujemaoui keilde tegen de dwarsligger. In de slotseconden zweefde Birger Maes een negenmeter van Hassan Abroum uit z’n doelvlak en behoedde z’n ploeg alzo voor een grotere blamage.

Na een historische zegereeks belandt GS Beobank Hoboken weer met beide voetjes op de grond. Hopelijk geldt dit verlies als een wake-up call voor de komende opdrachten…

Beeldverslag

Een samenvatting van deze partij u deze zaterdag vanaf 18:15 uur doorlopend bekijken op de website van BX1 – www.bx1.be/emissions/ → Foutsal of op de Facebookpagina van BX1.

Wedstrijdfiche

Basic-Fit Bruxelles: Hassan Bounou (d), Jamal Rezki (kpt), Kamal Boujemaoui, Mehdi Arras, Mohamed Ati-Allah, Tarik Baitar, Samir Dahbi, Yassine El Barjraji, Hassan Abroum, Anas Halli, coach Abdeltif Meskini en assistent-coach Youssef Rezki.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Raïd El Kajjoui, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Doelpunten: 7′: Samir Dahbi (1-0); 9′: Tarik Baitar (2-0); 25′: Imad Amazou (2-1); 32′: Samir Dahbi (3-1); 42′: Terry Caudron (3-2); 54′: Mehdi Arras (4-2); 56′: Hassan Bounou (5-2); 58′: Samir Dahbi (6-2).

Gele kaarten: 40′: Jamal Rezki; 44′: Karim Akajoua; 45′: Esmail Rezki (tafelcommissaris); 52′: Youssef Rezki.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Danny Desmit en Joël Remy.

Topaffiche

Volgende vrijdag staat er in sportcentrum Sorghvliedt een heuse topaffiche op het programma: met de komst van AS CF Schaarbeek gaan de nummers 1 en 2 in het klassement vanaf 21:15 uur met elkaar in de clinch. Bovendien komt Mo Messoudi, vedette bij de bevriende voetbalclub KFCO Beerschot Wilrijk, de symbolische aftrap verrichten. Een must voor elke zaalvoetballiefhebber!