Wedstrijdverslag:

Futsal Hoboken – GS Beobank Hoboken

Deze districtsderby, met als inzet een plek in de kwartfinale van de Beker van België, was een pittig duel maar kon vooral in de tweede speelhelft niet echt bekoren.

Winnaar aan de rust reeds gekend

Het hoeft geen betoog dat tweedeklasser Futsal Hoboken, met de ex-GS’ers Abdelkader Taleb en Nouredinne Errajel in de rangen, erg gemotiveerd aan de aftrap verscheen.

De eerste vlotte aanvalsactie kwam na vijf minuten uit de stijlvolle goud-zwarte schoenen, Imad Amazou besloot op de staak, Antoine Lemaire mikte in de rebound over de dwarsligger. Kort daarop trapte Imad Amazou een kortgenomen vrijschop van Hicham Channouf onverbiddelijk binnen (0-1).

De tegenstander bood hevige weerstand. Hierdoor geraakte GS Beobank Hoboken maar moeilijk in z’n ritme. In de 13′ scoorden onze jongens dan toch opnieuw: Xavier Potvin nam een hoekschop van Yannis Van Parys magistraal in één tijd over (0-2).

Futsal Hoboken liet de schouders niet hangen. Mohamed El Uaamari daagde zelfs alleen voor het GS-doel op maar plaatste de bal nipt naast. Birger Maes moest met een vinnige voetreflex een pegel van Nouredinne Errajel onschadelijk maken.

De Beobankers duwden wat harder op het gaspedaal. Amine Boulayoune, vervanger van de geblesseerde Mustapha Aabbassi, zag een mooie actie niet bekroond. Het was evenwel Hicham Channouf die vriend en vijand met verstomming sloeg: net voor de middellijn lukte hij een fenomenale boogbal die via de deklat in de kooi uitstierf (0-3). Een beauty om in te kaderen!

Een doorbraak van Steven Dillien eindigde op de staander. Khaled Oulichki schoot de partij voor de pauze in een beslissende plooi (0-4). Met dank ook aan Birger Maes die nog uitpakte met een schitterende duiksprong toen Mohamed El Uaamari van dichtbij mocht uithalen.

Ontgoochelend tweede bedrijf

Vlak na de kampwisseling scoorde Antoine Lemaire een jammerlijke own-goal (1-4), onmiddellijk rechtgezet door een fraaie treffer van Imad Amazou (1-5).

Bij het zichtbaar gefrustreerde Futsal Hoboken was elke organisatie zoek: onstuimige individuele aanvalsacties gingen gepaard met defensieve laksheid en bikkelharde interventies. Steven Dillien werd hiervan het slachtoffer en moest de strijd met een verzwikte enkel staken.

Birger Maes toverde alweer enkele verbluffende reddingen uit zijn ledematen. Khaled Oulichki werkte een verschroeiende tegenstoot in het gezelschap van Yannis Van Parys keurig af (1-6). Voor Futsal Hoboken was het nu helemaal voorbij. Ook voor de liefhebbers van attractief zaalvoetbal.

De opponent nam haar toevlucht tot een reeks overtredingen. Een onnodige fout op Imad Amazou verplichtte scheidsrechter Louis Huygens om de zesde blauwe kaart te tonen, Antoine Lemaire zette de negenmeter feilloos om (1-7). Khaled Oulichki verschalkte Zakaria Saadon met een intelligent nummertje (1-8). Xavier Potvin vuurde een tweede negenmetertrap tegen het doelhout, Amine Boulayoune miste de kans om ook zijn doelpuntje mee te pikken.

Futsal-coach steekt zijn ploeg een handje toe

Ayoub Al Morabetti vond er niets beter op dan van de bank te komen en de langs de linkerflank oprukkende Xavier Potvin in de weg te lopen! Geel voor de ongeziene daad van de gedesillusioneerde Futsal-coach maar tevens een gitzwart slotakkoord van een rommelig tweede bedrijf. Yannis Van Parys kegelde vervolgens vanop negen meter de uitgesproken winstcijfers op het bord (1-9).

Ploegopstellingen

Futsal Hoboken: Zakaria Saadon (d), Nouredinne Errajel (kpt), Abdelkader Taleb, Jaimie Ouazza, Mohcine Zoubeir, Mourad El Bakkali, Mohamed El Uaamari, Belaal Al Morabetti en coach Ayoub Al Morabetti.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire (kpt) (1+og), Hicham Channouf (1), Imad Amazou (2), Khaled Oulichki (2), Steven Dillien, Yannis Van Parys (2), Xavier Potvin (1), Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Volgende wedstrijd

Aanstaande vrijdag herneemt GS Beobank Hoboken de competitieactiviteiten met een lastige verplaatsing naar play-offsconcurrent AS Snob Schaarbeek.

GS Beobank Hoboken B

In de Vlaamse competitie (regio centraal) hielden onze beloften op vrijdag 20 januari ll. Duvel Breendonk B op ruime afstand (6-0). Heden genoten zij van een vrije speeldag, terwijl de op woensdag 25 januari voorziene wedstrijd tegen JFS Hoboken (1/8ste finale Beker van Antwerpen) geen doorgang kon vinden en naar een latere datum werd verschoven.