Wedstrijdverslag:
Futsal IP Hannut – GS Beobank Hoboken

Ook na de doortocht in Hannuit blijft GS Beobank Hoboken de leiding in het klassement voeren. Na vier speeldagen tellen we evenveel overwinningen. Van een leien dakje verliep het vanavond niet maar een volwassen collectieve prestatie in de tweede speelhelft maakte per slot van rekening het verschil…

Beuken tegen graniet

GS-coach Karim Akajoua (die Hicham Channouf voorzichtigheidshalve aan de kant zou laten wegens dijblessure) beval zijn troepen er meteen stevig de beuk in te zetten. Fabrice Genchi mocht zich opwarmen aan drie zware schoten van Steven Dillien. Zijn collega aan de overzijde moest voor de eerste keer ingrijpen om de intenties van de voor hem opdagende Dimitri Bronckart te dwarsbomen.

GS Beobank Hoboken geraakte niet in z’n normale ritme tegenover een taaie klant die als één blok graniet opereerde. Dimitri Bronckart gaf ons een steuntje in de rug toen hij de bal onbesuisd in de voeten van nieuwkomer Khalid Amzil speelde. Deze laatste vertrok als een komeet aan de haal en bediende de goed gevolgde Khaled Oulichki die er finaal in slaagde – weliswaar in twee tijden – de verdiende openingstreffer aan te tekenen (0-1).

De vreugde was van korte duur want een pijnlijke misrekening in de Hobokense defensie stelde Sofiane Ben Saida in staat schitterend uit de draai te scoren (1-1).

Alles was te herbeginnen. Bovendien kwam een flinke dosis pech om de hoek kijken: Imad Amazou trof tweemaal de staak en zowel een afstandsschot van Antoine Lemaire als een geweldige penetratie van Yannis Van Parys misten dat tikkeltje geluk. Tot overmaat van ramp kon Mourad Al Mochlis met zijn linker Birger Maes tegenvoets kloppen, alweer als gevolg van slordig verdedigingswerk (2-1).

Dankzij een vloeiende assist van Imad Amazou wist Steven Dillien zijn kleuren nog net voor de rust op gelijke hoogte te knallen (2-2), de Beobankers keerden evenwel niet echt tevreden naar de kleedkamers terug.

Op volle toerental

Bij de aanvang van de tweede periode begon de Hobokense motor eindelijk op volle toeren te draaien. Met direct een razendsnelle omschakeling waarbij de lokale weerstand aan flarden werd getikt en Steven Dillien de rol van afwerker voor zich opeiste (2-3).

Bij de eerstvolgende tegenaanval lukte Jimmy Cuynar haast de gelijkmaker maar zijn poging scheerde nipt naast. In de 40′ ondernam Yassin El Achouchi meer dan één poging om de oprukkende Khaled Oulichki te doen struikelen en ving terecht een gele kaart.

Dan brak het sleutelmoment van de wedstrijd aan. Tot drie keer toe toonde Birger Maes zijn ongeëvenaarde klasse. Eerst ging hij goed plat op een trap van Yassin El Achouchi, vervolgens zweefde hij een kogel van Mourad Al Mochlis uit zijn doelvlak en tenslotte maakte hij een schuiver van Dimitri Bronckart onschadelijk.

Kort daarop maakte een prachtig samenspel nogmaals brandhout van de Luikse afweer, Yannis Van Parys zorgde voor de eindtoets (2-4). Als klap op de vuurpijl stuurde Khaled Oulichki een fraai steekballetje naar Khalid Amzil die Fabrice Genchi met een weergaloze schijnbeweging in de luren legde (2-5).

Daarna stoomden de Hobokenaars op briljante wijze verder: met oogstrelend combinatievoetbal, sterk in de duels, prima counterend en nooit panikerend. Maar ook met een portie onkans waarmee beurtelings Steven Dillien, Mustapha Aabbassi en Yannis Van Parys werden geplaagd.

Met Jimmy Cuynar als meespelende doelman wierp de vertwijfelde thuisploeg alle gewicht in de weegschaal. Het leverde nog een tegendoelpunt van Amaury Geuns op (3-5). Meer gaf onze kranige strijdmacht niet weg. Tot besluit zag Steven Dillien een nieuwe roos verhinderd door een verbluffende zijwaartse duikoefening van de voornoemde gelegenheidskeeper.

Het kon de pret niet bederven. De klus was professioneel geklaard, zoals het een fiere leidersploeg betaamt…

Wedstrijdfiche

Futsal IP Hannut: Fabrice Genchi (d + kpt)), Sofiane Ben Saida, Laurent Père, Jimmy Cuynar, Amaury Geuns, Dimitri Bronckart, Thibaut Henquet, Yassin El Achouchi, Mourad Al Mochlis, Jonathan Neuckermans, coach Geoffrey Alfonso en assistent-coach Kevin Delathuy.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Khalid Amzil, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Ivan Boey en Wim Rooms.

Doelpunten: 12′: Khaled Oulichki (0-1); 15′: Sofiane Ben Saida (1-1); 26′: Mourad Al Mochlis (2-1); 28′: Steven Dillien (2-2); 37′: Steven Dillien (2-3); 45′: Yannis Van Parys (2-4); 47′: Khalid Amzil (2-5); 57′: Amaury Geuns (3-5).

Gele kaarten: 40′: Yassin El Achouchi.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Danny Desmit en Aho Yildiz.

Volgende vrijdag opnieuw voor eigen publiek

Aanstaande vrijdag kan GS Beobank Hoboken z’n zegereeks in sportcentrum Sorghvliedt verlengen. Dan moet wel voorbij Basic-Fit Bruxelles gedribbeld worden en daarvoor kunnen we de steun van onze supporters best gebruiken… Aftrap om 21:15 uur.