Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Veidec ARB Hamme

GS Beobank Hoboken legt de landskampioen over de knie en verstevigt z’n leiderspositie in het klassement!

Op slot

Aanzienlijke publieke belangstelling in sportcentrum Sorghvliedt en het dient gezegd: de toeschouwers kwamen meer dan behoorlijk aan hun trekken.

Tijdens het eerste kwartier bleef de wedstrijd weliswaar op slot. Beide ploegen gunden elkaar geen meter ruimte. Keiharde duels, weinig echt doelgevaar. Enkel Imad Amazou en Soufian El Fakiri hadden een kans aan de voet.

Gaandeweg trad GS Beobank Hoboken meer op de voorgrond. Mustapha Aabbassi kwam een neuslengte te kort om een voorzet van Soufian El Fakiri binnen te knikken, een hachelijk standje in het Hamse doelgebied liep voor de bezoekers nog goed af. In de 19′ deed Antoine Lemaire echter een pegel van Soufian El Fakiri in de touwen afwijken en klom de thuisploeg terecht op voorsprong (1-0).

Veidec ARB Hamme kon er weinig tegenoverstellen en dat was een pluim op de hoed van de ijzersterke GS-verdediging. Vijf minuten voor de pauze wist Imad Amazou de bal te recupereren en bediende bliksemsnel de vrijstaande Soufian El Fakiri die op zijn beurt Terry Caudron de gelegenheid schonk om de marge te verdubbelen (2-0).

De Beobankers leken af te stevenen naar een comfortabele ruststand. Maar even was de organisatie zoek, waarvan Hicham El Merboh profiteerde om een scherpe tegenaanval simpel af te ronden (2-1).

Spannende strijd

De tweede speelhelft beloofde een spannende strijd te worden en dat werd het ook. Enkele nummertjes van Imad Amazou en een krachtige poging van Soufian El Fakiri zorgden voor een spectaculaire inleiding. Aan de overzijde moest Birger Maes een formidabele parade uit z’n lijf persen op een schicht van Abderahim El Kharroubi, terwijl een gemaakt doelpunt van Antoine Lemaire nog net voor de doellijn werd verijdeld.

De acteurs schuwden de ruwe contacten niet en dat kostte Bilal Errahmouni een geel karton. De blauw-witten waren erg dicht bij de gelijkmaker toen Hicham El Merboh hard mocht uithalen en een kogel van Yassine Dahchour nipt schuinlangs zeilde.

Desondanks greep GS Beobank Hoboken het heft opnieuw in handen. Na een listig uitgevoerde hoekschop joeg Soufian El Fakiri de bal onhoudbaar tegen de koorden (3-1) en duwde zijn ex-club in zeer nauwe schoentjes.

De wanhopige gasten werden dolgedraaid met vaak oogstrelend combinatievoetbal. Een krachttoer van Imad Amazou vergde een beenveeg van Robbin Seghers, gevolgd door een forse trap van Soufian El Fakiri tegen de staak. Met de inbreng van Mohamed Aabbassi als vliegende doelman poogde ARB-coach Davy Willaert alsnog z’n team van de ondergang te redden. Het bracht geen zoden aan de dijk want de Hobokense defensie hield het been vakkundig stijf. In de laatste minuut lukte Hicham Channouf een interceptie en vond de losgelaten Mustapha Aabbassi die de genadeslag makkelijk kon toedienen (4-1). GS Beobank Hoboken had z’n revanche voor de eerder dit jaar verloren bekerfinale en supercup meer dan verdiend beet!

Beeldverslag

Een samenvatting van deze topper kan u zondagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Amine Boulayoune, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Veidec ARB Hamme: Robbin Seghers (d), Kenny Sergeant (d+kpt), Sami Afkir, Mohamed Aabbassi, Nabil Rabhi, Yassine Dahchour, Hicham El Merboh, Ibrahim Ben Sellam, Abderahim El Kharroubi, Nordin Amajoud, coach Davy Willaert en assistent-coach Kristof Vermeir.

Doelpunten: 19′: Antoine Lemaire (1-0); 25′: Terry Caudron (2-0); 29′: Hicham El Merboh (2-1); 44′: Soufian El Fakiri (3-1); 59′: Mustapha Aabbassi (4-1) .

Gele kaarten: 25′: Mohamed Aabbassi; 40′: Bilal Errahmouni.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Marc Nihoul en Guy Rassart.

Uit naar de Brusselse regio

Volgende vrijdag trekt GS Beobank Hoboken vol vertrouwen naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest waar om 21:45 uur de handschoen wordt opgenomen tegen neo-eersteklasser Germinal Futsal Evere.