Wedstrijdverslag:
ADLS MJ Flémalle – GS Beobank Hoboken

Ook in het sportcomplex “Louis Melin” van Flémalle was het duidelijk: GS Beobank Hoboken verkeert in een opwaartse spiraal…

Geen mededogen

Het vierde laatst geklasseerde ADLS MJ Flémalle kon best wat punten gebruiken om een barragewedstrijd te vermijden. De goud-zwarten, sedert vorige vrijdag trotse bezitters van een deelnamebewijs voor de play-offs, waren echter niet van plan om cadeautjes uit te delen.

Zonder Bilal Errahmouni (gele schorsing), nam GS Beobank Hoboken reeds in de eerste speelhelft ruimschoots de maat van z’n tegenstander die vooral bij de afwerking onmondig bleek. Dat uitte zich reeds in de tweede minuut toen Bryan Goldstein een droomkans overijld naast trapte.

Het stond in schril contrast met de veel efficiëntere bezoekers: Steven Dillien nam een assist van Imad Amazou in ontvangst, schakelde twee lijfwachten uit en omzeilde eveneens de vergeefs grabbelende Julien Creppe (0-1).

De Luikenaars, weliswaar gehandicapt door de afwezigheid van enkele titularissen, brachten onze attente verdediging zelden in moeilijkheden. Minder oplettend was de lokale defensie: Antoine Lemaire vond de op links helemaal losgelaten Hicham Channouf die geen ogenblik aarzelde (0-2).

Eén minuut later miste Bryan Goldstein alweer op onbegrijpelijke wijze een huizenhoge mogelijkheid. Bij het verstrijken van het eerste kwartier kogelde Imad Amazou magistraal hoog in de touwen (0-3). Hierna volgde nog een reeks gelegenheden waarmee de Hobokense voorsprong in dit stadium alvast gigantische proporties had kunnen aannemen.

In de 23′ struikelde de doorgebroken Julien Sprimont over de bal, behendiger was Hicham Channouf met een succesvolle actie doorheen de centrale as van de plaatselijke afweer (0-4).

Opnieuw viel een buitenkans in de schoot van Julien Sprimont, Birger Maes verrichtte een knappe redding. Yannis Van Parys incasseerde een geel karton voor een onvrijwillige overtreding op Jérémy Hoven.

Nog voor de rust werden de gastheren met een forfaitscore om de oren geslagen. En hoe! Aan het eind van een razendsnelle en heerlijke aanval over verschillende stationnetjes knalde Yannis Van Parys de netten haast aan flarden (0-5). Als toemaatje pletste een schicht van Imad Amazou tegen de onderkant van de dwarsligger terwijl Mustapha Aabbassi, alleen voor doel opduikend dankzij een intelligent hakje van Steven Dillien, iets te nonchalant te werk ging.

Flémalle ontsnapt aan dubbele verliescijfers

Ook na de herneming kregen de wijnrode hemden geen voet aan de grond. Onze jongens tikten hun opponent bij vlagen tureluurs. Een en ander bleef niet zonder gevolgen: Yannis Van Parys, op de linkerflank subliem vrijgespeeld via een hieltje van Hicham Channouf, vuurde snoeihard in de verste hoek (0-6). Het laatste kwart werd ingeleid met een prachtige dribbel van Imad Amazou, Terry Caudron nam diens voorzet perfect op de slof (0-7). Een weergaloos voltooide individuele actie van Hicham Channouf oogstte op de tribunes applaus van vriend en vijand (0-8).

Birger Maes en de zijnen bewaarden de nul vakkundig op de bordjes. De uitgetelde thuisploeg ontsnapte net aan dubbele verliescijfers. Dat was de verdienste van Julien Creppe, winnaar van de Bronzen Schoen 2017, die in de slotminuten een negenmeter en een verrassend schot van Yannis Van Parys uit zijn doelvlak hield.

Wedstrijdfiche

ADLS MJ Flémalle:  Julien Creppe (d), Julien Restiglian (kpt), Maxime Morana, Bryan Goldstein, Jérémy Hoven, Julien Sprimont, Julien Meunier en coach Vincent Creppe.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Doelpunten: 5′: Steven Dillien (0-1); 12′: Hicham Channouf (0-2); 15′: Imad Amazou (0-3); 23′: Hicham Channouf (0-4); 28′: Yannis Van Parys (0-5); 37′: Yannis Van Parys (0-6); 45′: Terry Caudron (0-7); 50′: Hicham Channouf (0-8).

Gele kaarten: 24′: Yannis Van Parys.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Joël Remy & Juan Ortega.

Halve finale Beker van België

Volgende week wordt de competitie in eerste nationale onderbroken vanwege het Europees kampioenschap 2018 in Spanje. Op woensdag 18 april a.s. verwachten we van onze krijgers in de omnisportzaal van Laken een goed resultaat na afloop van de heenwedstrijd in de halve bekerfinale tegen LART Bruxelles.