Wedstrijdverslag:
Engie CHU Liège – GS Beobank Hoboken

GS Beobank Hoboken maakt het verschil … na de pauze!

Geen ruimte

De thuisploeg, hardnekkig van zich afbijtend, bood onze jongens geen duimbreed ruimte. Bijgevolg liepen de Hobokense acties dikwijls spaak op een ijzersterke muur, gepaard gaande met een hoop nervositeit, onzuiverheden en misverstanden. En als de doelpogingen van Soufian El Fakiri & co al eens de juiste richting vonden, stond Michael Descamps als een rots in de branding te keepen.

Ook aanvallend, vaak onder impuls van hun inmiddels 42-jarige dirigent Luiz Soares Aranha, waren de Luikenaars voor geen kleintje vervaard. Balkhir El Yakhlifi maakte gebruik van een mistasten in de Hobokense defensie om naar Birger Maes op te rukken en de goed gevolgde Bertrand Vandervost het openingsdoelpunt op een dienblaadje te presenteren (1-0). Wat later lieten de goud-zwarten achteraan weer een steek vallen, Aboubaker Guilmi trapte het geschenk onbesuisd naast. Toen Charlin Ioakimidou op zijn beurt een zuivere assist van Luiz Soares Aranha over de dwarsligger keilde, mochten we echt boffen.

GS Beobank Hoboken beet zich de tanden stuk op de Luikse krijgers die met leeuwenmoed om iedere bal vochten. Soms met minder fraaie middelen hetgeen hun blauwe foutenlast zienderogen deed stijgen. Enkel een vlijmscherpe trap van Bilal Errahmouni en een staalharde vrijschop van Soufian El Fakiri zorgden voor enige dreiging, Michael Descamps bleek telkens onvermurwbaar. In de 26′ zag de geel geschorste GS-coach Karim Akajoua vanop de tribunes zijn discipelen dan toch een geslaagde aanval in elkaar knutselen: Terry Caudron dweilde de rechterflank ongrijpbaar af, Bilal Errahmouni stootte diens voorzet pardoes tegen de touwen (1-1). De protesterende Florian Velter incasseerde een geel karton.

Verlossing

Zeven minuten na de rust werd het nog altijd stevig aanklampende Engie CHU Liège koud gepakt: aan het slot van een prachtig uitgetekende tegenprik, hoefde Antoine Lemaire slechts binnen te tikken (1-2). Dit doelpunt gold als een verlossing, want de Hobokenaars gingen nu rustiger en met meer overleg voetballen. Hoewel Luiz Soares Aranha nog aan de basis lag van twee lokale mogelijkheden die Birger Maes tot evenveel reddingen noopte terwijl Terry Caudron tegen een gele kaart aankeek na een ongelukkige haakfout op de doorgebroken Aboubaker Ioakimidou. Maar de vurige blauw-witten schoten zichzelf in de voet: ze namen grote risico’s en gaven heel wat ruimte prijs. Een kolfje naar de hand van de Beobankers om doortastend toe te slaan. Soufian El Fakiri stuurde een afgemeten diepe bal over het hoofd van de laatste verdediger naar de plek waar Imad Amazou had postgevat om de bal in één trek voorbij de kansloze Michael Descamps te droppen (1-3). Deze treffer leek haast een kopie van het pareltje waarmee Imad ook vorige week het publiek wist te betoveren. De Luikse weerstand zakte als een pudding in elkaar en daarvan profiteerde Hicham Channouf om aan Antoine Lemaire opnieuw een makkelijk inleggertje af te leveren (1-4). Na een nieuwe vernietigende counter mocht de vrijgelopen Soufian El Fakiri de genadeslag toedienen (1-5).

De laatste minuten waren ietwat rommelig. Beide ploegen experimenteerden met een meespelende doelman. Een tactisch spelletje, zeg maar. Met enkele kansen aan weerszijden. Zonder zichtbaar resultaat. Helaas nog wel een gele sanctie voor Birger Maes, naar verluidt vanwege een ongepaste opmerking aan het adres van één van de scheidsrechters.

Alles bij elkaar een erg genietbare partij. Knap lastig tijdens het eerste bedrijf maar uitmondend in een happy end. GS Beobank Hoboken bestendigt zijn leidersplaats in het klassement met vijf punten voorsprong op z’n naaste achtervolger!

Wedstrijdfiche

Engie CHU Liège: Michael Descamps (d+kpt), Nicolas Driesen (d), Balkhir El Yakhlifi, Aboubaker Guilmi, Charlin Ioakimidou, Bertrand Vandervost, Florian Velter, Cedric Vieira Laranjeira, Nicolas Barankiewicz en speler-coach Luiz Soares Aranha.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Raïd El Kajjoui, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, coach Wim Rooms en assistent-coach Ivan Boey.

Doelpunten: 11′: Bertrand Vandervost (1-0); 26′: Bilal Errahmouni (1-1); 37′: Antoine Lemaire (1-2); 48′: Imad Amazou (1-3); 53′: Antoine Lemaire (1-4); 56′: Soufian El Fakiri (1-5).

Gele kaarten: 26′: Florian Velter; 44′: Terry Caudron; 60′: Birger Maes.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Claude Dubois en Christian Lebeau.

Beker van België

Net als in de vorige ronde van de Beker van België, komt GS Beobank Hoboken aanstaande vrijdag om 21:15 uur in de achtste finale als gastheer van Optique Lecocq Dison weer in eigen huis  tegen een tweedeklasser uit.