Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Basic-Fit Bruxelles

GS Beobank Hoboken is herfstkampioen … zonder puntenverlies!

Gespannen

De zenuwen hielden beide ploegen in hun greep. Begrijpelijk: de bezoekers waren erop gebrand om de competitieleider de eerste punten te ontfutselen, de Hobokenaars wensten de heenronde met een dertiende zege af te sluiten … als vroeg en bijzonder origineel eindejaarsgeschenk voor hun trouwe supporters!

Weinig zuiver uitgespeelde doelkansen in de beginfase. Wel enkele pogingen van Hicham Channouf, Soufian El Fakiri en Terry Caudron. De spanning speelde vooral de thuisploeg parten want Tarik Baitar maakte dankbaar gebruik van een misverstand in de lokale defensie (0-1). Even later werd een nieuwe Hobokense slordigheid bijna noodlottig. Vervolgens struikelde de vrijgelopen Jamal Rezki over de bal, net toen hij in gunstige positie ging afdrukken. Uit de daaropvolgende tegenaanval puurde Imad Amazou een schitterend doelpunt (1-1) maar echt overtuigen konden onze jongens nog steeds niet.

In de 20′ ontdekten we tot onze verbazing dat de strijdende partijen ieder reeds vijf blauwe kaarten op hun conto hadden. Nochtans was er zeker geen sprake van een potige wedstrijd en vreemd genoeg zou het arbitrale duo de zesde blauwe kaart tot aan de rust in het hemdzakje laten steken.

GS Beobank Hoboken bracht nu toch wat meer vaart in de acties. Een verrassende pegel van Soufian El Fakiri noopte Hassan Bounou tot een spectaculaire redding, terwijl Mustapha Aabbassi een open kans naast mikte. Mustapha Rezki bekocht een fopduik met een geel karton, Hicham Channouf schoof vlak voor de pauze een fraaie mogelijkheid voorlangs.

Opdoffer

Ook in het derde kwartier bleven de verhoudingen in evenwicht. Hicham Channouf kon helaas geen profijt halen uit een flater in de Brusselse defensie. Anderzijds was Hassan Abroum niet bij machte een verlengstuk te breien aan een formidabel dribbelnummer van zijn kapitein, Mehdi Arras joeg een steekballetje van Tarik Baitar onbesuisd over de deklat. Terry Caudron antwoordde met een strak schot tegen de paal, Soufian El Fakiri verscheen andermaal aan het kanon.

In de 46′ moest GS Beobank Hoboken een zure opdoffer slikken. Imad Amazou, bikkelend met liefst drie tegenstanders op de huid, diende het onderspit te delven; de bal kwam vliegensvlug terecht bij Mohamed Ati-Allah die Birger Maes het nakijken gaf (1-2).

De Hobokense veerkracht

Zoals we het reeds vaker hebben beleefd, kwam de legendarische Hobokense veerkracht ook nu weer aan de oppervlakte. De goud-zwarten rechtten de rug en stuwden de groenhemden achteruit. Krachtig en beslist. Hicham Channouf – even voordien bedacht met een gele kaart voor ongepaste commentaar aan het adres van één van de scheidsrechters – werd aan de rand van het strafschopgebied neergesabeld. De (ingestudeerde) vrijschop van Soufian El Fakiri leverde geen succes op maar dat was kort daarna wel weggelegd voor de vrijstaande Mustapha Aabbassi die Hassan Bounou met een venijnige trap wist te vloeren (2-2).

Het Brusselse blok wankelt … en begeeft!

Basic-Fit Bruxelles riep alle hens aan dek, probeerde de ontketende gastheren af te stoppen, maar er was geen houden meer aan.

GS Beobank Hoboken moest en zou de twee punten alsnog veroveren. Soufian El Fakiri liet het nagelbijtende thuispubliek wel wachten tot twee minuten voor tijd alvorens onze topschutter de rechterflank met z’n typische dribbelbeweging schoonveegde en z’n vijfentwintigste treffer in de vijandelijke tent boorde (3-2). Groots!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Basic-Fit Bruxelles: Hassan Bounou (d), Jamal Rezki (kpt), Kamal Boujemaoui, Samir Dahbi, Hassan Abroum, Mustapha Rezki, Mehdi Arras, Mohamed Ati-Allah, Anas Halli, Tarik Baitar, coach Abdeltif Meskini en assistent-coach Youssef Rezki.

Doelpunten: 13′: Tarik Baitar (0-1); 18′: Imad Amazou (1-1); 46′: Mohamed Ati-Allah (1-2); 54′: Mustapha Aabbassi (2-2); 58′: Soufian El Fakiri (3-2).

Gele kaarten: 26′: Mustapha Rezki; 47′: Hicham Channouf.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Johan Vanderlinden en Guy Rassart.

Winterstop en Beker van België

GS Beobank Hoboken duikt de winterstop in met een heerlijke en tegelijk ongeëvenaarde vaststelling: alle wedstrijden uit de heenronde werden gewonnen! Kan men zich een betere jaarwisseling dromen? Wij wensen u in elk geval prettige feestdagen en maken een nieuwe afspraak op vrijdag 4 januari 2019 om 21:15 uur in sportcentrum Sorghvliedt, waar onze club aan z’n avontuur in de Beker van België begint, met Family La Louvière (tweede nationale A) als tegenstander in de 1/16de finale.