Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – HB Zurenborg Antwerpen

GS Beobank Hoboken heeft geen volkomen geruststellende uitgangspositie verworven met het oog op de terugwedstrijd in deze kwartfinale van de Beker van België.

Jeugdig enthousiasme

Gedurende de ganse partij legden de jonge gasten een bewonderenswaardige geestdrift aan de dag. Zelfs wanneer hun situatie er allesbehalve rooskleurig uitzag. Het stond in schril contrast met de zelfgenoegzaamheid waaraan sommige GS-spelers zich bezondigden.

Birger Maes moest in de aanvangsfase tweemaal gepast reageren toen Mohcine Bouayad en Soufiane Ben Kaddour voor hem opdoken. Ook in defensief opzicht trokken de zwarthemden meer dan behoorlijk hun streng want de thuisploeg slaagde er niet in om uitgespeelde kansen te creëren. Het lokale gevaar bleef voornamelijk beperkt tot een reeks niet gekadreerde afstandsschoten. Het verwonderde dan ook niemand dat onze jongens pas uit een stilstaande fase voor de eerste keer succes wisten te boeken: Hicham Channouf stuurde een vrijschop naar de ongedekte Yannis Van Parys die genadeloos toesloeg (1-0).

Mohamed Chourak maakte een ferme trap van Antoine Lemaire met een spectaculaire voetveeg onschadelijk, hij bleef zonder verhaal toen Imad Amazou de roekeloze Mohcine Bouayad aftroefde, alleen op avontuur ging en de bal keurig in de tent schoof (2-0).

Nonchalance grijpt om zich heen

Vlak na de hervatting verlengde Khaled Oulichki een fraaie assist van Steven Dillien pardoes in het mandje (3-0). Deze laatste lag eveneens aan de basis van een schitterende dubbelpas met Imad Amazou waarmee de bezoekende verdediging compleet werd opgerold (4-0). Daarna sijpelde een verregaande nonchalance in de Hobokense gelederen.

Hiervan profiteerde Hicham Chourak om het verdiende tegendoelpunt te lukken (4-1). Tot overmaat van ramp scoorde Xavier Potvin jammerlijk tegen eigen kamp (4-2). Ook de uitwijzing van Soufiane Ben Kaddour wegens truitjetrek zette geen domper op de gretigheid van de tweedeklasser. Dankzij een verbluffende redding hield Birger Maes de aansluitingstreffer van Youssef El Hadji uit zijn doelvlak.

GS Beobank Hoboken ontwaakt (te laat)

Vijf minuten voor tijd plofte een schicht van Hicham Chourak tegen de staak. Die deed de goud-zwarten alsnog ontwaken en opveren. Verwoede doelpogingen van Imad Amazou, Antoine Lemaire en Steven Dillien brachten echter geen wijziging in het doelsaldo.

Bij het eindsignaal van de fluiteniers Marc Nihoul en Denis Van Laeken mocht HB Zurenborg Antwerpen zich fier op de borst kloppen. De moedige buren behouden een sprankeltje hoop op een stunt in sporthal Kiel waar de return binnen drie weken betwist zal worden.

Volgende wedstrijd

Aanstaande vrijdag om 21:15 uur verwachten we in sportcentrum Sorghvliedt de komst van Eurofoot Tervuren dat met Ergo Flémalle en Gijonesa Futsal Jette in een hevige worsteling verwikkeld zit om van de rode lantaarn verlost te worden. We zijn stellig overtuigd dat GS Beobank Hoboken zich dan met een ander gelaat zal vertonen…

Ploegopstellingen

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou (2), Khaled Oulichki (1), Steven Dillien, Yannis Van Parys (1), Xavier Potvin (og), Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

HB Zurenborg Antwerpen: Mohamed Chourak (d), Ayoub Dahchour (d), Younes Ben Kaddour (kpt), Hicham Chourak (1), Soufiane Ben Kaddour, Mohcine Bouayad, Ismail El Hadji, Youssef El Hadji, Rafik Kaddouri, coach Morad Bousba en assistent-coach Saleh Ben Kaddour.

GS Beobank Hoboken B sneuvelt in de kwartfinale van de Beker van Vlaanderen

In de vooravond gaven onze beloften een 2-0 voorsprong prijs om tenslotte door AAB Antwerpen A uit de Beker van Vlaanderen geknikkerd te worden (2-5).