Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Futsal IP Hannut

Bij GS Beobank Hoboken ontbraken vanavond vier titularissen en dat had z’n gevolgen…

Gehavende kern

Antoine Lemaire, Imad Amazou, Raïd El Kajjoui en Soufian El Fakiri waren niet inzetbaar, zodat GS-coach Karim Akajoua het moest rooien met een fel gehavende troepenmacht. Een buitenkans voor de bezoekers om wat te oogsten en zo uit de gevarenzone te klimmen.

Er viel lange tijd bitter weinig te beleven want beide ploegen hielden elkaar in balans. Aan een gezapig tempo en in afwezigheid van echt uitgespeelde kansen. Pas in 19′ ontstond er animo toen Mourad Amrous aan de rand van het lokale doelgebied een vrije trap dwars doorheen het Hobokense muurtje tegen de koorden kegelde (0-1). Twee minuten later beging Mustapha Aabbassi op nagenoeg dezelfde plek een overtreding waarvoor hij een gele sanctie opliep. De daaruit voortvloeiende vrijschop werd door de goud-zwarte verdediging nu wel keurig afgeblokt.

Het ingedommelde GS Beobank Hoboken veerde recht. Pogingen van Terry Caudron, Khaled Oulichki, Hicham Channouf en Amine Boulayoune liepen echter spaak. Aan de overzijde miste Mourad Al Mokhlis Chaouni een gigantische mogelijkheid en moest Birger Maes goed plat op een verraderlijk schot van Sernane Segniagbeto. Vlak voor de rust brute pech voor Mustapha Aabbassi die een punter op de staak zag belanden.

Twee opdoffers

Wat Mustapha Aabbassi niet lukte op het einde van de eerste speelhelft, deed hij drie minuten na de kampwisseling succesrijk over: met een schicht uit de punt van de schoen gaf hij Fabrice Genchi het nakijken (1-1).

De Beobankers geraakten eindelijk op dreef. We noteerden zelfs voor de eerste maal een vlotte kaatsoefening die een beter resultaat verdiende. Terry Caudron vuurde een bom tegen de onderkant van de dwarsligger. De Hobokense ambities werden jammer genoeg in de kiem gesmoord. Eerst kon Birger Maes nog een verrassende achterwaartse kopstoot en een vrijschop van Mourad Al Mokhlis Chaouni op schitterende wijze onschadelijk maken maar dan stond hij machteloos tegenover een schuiver van de volledig aan de aandacht ontsnapte Jimmy Czeslaw Cwynar (1-2). Tot overmaat van ramp liet onze goalie zich in de penaltyzone verleiden tot een foutieve ingreep op Mourad Amrous. Het kostte hem niet alleen een geel karton, hij had evenmin verhaal tegen de genadeloze strafschop van de Luikse kapitein (1-3). Een opdoffer vanjewelste.

GS Beobank Hoboken trok alle registers open. Met Mustapha Aabbassi af en toe als vliegende doelman. Een bijzonder hevige strijd barstte los. Jawal Aghyal kwam er tot ieders verbazing zonder  een gele bekeuring vanaf na een aanslag op Mustapha Aabbassi. Die was wel weggelegd voor Mourad Al Mokhlis Chaouni wegens verbaal protest. Hicham Channouf schonk Terry Caudron de aansluitingstreffer op een dienblaadje (2-3), helemaal te gek werd het dankzij een subliem hieltje van de losgelaten Khaled Oulichki op aangeven van de klaarkijkende Bilal Errahmouni (3-3). Naast het veld maakte Karim Akajoua het volgens het arbitrale duo iets te bont en slikte een gele kaart.

Met een drietal minuten voor de boeg zou de thuisploeg helaas nogmaals een dramatische klap incasseren. Een vermijdbare fout bleek gelijk te staan aan de zesde blauwe kaart van de gastheren. Mourad Amrous trapte de Hannuiters vanop negen meter weer op voorsprong (3-4) en mocht net voor het eindsignaal om identieke reden dezelfde opdracht feilloos herhalen (3-5). Daarmee was de tweede opeenvolgende nederlaag van de competitieleider een feit. Maar deze keer waren er verzachtende omstandigheden…

Beeldverslag

Een samenvatting van deze partij (inclusief interview met Khaled Oulichki) kan u zondagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Amine Boulayoune, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coach Wim Rooms.

Futsal IP Hannut: Fabrice Genchi (d), Jimmy Czeslaw Cwynar (kpt), Mourad Al Mokhlis Chaouni, Jawad Aghyal, Damien Vanderveck, Mourad Amrous, Sernane Segniagbeto, Thibaut Henquet, Amaury Geuns en coach Geoffrey Alfonso.

Doelpunten: 19′: Mourad Amrous (0-1); 43′: Mustapha Aabbassi (1-1); 46′: Jimmy Czeslaw Cwynar (1-2); 48′: Jimmy Czeslaw Cwynar (1-3); 53′: Terry Caudron (2-3); 56′: Khaled Oulichki (3-3); 58′: Mourad Amrous (3-4); 60′: Mourad Amrous (3-5).

Gele kaarten: 21′: Mustapha Aabbassi; 46′: Birger Maes; 51′: Mourad Al Mokhlis Chaouni; 57′: Karim Akajoua.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Luc Duret en Juan Ortega.

Halve finale Beker van België

Aanstaande woensdag reist GS Beobank Hoboken naar de Denderstreek waar om 22:00 uur tegen derdeklasser Moratex Lebbeke de heenwedstrijd in de halve finale van de Beker van België zal aangevat worden.