Dat zaalvoetbal en veldvoetbal een mooie match is, wisten we al langer. Daarom sluit Beerschot een kleinschalig samenwerkingsakkoord met GS Hoboken Ster. De jeugdacademie van onze Mannekes mag daardoor de faciliteiten van GS Hoboken Ster gebruiken om extra zaaltrainingen aan te bieden en al onze abonnees kunnen op vertoon van hun abonnement de thuiswedstrijden van de zaalvoetbalclub bijwonen.

Het samenwerkingsakkoord met GS Hoboken Ster kadert in de lokale verankering die Beerschot wil hebben in en rond het Kiel. De zaalvoetbalclub uit Hoboken is de eerste vereniging waarmee Beerschot een structurele samenwerking aangaat. “Met dit soort samenwerkingen willen we de lokale verankering een stevige boost geven”, vertelt Finn Van der Kaa, hoofd marketing van Beerschot. “Deze samenwerking kwam tot stand na een introductie door onze head of medical Nick Jansen. We willen op kleine schaal in de omringende regio verenigingen, clubs en organisaties kennis laten maken met Beerschot en de banden met hen versterken. Uiteraard zal elke samenwerking uniek zijn en op maat van de vereniging in kwestie.”

GS Hoboken Ster is een zaalvoetbalclub die sinds 2023 in 1e nationale Betcenter Futsal League (KBVB) uitkomt. Net zoals Beerschot zetten ze bij GS Hoboken Ster hard in op de jeugdwerking. Vanaf de U8 zijn spelers welkom bij de Hobokense zaalvoetbalclub. En het is ook op vlak van jeugdwerking dat de samenwerking tot stand kwam.

“Beerschot kan gebruikmaken van de sporthal tijdens de wintermaanden om indoor te trainen”, zegt Dirk Van Overbeke, bestuurder bij GS Hoboken Ster. “We hadden reeds dezelfde afspraak met de topsportschool”, weet Van der Kaa. “Nu er koude maanden eraan komen, gaat dit Beerschot nog extra kunnen versterken in hun jeugdwerking.”

“Door hen in de jeugdopleiding al te laten proeven van zaalvoetbal, kunnen we jonge spelers ook al extra prikkelen in hun ontwikkeling”, weet Van der Kaa. “En niet enkel onze spelers zullen kennismaken met het zaalvoetbal, ook de jeugdspelers van GS Hoboken Ster zullen de kans krijgen om bij Beerschot op het veld te komen voetballen. De jeugdspelers van GS Hoboken Ster kunnen zo kennismaken met onze voetbalschool GROW en zelfs instappen in onze Pré Elite Academy.”

“Buiten die sportieve samenwerking willen we ook naast het veld gaan samenwerken”, gaat Van der Kaa verder. “Al onze abonnees zullen gratis, op vertoon van hun abonnement, wedstrijden van GS Hoboken Ster kunnen bijwonen.” “We hopen het Beerschotpubliek kennis te laten maken met onze geweldige club”, pikt Van Overbeke daarop in. “Er lopen hier trouwens heel wat spelers met een Beerschotverleden rond. Omgekeerd is het ook fijn dat wij als club de mogelijkheid krijgen om meermaals per jaar met z’n allen een wedstrijd van Beerschot bij te wonen.”

“We trachten ook een commercieel luik te koppelen aan deze samenwerking”, vertelt Van der Kaa. “Mensen verbinden is iets wat we met Beerschot hoog in het vaandel dragen. Zo zal GS Hoboken Ster, samen met hun partners, meermaals worden uitgenodigd op onze netwerkevents om kennis te maken met onze businessleden.”

“We hopen in de toekomst langzaam te groeien, er zijn momenteel al gesprekken met andere clubs, maar het moet vooral telkens een meerwaarde zijn voor alle betrokken partijen. Enkel zo kan je een duurzame relatie opbouwen en samen verder groeien. Om onze samenwerking met een knal te starten, geeft GS-speler Yannis Van Parys (ex-Beerschotter) samen met een jeugdspeler van GS Hoboken Ster de aftrap tegen KV Oostende”, besluit Van der Kaa.