Wedstrijdverslag:
Veidec ARB Hamme – GS Beobank Hoboken (Supercup van België)

Met de Supercup als inzet had GS Beobank Hoboken vanavond in het Vilvoordse Eurovolleycenter de derde en laatste gelegenheid om het seizoen 2017-2018 met een mooie prijs af te sluiten. In vergelijking met de recente finale van de Beker van België verschenen beide ploegen wel in een gewijzigde samenstelling…

De overstap van Soufian El Fakiri

Na het vertrek van de GS-iconen Steven Dillien en Yannis Van Parys bleef ons bestuur niet bij de pakken zitten: Soufian El Fakiri, de voorbije drie seizoenen de smaakmaker bij landskampioen en bekerhouder Veidec ARB Hamme, werd naar onze club overgeheveld en moet er de fikse aderlating opvangen. De nieuwbakken topschutter kon meteen zijn waarde voor de Hobokenaars bewijzen in de strijd om de Supercup tegen zijn ex-ploeg… Michael Lauwers van het ter ziele gegane FT Bornem-Puurs werd aangetrokken als doublure van Birger Maes.

Zwakke aanhef

GS Beobank Hoboken liep snel achter de feiten aan: Nordin Amajoud boorde een vrijschop doorheen het slordig opgestelde goud-zwarte muurtje (1-0) en mocht kort daarop een verre uitworp van z’n doelman vrij makkelijk in de netten verlengen (2-0).

De Hobokense troepen hingen als slappe was aan elkaar en schonken heel wat ruimte weg. Birger Maes had een bliksemsnelle reactie in petto om de losgelaten Nabil Rabhi het scoren te beletten.

Een zware vrije trap van Soufian El Fakiri stelde Robbin Seghers voor de eerste maal echt op de proef, terwijl Khaled Oulichki een fraaie inspanning niet beloond zag.

Van kwaad naar erger

Een vernietigend ééntweetje tussen Bilal Achenteh en Abderahim El Kharroubi werd nog net afgeblokt, maar na pijnlijk Hobokens balverlies vertrok Rachid Benkerroum triomfantelijk over een brede boulevard (3-0).

Nadat Robbin Seghers bijna werd verschalkt door een listig hakje van Imad Amazou, verschenen Bilal Achtenteh en Nordin Amajoud achtereenvolgens moederziel alleen voor Birger Maes. Gelukkig zonder averij. In de 22′ plofte een knal van Soufian El Fakiri tegen de staak, aan de overzijde trapte Hicham El Merboh een open mogelijkheid nonchalant naast.

Aan het slot van de eerste speelhelft kwamen de Hobokenaars nadrukkelijker in beeld. Nabil Rahbi moest naar de noodrem tasten om de opgerukte Imad Amazou een halt toe te roepen en zadelde hiermee zichzelf met een geel karton en zijn ploeg met een vijfde blauwe kaart op. Ook ARB-coach Davy Willaert werd met een gele sanctie bedacht wegens verbaal gekibbel. Toen Bilal Errahmouni op zijn beurt foutief werd aangepakt, was voor Hicham Channouf het ogenblik aangebroken om zijn team vanop negen meter weer in de wedstrijd te schieten. Robbin Seghers stak er echter een magistraal stokje tussen, zodat de Beobankers met een bedenkelijke ruststand naar de kleedkamers terugkeerden.

Hoopvolle opflakkering

Vlak na de kampwisseling lukte Imad Amazou een schitterende halve omhaal (3-1). GS Beobank Hoboken legde de tegenstander het vuur aan de schenen. Soms iets te onstuimig want Antoine Lemaire incasseerde een gele kaart voor een driest optreden tegenover Bilal Achenteh. Meerdere vergeefse pogingen deden de frustraties hoog oplaaien. In de 43′ werd de penetrerende Soufian El Fakiri door Abderahim El Kharroubi uit evenwicht gebracht, een fluitsignaal weerklonk, eerstgenoemde wist de bal al strompelend toch tegen de koorden te stoten, het arbitrale duo weigerde echter om de voordeelregel toe te passen. Felle beroering op en naast het veld, de verbolgen Hobokenaars moesten genoegen nemen met een (vruchteloze) vrijschop, Abderahim El Kharroubi kwam er met een gele bestraffing goedkoop vanaf.

Een te zwaar verdict

Onze jongens duwden nog wat dieper op het gaspedaal. Halve en hele kansen gingen de mist in, deels door een dosis pech, deels door een gebrek aan precisie. GS-coach Karim Akajoua koos dan maar voor het vaak beproefde maar oh zo riskante concept: met Antoine Lemaire als meespelende doelman en een gapende doelmond in de achtergrond, trachtte hij alsnog de bakens te verzetten. Tweemaal verslikten zijn discipelen zich. Hiervan profiteerden Nabil Rahbi en Abderahim El Kharroubi om genadeloos toe te slaan (5-1). Een te zwaar verdict voor onze moegestreden krijgers. Een strafschop, omgezet door Soufian El Fakiri, gold slechts als een magere troost (5-2).

Tijdens de campagne 2017-2018 kreeg GS Beobank Hoboken op drie fronten een trofee binnen handbereik. Ipso facto reeds een prachtige prestatie. Maar we verbergen onze ontgoocheling niet. Veidec ARB Hamme kan terugblikken op een historische “triple”, waarvoor onze felicitaties!

Wedstrijdfiche

Veidec ARB Hamme: Robbin Seghers (d), Kenny Sergeant (d+kpt), Abderahim El Kharroubi, Bilal Achenteh, Nordin Amajoud, Nabil Rabhi, Rachid Benkerroum, Salah Ben Kaddour, Hicham El Merboh, coach Davy Willaert en assistent-coach Kristof Vermeir.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms & Ivan Boey.

Doelpunten: 2′: Nordin Amajoud (1-0); 4′: Nordin Amajoud (2-0); 17′: Rachid Benkerroum (3-0); 32′: Imad Amazou (3-1); 56′: Nabil Rahbi (4-1); 58′: Abderahim El Kharroubi (5-1); 59′: Soufian El Fakiri (5-2).

Gele kaarten: 28′: Nabil Rahbi; 29′: Davy Willaert; 40′: Antoine Lemaire; 43′: Abderahim El Kharroubi.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Marc Nihoul & Christophe Blairon.

Eerste wedstrijd in de nationale competitie 2018-2019

Volgende vrijdag trekt GS Beobank Hoboken naar de Brusselse omnisportzaal Kinetix waar om 21:30 uur de eerste partij van het nationaal kampioenschap 2018-2019 wordt aangevat tegen AS City Façade Schaarbeek (ex-Snob Schaarbeek) .