Wedstrijdverslag:
FT Bornem Puurs – GS Beobank Hoboken

De laatste competitiewedstrijd van het jaar 2016 verdiende geen schoonheidsprijs en evenmin een winnaar. In sporthal “De Kollebloem” werd vanavond geen spetterend eindejaarsvuurwerk afgestoken…

GS Beobank Hoboken kon geen beroep doen op Xavier Potvin (ziek) en Yannis Van Parys (aanslepend liesletsel) zodat belofte Amine Boulayoune in de kern werd opgenomen. In de loop van de eerste speelhelft zou Steven Dillien met een (hopelijk niet al te ernstige) blessure uitvallen. Ook dat zette een domper op deze bijzonder matige partij.


Meteen tactisch spel

De Hobokenaars vingen de prille aanvalsgolven van de thuisploeg keurig op. Meer zelfs, een harde knal van Hicham Channouf deed de vingertoppen van Robbin Seghers gloeien, een vloeiend ééntweetje tussen Mustapha Aabbassi en Steven Dillien liep met een sisser af.

Voor het overige was er in het aanvangskwartier weinig hartverwarmends te beleven. Beide ploegen hielden de boel hermetisch gesloten en kwamen niet verder dan een reeks hoek- en vrijschoppen.

In de 16’ hield Robbin Seghers een stevige vrije trap van Hicham Channouf niet klemvast, Antoine Lemaire boekte in de herneming geen succes. Twee minuten later moest Birger Maes alles uit de kast halen om een loeier van Aatif Bouyalaoui via het dwarshout uit de bovenhoek te ranselen.

Nadien herviel het toneel in het stroeve stramien. Vooral omdat de goud-zwarten te weinig schwung brachten om het lokale bastion te ontmantelen.

 

Strafschop

Vier minuten voor de pauze, verbijstering en ongeloof op en naast het veld: een sliding van Khaled Oulichki in het Hobokense strafschopgebied (zonder contact met een tegenstrever) werd met de gevreesde sanctie bestraft. Luiz Aranha kogelde het kerstgeschenk onverstoord binnen (1-0).

Kort daarop slaagde de geïsoleerde Khaled Oulichki er warempel in om een puike assist van Hicham Channouf alsnog over het doelkader te lepelen. Alzo mocht FT Bornem-Puurs met een gevleide voorsprong naar de kleedkamers terugkeren.

Na de hervatting ging GS Beobank Hoboken naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Pogingen van Imad Amazou, Antoine Lemaire en Khaled Oulichki brachten geen zoden aan de dijk.

 

Opnieuw strafschop

Net voor het verstrijken van het derde kwartier werd Khaled Oulichki in de fatale zone van de sokken gelopen. Antoine Lemaire vuurde de penalty onverbiddelijk tegen de netten en zorgde daarmee terecht voor evenwicht op het scorebord (1-1). Toen de Klein-Brabanders vlak nadien een zesde blauwe overtreding begingen, kreeg de Carolo zelfs de kans om de Beobankers aan de leiding te hijsen maar Robbin Seghers neutraliseerde zijn negenmeter met een sierlijke knieval.

 

Stug verdedigingswerk

Het spelpeil zakte naar een bedroevend niveau. Stug verdedigingswerk aan weerszijden en talrijke onzuiverheden maakten de partij nauwelijks het aankijken waard. Toch verplichtte Mustapha Aabbassi de lokale doelwachter nog tot een knappe redding en wisten de gastheren bij een vlijmscherpe tegenaanval geen profijt te puren uit een drie-tegen-twee-situatie.

 

Time-out

GS-coach Karim Akajoua vroeg een time-out en stuurde nadien zijn manschappen voluit in het offensief. Dat leverde niet veel meer op dan enkele afstandsschoten. Het had allemaal nog faliekant kunnen aflopen, gelukkig dwarsboomde Birger Maes de intenties van zowel Ismail Ben Ayad als Nabil Rabhi dankzij twee fenomenale parades. Net op tijd liet het arbitrale duo Paul Emmery-Danny Desmit het doek vallen over deze teleurstellende vertoning…

 

Beeldverslag

Een integraal beeldverslag en een samenvatting van deze wedstrijd kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond om 21:00 uur bekijken onder de rubriek “video’s” op de website van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be; ook kan u zaterdagavond om 18:15 uur terecht bij BX1 op hun website www.bx1.be → “Emissions” → “Foutsal” of op hun facebookpagina

 

Ploegopstelling

FT Bornem-Puurs: Robbin Seghers (d), Michael Lauwers (d), Luiz Aranha (kpt) (1), Abdelhakim Sababti, Ismail Ben Ayad, Mohcine Hajji, Mounir Kissami, Nabil Rahbi, Aatif Bouyalaoui, coach Glenn Vermincksel en assistent-coach Alain Aertgeerts.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire (kpt) (1), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Yannis Van Parys, Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

 

Beker van België

Wij wensen alle GS-supporters en -sympathisanten prettige feestdagen en geven rendez-vous op vrijdag 6 januari 2017. Dan gaat GS Beobank Hoboken vanaf 21:15 uur voor eigen publiek aan de slag tegen Golden Séraing (momenteel koploper in derde nationale afdeling D) in het kader van de 1/16de finales van de Beker van België.

 

GS Beobank Hoboken B

Tijdens het voorprogramma speelden de beloften van beide clubs hun laatste wedstrijd uit de heenronde van de Vlaamse competitie (regio centraal). Ook hun onderlinge confrontatie werd met een gelijkspel beklonken (2-2).

Op vrijdag 6 januari 2017 trekt GS Beobank Hoboken B naar Rapid Los Calimeros Beernem (actief in dezelfde competitie – regio west) om aldaar uit te maken wie in aanmerking komt voor een plaatsje in de kwartfinale van de Beker van Vlaanderen.

Tenslotte kondigen wij niet zonder fierheid de geboorte aan van onze fonkelnieuwe GS-website.
Neem gauw een kijkje op www.gshoboken.be!