Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – AC Ergo Flémalle

GS Beobank Hoboken begon vanavond aan het seizoen 2016-2017 met ex-kapitein Karim Akajoua en Ivan Boey (overgekomen van FT Bornem-Puurs) aan het sportieve roer. Zij treden in de voetsporen van Rudy Smet en Geert Brijs, respectievelijk als hoofdtrainer en assistent-coach. Onze club dankt laatstgenoemden voor hun inzet en vakkennis waarmee heel wat successen werden geboekt!

Enkele wijzigingen aan het begin van het nieuwe seizoen

In de spelerskern noteren we de komst van nationaal doelman Birger Maes, Yannis Van Parys (terug van weggeweest) en Amine Boulayoune (uit het B-team), terwijl Safouane Channouf niet langer onze kleuren verdedigt.

Meteen op scherp

De Hobokenaars voerden onmiddellijk de boventoon, vaak met sprankelend zaalvoetbal. Dat leverde diverse kansen op waarbij Julien Creppe druk werd gesolliciteerd en éénmaal de medewerking van de dwarsligger genoot. In de 8′ brak Steven Dillien de ban toen hij een hoekschop van Hicham Channouf gezwind en succesrijk overnam (1-0). Na een kwartier knalde de Wilrijkenaar een splijtend steekpasje van Khaled Oulichki tegen de deklat, Yannis Van Parys trapte in de herneming snoeihard binnen (2-0).

Geen partij voor Birger Maes

Philippe Hanoset kwam af en toe voor de lokale muit opdagen, niet voldoende om Birger Maes ernstig te verontrusten. Xavier Potvin mikte voorlangs, Steven Dillien zag twee mogelijkheden onbenut om vervolgens een strakke diepe bal van Hicham Channouf schitterend in de Luikse kooi te deviren (3-0). Deze laatste viseerde het doelhout, alvorens de rust werd ingegaan.

Hoboken kende geen genade

Tijdens de tweede speelhelft moest het numeriek fel gehavende AC Ergo Flémalle (verschillende titularissen ontbraken op het appel) een ware calvarietocht afleggen. Met de toenemende vermoeidheid in de benen hadden de bezoekers weinig meer keuze dan de schade zoveel mogelijk te beperken. Goud-zwart kende echter geen genade en het doorlopend overwicht liet zich vertalen in een volgende treffer van Steven Dillien (4-0). Hicham Channouf maakte gebruik van de wurgende omknelling om de forfaitcijfers op het scorebord te doen flikkeren (5-0).

Eindsignaal klonk voor Flémalle als een verlossing

Er sloop wat nonchalance in de Hobokense rangen, zodat Philippe Hanoset alleen aan de haal mocht maar onderweg over de bal struikelde. Een vluchtschot van Issam Ben Moussa zoefde rakelings naast.In de slotminuten tekende Steven Dillien nog voor twee grandioze doelpunten en bewees hiermee niets van zijn legendarisch torinstinct verloren te hebben (7-0). Voor de ongelukkige tegenstander klonk het eindsignaal van het arbitrale duo Marc Nihoul-Lucien Vrancken als een verlossing.Bemoedigende start van GS Beobank Hoboken in dit nieuwe kampioenschap dat vanwege het algemeen forfait van AC Waremme en FT Deaplus Hasselt met slechts twaalf deelnemende clubs zal betwist worden.

Op naar de volgende

De volgende competitieopdracht wordt op vrijdag 30 september a.s. afgewikkeld tegen promovendus AS SNOB Schaarbeek dat op deze eerste speeldag beide punten wegkaapte bij Veidec ARB Hamme (5-8), winnaar van de vorige reguliere campagne. Tussendoor zullen oefenduels plaatsvinden op vrijdag 16 en 23 september met respectievelijk eersteklasser FT Bornem-Puurs en Engie CHU Liége (tweede nationale afdeling B) als sparringpartner. Al deze ontmoetingen vangen aan om 21:15 uur in sportcentrum Sorghvliedt.

Ploegopstelling

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf (1), Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien (5), Xavier Potvin, Yannis Van Parys (1), coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

AC Ergo Flémalle: Julien Creppe (d), Philippe Hanoset (kpt), Julien Restiglian, Fabrizio Santangelo, Issam Ben Moussa en Vincent Creppe (d+coach).

GS Beobank Hoboken B

Onze beloften wonnen hun openingsmatch in de Vlaamse competitie (regio centraal) tegen El Hambra Zaventem (4-2). Mehdi Siyahya en Salim Boulajhaf namen ieder twee rozen voor hun rekening.