Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Basic-Fit Brussels

GS Beobank Hoboken heeft de pijnlijke kater van vorige week grandioos weggespoeld. Dankzij deze broodnodige zege handhaaft onze club zich in de topvier van het klassement…

Geen doelpunten in het eerste bedrijf

Birger Maes liep onmiddellijk in de kijker met twee sublieme reddingen. Aan lokale zijde trapte de doorgebroken Steven Dillien tegen de staander en werd een fraaie combinatie tussen Imad Amazou en Hicham Channouf in laatste instantie afgeblokt.

We hielden ons hart vast toen de losgebroken Ali El Makhouki alleen aan de haal mocht gaan, Birger Maes neutraliseerde de dubbele doelpoging van de bezoekende kapitein.

Daarna nam goud-zwart het heft nadrukkelijk in handen. Het was nu de Brusselse portier die de aandacht opeiste met een parade op een snoeiharde vrijschop van Yannis Van Parys en schoten van Khaled Oulichki en Hicham Channouf.

In de 20′ schrokken we ons opnieuw een hoedje: Brahim Al Khayari begon vanop eigen speelhelft aan een solotocht, Birger Maes kwam gevat uit zijn doel. In dezelfde minuut werd een poeier van Steven Dillien door een bezoekende verdediger bijna in eigen netten gewerkt.

Het Hobokense spervuur vond geen opening. Enkele seconden voor de kampwisseling bezondigde Mourad Atmani zich aan een monumentale misser. Het heette een wonder dat de rust met een maagdelijke stand werd ingegaan.

Antoine Lemaire breekt de ban

Het tweede luik werd aangevat met een stevig offensief van de Beobankers waarbij twee opeenvolgende inspanningen van Steven Dillien niet volstonden om Mohamed Bahaddou te vloeren.

Aan het slot van een warrige schermutseling voor de Hobokense muit veegde Antoine Lemaire de bal nog net voor de doellijn weg. Zes minuten na de hervatting boorde de Carolo een vrijschop met de punt van de schoen binnen (1-0) en schonk kort daarop aan de vrijstaande Imad Amazou de gelegenheid om de touwen nogmaals te doen trillen (2-0).

Wat later behield Yannis Van Parys het overzicht, bereikte Xavier Potvin met een gemeten voorzet, deze laatste omspeelde de vergeefs grabbelende Mohamed Bahaddou en dropte de bal beheerst in de lege kooi (3-0).

Het pleit leek beslecht. Basic-Fit Brussels weigerde echter het hoofd te buigen. Birger Maes oogstte applaus voor enkele fenomenale reddingen maar had geen verhaal tegen een kanjer van Ali El Makhouki (3-1).

Spanning ten top

Deze tegentreffer deed de spanning heropflakkeren. Het spel ging aan razend tempo heen-en-weer. Toch was het de ontsnapte Steven Dillien die een hemelsbrede mogelijkheid verkwanselde om de definitieve beslissing af te dwingen.

Laatste Brusselse stuiptrekkingen

BF-coach Farid El Atrache voelde de bui al hangen, vroeg een time-out en poogde nadien – af en toe met Mustapha Rezki als meespelende doelman – om de forcing te voeren.

Drie minuten voor tijd werd Steven Dillien aan de rand van de strafschopzone neergesabeld. Uit de daaropvolgende vrije trap haalde de Wilrijkenaar zijn gram (4-1) en zette de thuisploeg op rozen. Een kopbaldoelpunt van Mohamed Zinebioui kon de pret niet verzuren (4-2). Een zware kogel van Steven Dillien donderde nog tegen de binnenkant van de staak vooraleer het arbitrale duo Christophe Blairon-Claude Dubois het doek liet vallen over deze boeiende en aantrekkelijke vertoning.

Ploegopstellingen

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt) (1), Hicham Channouf, Imad Amazou (1), Khaled Oulichki, Steven Dillien (1), Yannis Van Parys, Xavier Potvin (1), Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Basic-Fit Brussels: Mohamed Bahaddou (d), Ali El Makhouki (kpt) (1), Brahim Al Khayari, Yassine El Barjraji, Jean-Michel Eke Akanga-Nkoy, Mohamed Zinebioui (1), Mourad Atmani, Hamza Laarissi, Mustapha Rezki, Sadek El Ouamari en coach Farid El Atrache.

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze partij kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsook op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be. Reeds op zaterdagavond om 18:30 uur kan u ook terecht bij BX1 via hun website www.bx1.be → “Emissions” → “Foutsal” of hun Facebookpagina.

Beker van België

Met HB Zurenborg Antwerpen krijgt GS Beobank Hoboken – net als in de vorige ronde van de Beker van België – opnieuw een Antwerpse tweedeklasser tegenover zich. De heenwedstrijd in de kwartfinale vindt aanstaande vrijdag plaats om 21:15 uur in sportcentrum Sorghvliedt. Wij rekenen op de steun van alle GS-supporters en -sympathisanten om een gunstige uitgangspositie te verwerven in het vooruitzicht van de return!

GS Beobank Hoboken B

In de Vlaamse competitie (regio centraal) verloor GS Beobank Hoboken B van een iets efficiënter ZVK Katelijne (2-4).