Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Golden LACHS Seraing

Pover vertoon

Golden L(iege) A(irport) C(argo) H(andling) S(ervices) Seraing was zeker niet naar Hoboken afgereisd om zich naar de slachtbank te laten slepen. De neo-eersteklasser zou gedurende de ganse wedstrijd best z’n mannetje staan. Met slechts zeven beschikbare spelers. Dankzij het pover vertoon van de thuisploeg, met name voor de kampwisseling.

Het voetbal van GS Beobank Hoboken was in de eerste periode traag en inspiratieloos. Het gestuntel leverde slechts enkele vergeefse afstandspogingen op. Aan het eind van een snelle  tegenaanval viel de beste kans zelfs nog voor de voeten van de Luikse kapitein Fabrice Papalino, nipt naast besloten. Axel Iannello ontving geel voor een gevaarlijke sliding op Terry Caudron maar het waren de goud-zwarten die inmiddels bijna ongemerkt vijf blauwe kaarten hadden geïncasseerd. Een gegeven dat hen zuur zou opbreken want een betwistbare fout van Imad Amazou schonk Ediberg Paulo Da Silva de gelegenheid om z’n team vanop negen meter op voorsprong te schieten (0-1).

In de 23′ wapperde een geel kartonnetje voor de neus van Imad Amazou wegens verbaal protest. Dat werd in diezelfde minuut vlug vergeten toen Hicham Channouf een vrijschop keurig in de benedenhoek deponeerde (1-1) en kort daarop in vlotte samenwerking met Yannis Van Parys een verscheurende counter wist te verzilveren (2-1). Eindelijk daagde er wat licht in de donkere GS-tunnel. Maar vlak voor de pauze verzeilden de Beobankers weer in de duisternis: om onduidelijke reden zag het arbitrale duo een Hobokense overtreding en mocht Ediberg Paulo Da Silva nogmaals een negenmeter omzetten (2-2).

Meer beleving

Wat meer beleving, lef en durf bij GS Beobank Hoboken na de rust. Met al direct twee fraaie doelpunten van Mustapha Aabbassi, niet zonder de puike assistentie van Yannis Van Parys (4-2).  Beiden waren zowat de enige lokale acteurs die vanavond op een hoog niveau speelden. Een vermijdbare tegentreffer van Fabrice Papalino deed de spanning opnieuw toenemen (4-3). Onze jongens voerden nu de forcing. Emilien Fransquet greep herhaaldelijk naar ongeoorloofde middelen om de Hobokense aanvalsdrift te dwarsbomen en slikte tenslotte een gele sanctie. Bryan Hollange kon een zware trap van Zakaria Akatouf niet vasthouden, de goed gevolgde Yannis Van Parys scoorde in de herneming (5-3). Was de klus geklaard?

Allerminst. Want de bezoekers weigerden het hoofd te buigen. Birger Maes werd geklopt door een harde punter van Ediberg Paulo Da Silva (5-4). We leken af te stevenen naar een enerverende ontknoping. Gelukkig zorgde Yannis Van Parys gauw voor opluchting met twee prachtige goals, telkens na een uitstekende combinatie met Bilal Errahmouni. Een krachttoer waarmee hij zijn huidige bloedvorm extra onderstreepte (7-4).

De duivelse Ediberg Paulo Da Silva prikte z’n vierde roos tegen de netten (7-5) tijdens de allerlaatste seconden van een partij waarin GS Beobank Hoboken geen al te straffe prestatie op de mat had gelegd…

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Terry Caudron, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coach Karim Akajoua en assistent-coach Wim Rooms.

Golden LACHS Seraing: Bryan Hollange (d), Fabrice Papalino (kpt), Cédric Dainotti, Ahmed Choukri,  Ediberg Paulo Da Silva , Emilien Fransquet, Axel Iannello, coach Claudio Gruosso en assistent-coach Antonino Dainotti.

Doelpunten: 22′: Ediberg Paulo Da Silva (0-1); 24′: Hicham Channouf (1-1); 26′: Hicham Channouf (2-1); 29′: Ediberg Paulo Da Silva (2-2); 35′: Mustapha Aabbassi (3-2); 36′: Mustapha Aabbassi (4-2); 41′: Fabrice Papalino (4-3); 54′: Yannis Van Parys (5-3); 57′: Ediberg Paulo Da Silva (5-4); 58′: Yannis Van Parys (6-4); 59′: Yannis Van Parys (7-4); 60′: Ediberg Paulo Da Silva (7-5).

Gele kaarten: 14′: Axel Iannello; 23′: Imad Amazou; 50′: Emilien Fransquet.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Juan Ortega en Eric Bawin.

Weer thuis

Volgende week geniet GS Beobank Hoboken van een vrije speeldag om dan op vrijdag 11 oktober a.s. om 21:15 uur wederom voor eigen publiek de handschoen op te nemen tegen LART Bruxelles.

GS Beobank Hoboken B

In de Vlaamse competitie (reeks A) moest GS Beobank Hoboken B het onderspit delven in de confrontatie met het West-Vlaamse Spartak Stasegem (4-6).