Wedstrijdverslag:
AS City Façade Schaarbeek – GS Beobank Hoboken

Onze jongens hebben hun competitiestart niet gemist!

GS Beobank Hoboken loopt vlotjes uit

Aanvankelijk hielden beide ploegen elkaar behoorlijk in balans. Langzamerhand veroverden de Beobankers het overwicht. Een kanonbal van Terry Caudron scheerde de deklat, in de 12′ was Tim Van Aeken kansloos op een snoeiharde vrije trap van Soufian El Fakiri (0-1). Onmiddellijk daarna had Oussama Nassiri de gelijkmaker aan de voet, zijn schot trof de staak. Het tweede Hobokense doelpunt was een pareltje: Terry Caudron zette een paar tegenstanders op het verkeerde been en vond de vrijstaande Hicham Channouf aan de tweede paal (0-2).

Het festival kreeg nog een verlengstuk: nadat Birger Maes een open kans voor Soufiane Tigra had verijdeld, lanceerde Imad Amazou aanwinst Soufian El Fakiri als de bliksem langs de linkerflank, de lokale portier was voor de derde maal geklopt (0-3).

AS CF Schaarbeek trachtte wat terug te doen maar ook achteraan presteerden de Hobokenaars zeer sterk. Behalve dan die ene keer toen Arber Shkodra zich onweerstaanbaar doorheen de bezoekende defensie wist te manoeuvreren (1-3).

Het ging er nu nogal potig aan toe, met als gevolg een vijfde blauwe kaart op het conto van de gastheren. Enkele hete standjes in het Hobokense doelgebied werden afgewisseld met een magistraal acrobatisch nummertje van Imad Amadou. Twee minuten voor de rust liet Hamid Bouyfoulkitne zich verleiden tot een overtreding op Hicham Channouf en mocht Imad Amazou de negenmeter feilloos in de benedenhoek schuiven (1-4). GS Beobank Hoboken kon halfweg met een comfortabele voorsprong pronken.

Zege komt niet in het gedrang

Tijdens de tweede speelhelft speculeerden de goud-zwarten naar hartenlust op de tegenaanval. Zowel Hicham Channouf als Antoine Lemaire versierden een fraaie mogelijkheid; na een mooie dribbelactie van Khaled Oulichki kwam de bal uiteindelijk terecht bij Soufian El Fakiri die z’n lobje op het dak van het doel zag belanden.

AS-kapitein Hamid Bouyfoulkitne bewoog hemel en aarde om z’n team uit het slop te halen. We hadden evenwel niet de indruk dat de zege nog in het gedrang zou komen. Hicham Channouf troefde Oussama Nassiri af, dook in de vrije ruimte en schonk de goed gevolgde Imad Amazou de gelegenheid om rustig af te werken (1-5). Kort daarop verzond laatstgenoemde een afgemeten kruispas naar Antoine Lemaire die middels een uitstekende borstcontrole de genadeslag toediende (1-6).

Boeken toe voor AS CF Schaarbeek dat nog enkele wanhopige doelpogingen ondernam, telkens deskundig onschadelijk gemaakt door Birger Maes, en onderbroken door een schitterende schietkans voor Antoine Lemaire en Imad Amazou. Het waren de laatste stuiptrekkingen van een thuisploeg die de ganse wedstrijd tegen een slim, stevig en coherent GS Beobank Hoboken moest worstelen. Deze partij had helaas ook een schaduwzijde: in de slotfase begon het arbitrale duo plots met gele kaarten te strooien. Ons inziens totaal ongepast. Mustapha Aabbassi, Hamid Bouyfoulkitne en Birger Maes waren de slachtoffers.

Wedstrijdfiche

AS City Façade Schaarbeek: Tim Van Aeken (d), Mustapha Benali (d), Hamid Bouyfoulkitne (kpt), Nabil Hammas, Oussama Nassiri, Soufian Tigra, Zakaria Aibour, Hamza Al Moussaoui,  Adnan Larchi, Arber Shkodra, coach Hazzis Iabkrima en assistent-coach Mohamed El Ouahmi.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coach Wim Rooms.

Doelpunten: 12′: Soufian El Fakiri (0-1); 15′: Hicham Channouf (0-2); 19′: Soufian El Fakiri (0-3); 23′: Arber Shkodra (1-3); 28′: Imad Amazou (1-4); 46′: Imad Amazou (1-5); 48′: Antoine Lemaire (1-6).

Gele kaarten: 51′: Mustapha Aabbassi; 54′: Hamid Bouyfoulkitne; 55′: Birger Maes.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Marc Nihoul en Fabian Deckers.

Eerste thuiswedstrijd en Kom Op Tegen Kanker

Aanstaande vrijdag om 21:15 uur speelt GS Beobank Hoboken versus Engie CHU Liège (vorig seizoen kampioen in tweede afdeling B) z’n eerste thuiswedstrijd van de competitie 2018-2019.

Bovendien zal GS Beobank Hoboken als officiële actievoerder deelnemen aan het Plantjesweekend in het kader van “Kom Op Tegen Kanker”. In de inkomhal van sportcentrum Sorghvliedt zullen azalea’s voor de prijs van € 7,00 te koop worden gesteld aan allen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen.

Wij rekenen op uw steun!