Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Optique Lecocq Dison (1/8ste finale Beker van België)

GS Beobank Hoboken bekert verder maar dat was vanavond zowat het enige lichtpunt…

Geen overtuiging

Optique Lecocq Dison, momenteel co-leider in tweede afdeling B, was niet naar Hoboken afgezakt om zich in te graven. Wel integendeel, de club uit de noordrand van de Vervierse agglomeratie koos resoluut voor de aanval. In de 4′ wist Abdoulah El Abbadi zich langs de linkerflank door te zetten, aan de tweede paal kwam Abderahman Akdim gepast aangestormd om diens voorzet binnen te werken (0-1). Het Hobokense antwoord volgde meteen: Antoine Lemaire trapte een vrijschop op listige wijze tegen de touwen (1-1).

GS Beobank Hoboken miste de overtuiging om de teugels in handen te nemen. Enkele hele en halve kansen werden vakkundig de nek omgewrongen. Onderschatting? In elk geval was het klassenverschil nauwelijks merkbaar want de bezoekers voetbalden ongedwongen mee. Toch klommen onze jongens op voorsprong: vier minuten voor de rust kogelde Soufian El Fakiri vanop grote afstand onhoudbaar in de verste hoek (2-1). Kort daarop ontsnapten de Hobokenaars fortuinlijk aan de gelijkmaker: eerst verscheen Abdoulah El Abbadi alleen voor Birger Maes maar tilde de bal over de dwarsligger, vervolgens sloeg een afgeweken schot van Abderahman Akdim op de staak te pletter.

Birger Maes: redder in nood

De tweede speelhelft bracht niet dadelijk beterschap. Soufian El Fakiri, in uitstekende schietpositie dankzij een subliem hakje van Imad Amazou, mikte tot ieders verbazing naast. Daarna fameus de billen toeknijpen bij een reeks hete standjes in het lokale doelgebied. Vooral door toedoen van de rusteloze Abdoulah El Abbadi, de schietgrage Jérôme Massoz en de dribbelvaardige Abderahman Akdim. Birger Maes perste een vijftal onwaarschijnlijke reflexen uit z’n ledematen. Goud-zwart was door het oog van de naald gekropen…

Bij de Luikenaars eisten de geleverde inspanningen stilaan hun tol, zodat er voor de thuisploeg wat meer ruimte ontstond. Soufian El Fakiri zag een grote mogelijkheid tegen de paal stranden. Hicham Channouf kreeg vanop rechts heel wat vrijheid om krachtig uit te halen, Mounir Choudna kon de pegel niet klemmen, Imad Amazou was er als de kippen bij om het verdict te vellen (3-1).

De uitgetelde gasten zaten op hun tandvlees. In de slotfase hadden hun verliescijfers nog hoger kunnen oplopen, maar dat zou een aanfluiting van het vertoonde spelbeeld geweest zijn.

Net zoals in de kwartfinale van de vorige bekercampagne, zal GS Beobank Hoboken de degens kruisen met zvc Assebroeke, thans koploper in tweede divisie A. Een dubbele confrontatie (heen en terug) waar we reeds reikhalzend naar uitkijken!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Raïd El Kajjoui, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Optique Lecocq Dison: Mounir Choudna (d), Michaël Laffineur (d), Younisse Ramdani (kpt), Mohamed Boukkalkoul, Soufian Boukkalkoul, Giuseppe Annibale, Omar Darkaoui, Jérôme Massoz, Abderahman Akdim, Abdoulah El Abbadi en coach Jean-Luc Demortier.

Doelpunten: 4′: Abderahman Akdim (0-1); 6′: Antoine Lemaire (1-1); 21′: Soufian El Fakiri (2-1); 45′: Imad Amazou (3-1).

Gele kaarten: geen.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Paul Emmery.

Naar de landskampioen en bekerhouder

Volgende vrijdag pikt GS Beobank Hoboken opnieuw de draad op in de nationale competitie. Met een korte trip naar Veidec ARB Hamme dat, na een sputterende start, dankzij de aanwerving van enkele versterkingen aan een steile opmars bezig is en op het punt staat de top vier binnen te dringen. Het belooft erg spannend te worden, daar in sporthal Meulenbroek!