Wedstrijdverslag:
ADLS AC Flémalle – GS Beobank Hoboken

GS Beobank Hoboken vangt weer de volle buit. Voor de twaalfde opeenvolgende maal. Deze keer aan de boorden van de Maas…

Niet goed genoeg

Onze jongens gingen dadelijk op zoektocht naar het openingsdoelpunt. Dat bleek geen makkie op de kleine terreinoppervlakte van sportcomplex Louis Melin in Flémalle, tegenover een thuisploeg die de gelederen stevig gesloten hield. In de 6′ slaagde Soufian El Fakiri erin om Imad Amazou met een listig steekballetje alleen voor Julien Creppe af te zonderen. De lokale doelman mocht zich meteen omdraaien (0-1) maar GS Beobank Hoboken zou het verderop in die eerste periode behoorlijk lastig hebben om het overwicht in hogere cijfers te vertalen.

Daarvoor ontbrak de nodige schwung en creativiteit in de Hobokense acties. Uitzondering was een vlot uitgevoerde charge waarbij Mustapha Aabbassi aan het eind ervan net iets te laat voor doel opdaagde om de bal binnen te duwen. We noteerden ook een paar afstandspogingen, enkele ingestudeerde vrij- en hoekschoppen. Zonder het gewenste resultaat. We zagen hoe een attente Julien Creppe zich tijdig in de voeten van Soufian El Fakiri wierp alvorens onze topschutter kon aanleggen.

En de Luikenaars? Die wisten bitter weinig in elkaar te knutselen. Slechts éénmaal werd de GS-defensie in verlegenheid gebracht: de vrijstaande Maxence Hubeaux kreeg plots een reuzenkans in de schoot geworpen maar de aanvaller – blijkbaar zelf erg geschrokken – trapte op onstuimige wijze enkele meters naast.

De eerste speelhelft boekte qua niveau en amusementswaarde geen mooie score, op het vlak van sportiviteit viel het best wel mee. Het wekte dan ook enige verbazing dat GS-coach Karim Akajoua een gele kaart werd aangesmeerd voor wat gemopper aan het adres van de arbitrage. Nog meer ergernis veroorzaakte de wijze waarop de scheidsrechters met blauwe kaarten in het rond strooiden. Gevolg: twee minuten voor de rust zaten beide ploegen met de maximale blauwe foutenlast opgezadeld.

Precies tijdens die resterende tijd kwam er wat leven in de brouwerij. Soufian El Fakiri – geheel losgelaten op de rechterflank en aldaar keurig bediend door Hicham Channouf – deponeerde de bal in de verste hoek (0-2) maar onvrijwillig handspel van deze laatste volstond voor Maxence Hubeaux om z’n gram vanop negen meter te halen (1-2).

GS Beobank Hoboken keerde met een krappe voorsprong naar de kleedkamers terug. Neen, dit was niet goed genoeg geweest. Een competitieleider onwaardig, zeg maar.

GS toont ware gelaat

Gesterkt door de aansluitingstreffer begonnen de gastheren heel wat stoutmoediger aan het tweede bedrijf. Birger Maes moest zich zelfs reppen om de aanstormende Maxime Morana de pas af te snijden.

GS Beobank Hoboken zou het Luikse enthousiasme echter snel de kop indrukken. Want de goud-zwarten toonden nu hun ware gelaat. Met het sprankelend zaalvoetbal dat we gewend zijn.  Telkens was Bilal Errahmouni de hoofdschakel bij twee doelpunten van uitmuntende makelij, aangetekend door beurtelings Soufian El Fakiri (1-3) en Terry Caudron (1-4). Wat later kon Julien Creppe een kogel van Soufian El Fakiri niet vasthouden, Mustapha Aabbassi hernam hoog in het dak van het doel (1-5). Kordaat en efficiënt was de tegenstander in een handomdraai van de mat geveegd. Zo zien we het graag en zo hoort het voor de koploper in de rangschikking. Tijdens de slotseconden bekroonde Bilal Errahmouni z’n goede prestatie met een schicht die de Luikse touwen voor de zesde maal deed opveren (1-6). En daar konden we helemaal mee leven…

Beeldverslag

Een samenvatting van deze partij kan u zondagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

ADLS AC Flémalle: Julien Creppe (d), Julien Restiglian (kpt), Julien Hansoulle, Bryan Goldstein, Stéphane Jamart, Jérémy Hoven, Faysal Temsamani, Maxime Morana, Maxence Hubeaux, coach Vincent Creppe en assistent-coach Didier Bernard.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Doelpunten: 6′: Imad Amazou (0-1); 28′: Soufian El Fakiri (0-2): 29′: Maxence Hubeaux (1-2); 38′: Soufian El Fakiri (1-3); 44′: Terry Caudron (1-4); 56′: Mustapha Aabbassi (1-5); 59′: Bilal Errahmouni (1-6).

Gele kaarten: 25′: Karim Akajoua.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Aho Yildiz en Juan Ortega.

Laatste wedstrijd in de heenronde

Volgende vrijdag sluit GS Beobank Hoboken de heenronde én het jaar 2018 af met een thuiswedstrijd tegen Basic-Fit Bruxelles. Beslist de moeite waard om naar sportcentrum Sorghvliedt af te zakken. Aftrap om 21:15 uur.