Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – AS Snob Schaarbeek

GS Beobank Hoboken heeft het felbegeerde ticket voor de play-offs op zak gestoken!

Voor de volle pot

Om zich reeds te plaatsen voor de play-offs dienden de Beobankers vanavond de twee punten in eigen huis houden. Daarin zijn onze jongens met brio geslaagd!

Nochtans keken zij tegen een vroege achterstand aan. Een gele kaart voor Adnane Larchi belette de hoofdstedelingen niet om op voorsprong te klimmen dankzij een grondscherend schot van Ali Dahmani (0-1).

De goud-zwarten togen in de achtervolging maar het bleek geen makkelijke opgave om de Brusselse defensie te ontmantelen. Dan maar vanop afstand proberen, moeten Bilal Errahmouni en Steven Dillien gedacht hebben: in een tijdspanne van twee minuten troffen beiden beurtelings raak met een verraderlijke verre trap (2-1).

Nadat Birger Maes een stevige vrijschop van Abdellah Idlaasri met een duiksprong had geneutraliseerd, stapelden de Hobokense kansen zich op. Terry Caudron viseerde de paal, Antoine Lemaire waagde een punter, Yannis Van Parys kogelde tweemaal nipt voorlangs.

In het zicht van de pauze wist GS Beobank Hoboken de marge te verbreden. Een sublieme dribbelactie van achtereenvolgens Bilal Errahmouni en Imad Amazou boden Yannis Van Parys en Terry Caudron de gelegenheid om onze ploeg opgelucht te doen ademen (4-1).

GS wil nog meer

De discipelen van GS-coach Karim Akajoua wilden echter nog meer en trokken bij de aanvang van de tweede speelhelft bijzonder gretig in de aanval. Hicham Channouf zag het balletje tergend traag naast de muit huppelen na een verschroeiende penetratie en even later een geweldige raid op de staak stranden. Ook een strakke pegel van Imad Amazou belandde op het doelhout.

De bezoekers lieten zich zeker niet onbetuigd maar stuitten in de zone van de waarheid op een stugge Hobokense defensie. Bovendien liet Abdellah Idlaasri zich een geel karton aansmeren voor een overtreding op Hicham Channouf.

In de 49′ nam Steven Dillien, voortreffelijk in de vrije ruimte gestuurd door Imad Amazou, nagenoeg alle twijfel weg over de afloop van het duel (5-1).

Toch lieten de Brusselaars de schouders niet hangen. Adnane Larchi kon milderen met de tip van de schoen (5-2). Voor AS-coach Hassan Iabkrima was het ogenblik aangebroken om met Abdellah Idlaasri als meespelende doelman een poging te ondernemen de kloof alsnog te dichten. Tevergeefs, Yannis Van Parys en Steven Dillien trapten zijn ambities genadeloos onderuit (7-2).

Incident

Geheel onverwacht werd deze tot dan toe sportieve wedstrijd ontsierd door een spijtig incident: enkele Brusselse “supporters” betraden het terrein, blijkbaar om Birger Maes te belagen. Het spel werd enige minuten stilgelegd maar kon gelukkig hervat worden.

AS Snob Schaarbeek maakte van de consternatie gebruik om nog twee keer toe te slaan (7-4). Onvoldoende echter om de vreugde te temperen: GS Beobank Hoboken kwalificeert zich voor de play-offs!

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag (inclusief een interview met Yannis Van Parys) van deze partij kan u respectievelijk vanaf vrijdag- en zaterdagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Wim Rooms.

AS Snob Schaarbeek: Mathieu Romain Da Silva (d), Hamed Bouyfoulkitne (kpt), Jean-Michel Eke Akanga-Nkoy, Mohamed Zinebioui, Ali Dahmani, Amine Mohand ben Haddou, Adnane Larchi, Abdellah Idlaasri, coach Hassan Iabkrima en assistent-coach Mohamed El Ouahmi.

Doelpunten: 9′: Ali Dahmani (0-1); 14′: Bilal Errahmouni (1-1); 16′: Steven Dillien (2-1); 27′: Yannis Van Parys (3-1); 29′: Terry Caudron (4-1); 49′: Steven Dillien (5-1); 50′: Adnane Larchi (5-2); 54′: Yannis Van Parys (6-2); 56′: Steven Dillien (7-2); 59′: Jean-Michel Eke Akanga-Nkoy en Mohamed Zinebioui (7-4).

Gele kaarten: 4′: Adnane Larchi; 45′: Abdellah Idlaasri.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Danny Desmit & Guido Gielen.

Naar de boorden van de Maas

Veel tijd om te recupereren krijgen onze spelers niet want aanstaande vrijdag reizen zij naar de boorden van de Maas waar ADLS MJ Flémalle z’n opwachting maakt.