Wedstrijdverslag:
AS Snob Schaarbeek – GS Beobank Hoboken

Met niet minder dan de tweede plaats in de rangschikking als trofee, stond er vanavond in de goedgevulde Schaarbeekse omnisportzaal Kinetix een geladen topmatch op het programma.

Tactisch spelletje

Aanvankelijk lieten beide ploegen niet in hun kaarten kijken. Het tactisch spelletje werd slechts gekleurd door een gemiste kans voor Imad Amazou en Steven Dillien. Aan lokale zijde noteerden we pas na tien minuten de eerste vermeldenswaardige doelpoging.

Bij het ingaan van het tweede kwartier eindigde een volgehouden inspanning van Zakaria Akatouf tegen de staak. In de 20′ kon Amine Mohand Ben Haddou zich alleen doorzetten en Birger Maes het nakijken geven (1-0).

Het Hobokense antwoord

Een flitsende actie, met Hicham Channouf en Yannis Van Parys in een voorbereidende rol en Antoine Lemaire als afwerker, was het gevatte antwoord van GS Beobank Hoboken (1-1). Khaled Oulichki bood de op links vrijstaande Xavier Potvin een unieke mogelijkheid om de goud-zwarten aan de leiding te hijsen, het schot van deze laatste keilde helaas voorlangs. Vlak voor de rust moest Birger Maes een prachtreflex uit de mouwen schudden om Zakaria Akatouf van dichtbij het scoren te beletten.

De kat uit de boom

De tweede speelhelft werd ingeleid met een stevig offensief van de thuisploeg. Onze jongens keken de spreekwoordelijke kat uit de boom. Bij een felle tegenstoot, op gang getrokken door Imad Amazou, werd Steven Dillien zwaar onderuit gehaald door Pierre Ndjeka die prompt met een gele kaart kon opkrassen. Hicham Channouf verkeek een dot van een kans op een glasheldere assist van Steven Dillien. Even later etaleerde Khaled Oulichki zijn handelsmerk: ruggelings naar doel en met een verdediger op de hielen, draaide hij zich handig vrij en nagelde Yassine Tsabounti aan de grond (1-2).

Twee weggeefdoelpunten

In een tijdsspanne van nauwelijks vier minuten maakten beurtelings Arber Shkoda en Soufiane Tigra dankbaar gebruik van geklungel in de Hobokense defensie om de fel bevochten voorsprong uit te wissen (3-2).

Heksenketel

Naarmate de minuten verstreken, steeg de spanning en verloren sommige acteurs de pedalen. Nadat Xavier Potvin opnieuw een aflegger van Khaled Oulichki niet wist te benutten, liet Yannis Van Parys zich een geel karton aansmeren voor een al te opzichtig vergrijp.

Het spektakel gleed af naar een onsmakelijke heksenketel. Met Antoine Lemaire als meespelende doelman poogden de Beobankers alsnog de bakens te verzetten. Niet zonder averij want Steven Dillien en GS-coach Karim Akajoua werden achtereenvolgens met een rode en een gele sanctie bedacht.

Toen Antoine Lemaire een rechtstreekse vrijschop krachtig tegen de touwen trapte, leek de zenuwoorlog in een billijk gelijkspel uit te monden (3-3).

De scheidsrechters Marc Nihoul en Paul Emmery zorgden echter voor een fatale apotheose: zij zagen een fel gecontesteerde zesde Hobokense blauwe overtreding, Zakaria Akatouf mocht zijn ploeg vanop negen meter een gevleide overwinning schenken (4-3). Een gele kaart voor Taulant Shkodra wierp andermaal een donkere schaduw over het ultranerveuze wedstrijdeinde.

Ploegopstellingen

AS Snob Schaarbeek: Yassine Tsabounti (d), Younes El Badaoui (d), Arber Shkodra (kpt) (1), Zakaria Akatouf (1), Pierre Ndjeka, Taulant Shkodra, Soufiane Tigra (1), Amine Mohand Ben Haddou (1), Adnane Larchi, Ibrahim El Jomaile, coach Hazzis Iabkrima en adjunct-coach Abdellah Besri-Medyouni.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt) (2), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki (1), Steven Dillien, Yannis Van Parys, Xavier Potvin, Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze partij kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsook op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Volgende opdracht

GS Beobank Hoboken neemt komende vrijdag om 21:15 uur in eigen huis de handschoen op tegen Basic-Fit Bruxelles. De twee teams behoren tot het zevenkoppige gezelschap dat momenteel voor een play-offticket in aanmerking komt, zodat we een interessante vertoning mogen verwachten.

GS Beobank Hoboken B

In de Vlaamse competitie (regio centraal) ging GS Beobank Hoboken B verrassend met de twee punten aan de haal bij leider Solona Ranst (3-4) dankzij doelpunten van Jochem Nelen (1), Kenzo Carvers (1) en Mehdi Siyahya (2). Een dikke proficiat!