Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Eurofoot Tervuren

Liefhebbers van een leuke doeltjeskermis kwamen vanavond ruimschoots aan hun trekken…

Met ongelijke wapens

GS Beobank Hoboken moest het rooien zonder Yannis Van Parys (gele schorsingsdag) en Steven Dillien (herstellende van een tandheelkundige ingreep), terwijl de onvoldoende fit bevonden Khaled Oulichki en Mustapha Aabbassi gedurende de ganse partij voorzichtigheidshalve niet van de bank zouden gehaald worden. Gelukkig kon beroep gedaan worden op Khalid Amzil om onze rangen te versterken. Bij de bezoekers was het nog erger gesteld: zij wisten slechts vijf beschikbare spelers bij elkaar te sprokkelen en moesten – zonder wisselmogelijkheden – met ongelijke wapens de strijd aanbinden…

Eénrichtingsverkeer

De Hobokenaars betoonden geen medelijden en grepen de tegenstander met snelle balcirculaties onmiddellijk bij de keel. Reeds in de 2′ mocht Terry Caudron het openingsdoelpunt aantekenen (1-0). Kort daarop stormde Bram Demeersman als bij toverslag in de vrije ruimte maar miste de koelbloedigheid om zijn team meteen op gelijke hoogte te trappen.

Eurofoot Tervuren kon het éénrichtingsverkeer behoorlijk in toom houden tot een ingestudeerde vrijschop van het koppeltje Channouf-Amazou de voorsprong verdubbelde (2-0).

De goud-zwarte machine draaide op volle toeren. Even voorbij het eerste kwartier kon Gerben Willemans een schot van Antoine Lemaire niet klemmen, de toegesnelde Khalid Amzil nam in de rebound succesrijk over (3-0). Nadat Julien De Meyer een zeldzame opportuniteit gefnuikt zag door het kordate optreden van Birger Maes, oogstte Antoine Lemaire met een grandioze volley luid applaus vanop de tribunes (4-0) en knalde Khalid Amzil seconden later de forfaitcijfers op de bordjes (5-0).

Een hemelsbrede doelkans voor de vrijstaande David Claessens, door deze laatste vakkundig om zeep geholpen, was illustratief voor het gebrekkig productief vermogen van de vijfkoppige groep. Ook fysiek zaten de rode lantaarndragers er stilaan doorheen. Toen Antoine Lemaire in de 20′ een voorzet van Khalid Amzil tegen de koorden had geprikt (6-0), vroegen zij begrijpelijkerwijze om een time-out. Maar ook die korte onderbreking bracht geen zoden aan de dijk: een slordige uitworp van Gerben Willemans viel in de voeten van de verbaasde Imad Amazou die het euvel genadeloos afstrafte (7-0). Nog voor de rust devieerde onze balvirtuoos een laterale assist van Terry Caudron fijntjes in de verste hoek (8-0).

Naar een monsterscore

Vijf minuten na de herneming scoorde de ET-kapitein warempel tegen eigen kamp (9-0). Terry Caudron mocht op aangeven van Bilal Errahmouni de tiende Hobokense treffer achter zijn naam schrijven (10-0) en volbracht vervolgens een schitterende solotocht (11-0).

Twee mooie acties van Lars Hernalsteen hadden voor de hekkensluiter wat soelaas kunnen bieden, maar de afwerking miste ook nu weer de nodige scherpte.

Antoine Lemaire nam de volgende roos voor zijn rekening (12-0). GS-coach Karim Akajoua besloot om de withemden helemaal in de prak te rijden: hij haalde Birger Maes naar de kant en verhoogde de druk op de ketel met Terry Caudron als bijkomende aanvaller, dikwijls met een lege Hobokense muit in de achtergrond. Niet zonder risico, maar Khalid Amzil, Bilal Errahmouni (zijn eerste doelpunt in Hobokense dienst!) en tenslotte Hicham Channouf zorgden voor een monsterlijke eindstand (15-0).

Voor Eurofoot Tervuren was er geen eerredder weggelegd, ook al kregen Lars Hernalsteen en David Claessens in de slotfase hiertoe nog de gelegenheid. En dat verdienden de leeggespeelde Vlaams-Brabanders best wel, gelet op het ontoereikende spelerspotentieel waarmee zij naar Hoboken waren afgereisd…

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Khalid Amzil, Mustapha Aabbassi, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Eurofoot Tervuren: Gerben Willemans (d), Lars Hernalsteen (kpt), Bram Demeersman, David Claessens en Julien De Meyer.

Doelpunten: 2′: Terry Caudron (1-0); 12′: Imad Amazou (2-0); 16′: Khalid Amzil (3-0); 17′: Antoine Lemaire (4-0); 18′: Khalid Amzil (5-0); 20′: Antoine Lemaire (6-0); 23′: Imad Amazou (7-0); 28′: Imad Amazou (8-0); 35′: Lars Hernalsteen (og) (9-0); 40′: Terry Caudron (10-0); 44′: Terry Caudron (11-0); 48′: Antoine Lemaire (12-0); 55′: Khalid Amzil (13-0); 57′: Bilal Errahmouni (14-0); 58′: Hicham Channouf (15-0).

Gele kaarten: geen.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Joel Remy & Christian Lebeau.

Volgende missie

Aanstaande vrijdag trekt GS Beobank Hoboken naar RZ Futsal Anderlecht dat net als Eurofoot Tervuren in de degradatiezone van het klassement vertoeft.

GS Beobank Hoboken B

Onze beloften begonnen in eigen huis aan de terugronde in de Vlaamse competitie (regio centraal) met een nederlaag tegen Kliekske Steenokkerzeel, één van de titelkandidaten (2-7).