Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Basic-Fit Brussels

GS Beobank Hoboken boekt z’n vijfde opeenvolgende zege. Onze jongens moesten wel heel diep uit de reserves putten om de volle buit in eigen huis te houden…

Sterk gemotiveerde bezoekers

Basic-Fit Brussels verscheen erg geestdriftig aan de aftrap. Birger Maes diende onmiddellijk de mouwen te stropen om zijn ploeg voor een vroege achterstand te behoeden. Ook defensief stonden de bezoekers hardnekkig hun mannetje. De Hobokenaars misten hun greep op het gebeuren.

Ali El Makhoukhi en Mehdi Arras werden beurtelings alleen op pad gestuurd. Bij eerstgenoemde ontbrak de nodige zelfbeheersing, de tweede trapte de bal voluit in het gelaat van Birger Maes, gelukkig zonder erg voor onze goalie.

Mustapha Rezki trok de oprukkende Steven Dillien bij het truitje en incasseerde een geel karton. Kort daarna kon de boosdoener in een zee van ruimte spurten, Birger Maes bracht redding met een onorthodoxe reflex.

De Beobankers slaagden er niet om de tegenstander ook maar één keer uit verband te spelen. Zelfs een vrijschop, aan de rand van de Brusselse strafschopzone, liep in het honderd. Vlak voor de rust zweefde Mohamed Bahaddou een schicht van Khaled Oulichki in hoekschop. Daar bleef het bij, te weinig creativiteit…

Hoekschoppenfestival

Tijdens de eerste tien minuten na de kampwisseling dwong GS Beobank Hoboken een recordaantal hoekschoppen af. Zonder enig resultaat. Verbijstering alom toen Mounir Touzani een weliswaar perfect geschilderde vrijschop van Jamal Rezki doodleuk in doel mocht verlengen (0-1).

De goud-zwarten togen zwoegend in de achtervolging. Talrijke pogingen stuitten op een of ander lichaamsdeel van de oranjehemden. En dan was er nog Mohamed Bahaddou die met een wonderbaarlijke voetveeg een harde schuiver van Yannis Van Parys uit zijn doelvlak hield. De vele inspanningen leken vergeefs…

Adembenemende slotfase

In de 52′ werd de zware arbeid dan toch beloond: Steven Dillien zag een zoveelste doelkans in de kiem gesmoord, Khalid Amzil nam succesrijk over (1-1).

De Hobokenaars stelden zich niet tevreden met de gelijke stand en werkten zich de naad uit de broek. De spanning was te snijden. De boel ontplofte toen Khaled Oulichki een magistrale kogel van Steven Dillien in de netten devieerde (2-1).

In een bijzonder verhitte sfeer – BF-kapitein Jamal Rezki ontving een gele sanctie wegens gemopper – trachtten de hoofdstedelingen het tij nog te keren. Birger Maes stak daar een stevig stokje voor met als hoogtepunt een wereldsave op een bolide van Mustapha Rezki.

Twee minuten voor tijd werd Mustapha Aabbassi foutief uit evenwicht gebracht. Yannis Van Parys borstelde de vrijschop netjes binnen (3-1) doch keek even later om duistere reden tegen een geel kleurtje aan.

Bij het eindsignaal slaakten we een zucht van verlichting. Alles bij elkaar een verdiende maar oh zo energieverslindende overwinning!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Khalid Amzil, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Basic-Fit Brussels: Mohamed Bahaddou (d), Jamal Rezki (kpt), Rachid Amhri, Mehdi Arras, Omar Ben Omar, Yassine El Barjraji, Ali El Makhoukhi, Mustapha Rezki, Mounir Touzani, Bilal Ziani, coach Imad Akel Draui en assistent-coach Ayoub Lasri.

Doelpunten: 40′: Mounir Touzani (0-1); 52′: Khalid Amzil (1-1); 54′: Khaled Oulichki (2-1); 58′: Yannis Van Parys (3-1).

Gele kaarten: 17′: Mustapha Rezki; 54′: Jamal Rezki; 59′: Yannis Van Parys.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Marc Nihoul en Christophe Blairon.

Volgende opdracht in sporthal Meulenbroek

Aanstaande vrijdag trekt GS Beobank Hoboken naar de monding van de Durme waar we met Veidec ARB Hamme ongetwijfeld een harde brok tussen de kiezen krijgen…

GS Beobank Hoboken B

Het B-team hervatte de activiteiten in de Vlaamse competitie (regio centraal) met een thuiswedstrijd tegen Elhambra Zaventem. Die werd gewonnen met overtuigende cijfers (8-2).