Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – ME Wavre-Limal (1/16de finale Beker van België)

GS Beobank Hoboken heeft zich vanavond gekwalificeerd voor de volgende ronde in de Beker van België. Een gezondheidswandeling was het zeker niet…

Een match in de match

Karim Akajoua en Nicolas Dantinne zijn geen onbekenden voor elkaar. Zij waren ooit ploeggenoten in het veld- en zaalvoetbal, respectievelijk bij Wavre-Limal en Barça Ottignies. Deze bekerwedstrijd was dus ook een duel tussen twee bevriende coaches en van grote betekenis voor de bezoekers: “Dit is de mooiste affiche uit de clubgeschiedenis”, verklaarde Nicolas Dantinne in de sportbladzijden van “La Dernière Heure”.

Belegering met een wrang nasmaakje

De Hobokenaars, met de debuterende Bilal Errahmouni (overgenomen van Fact Futsal Limal) tussen de lijnen, lanceerden dadelijk een fors offensief. Het overwicht werd pas in de 8′ vertaald met een doelpunt van Antoine Lemaire nadat de Carolo zich handig vrij wist te manoeuvreren (1-0).

Wie dacht dat we afstevenden naar een probleemloze zege, hield geen rekening met de veerkracht van de tweedeklasser. Vooral Nasraddine Gasmi ontpopte zich tot een gesel voor de Hobokense verdediging. De boomlange aanvaller deponeerde de bal uit de draai droogjes in de verste hoek (1-1) en toonde zich hiermee scherper dan Terry Caudron die even voordien een hemelsbrede kans meters naast had gericht.

Zowaar een ijskoude douche voor de goud-zwarten die zich wat later gelukkig mochten achten: Franck Schildermans maakte gebruik van een mistasten in de lokale defensie om alleen naar Birger Maes te stormen, onze portier voorkwam erger.

Terry Caudron maakte zijn voormelde misser goed en hees de thuisploeg weer aan de leiding, dankzij een rake trap vanuit een moeilijke positie op de linkerflank (2-1). Na een pijlsnel ééntweetje met Steven Dillien, kogelde Yannis Van Parys pardoes in het aangezicht van Christophe Splingaire.

Dan kwam de dekselse Nasraddine Gasmi weer op de proppen. Vanop de eigen speelhelft werd hem weinig of niets in de weg gelegd om een indrukwekkende solotocht triomfantelijk af te werken (2-2) en bij twee daaropvolgende infiltraties van de kwelduivel kwamen onze jongens er met de schrik vanaf…

Spanning troef

Heel wat meer overtuiging en tempo in de Hobokense acties bij de aanvang van het tweede bedrijf. Liefst drie pogingen van Imad Amazou in dezelfde minuut ontbeerden dat tikkeltje mazzel, schoten van Antoine Lemaire en Steven Dillien bleven eveneens zonder resultaat. Uiteindelijk was het deze laatste die een door de Mini Excel-doelman geloste dreun van Terry Caudron in de herneming kon binnenduwen (3-2).

De Waals-Brabanders gaven zich echter nog steeds niet gewonnen. In de 36′ moest Birger Maes met een spectaculaire tussenkomst uitpakken om de voor hem opdagende Sam Ballieux het scoren te beletten.

De spanning steeg zienderogen en de contacten werden ruwer. Fabien Quintin zag zich verplicht om Antoine Lemaire net voor de penaltyzone neer te halen en incasseerde een geel karton.

En jawel, Nasraddine Gasmi verscheen opnieuw in de schijnwerpers. Eerst mikte hij een gevaarlijke loeier uit de linker naast het kader, nadien verzilverde hij haast een verscheurende combinatie met Younes Albahtouri.

Met Franck Schildermans als meespelende doelman joeg ME-coach Nicolas Dantinne zijn troepen naar voren, in een ultieme poging om de gelijkmaker te forceren. Bijna met succes want een ongelooflijke scrimmage voor de Hobokense doelmond eindigde als bij wonder zonder kleerscheuren. Het laatste woord was voorbehouden aan Hicham Channouf: hij veroverde de bal en dropte het projectiel via de kruin van Clément Moors in de lege tent (4-2). Wat een opluchting!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

ME Wavre-Limal: Christophe Splingaire (d), Clément Moors (kpt), Jean-François De Beule, Franck Schildermans, Fabien Quintin, Nasraddine Gasmi, Sam Ballieux, Christian Manrique, Younes Albahtouri, coach Nicolas Dantinne en assistent-coach Mathieu Verniers.

Doelpunten: 8′: Antoine Lemaire (1-0); 13′: Nasraddine Gasmi (1-1); 17′: Terry Caudron (2-1); 23′: Nasraddine Gasmi (2-2); 29′: Steven Dillien (3-2); 50′: Hicham Channouf (4-2).

Gele kaarten: 38′: Fabien Quintin.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Johan Vanderlinden.

Start terugronde

GS Beobank Hoboken heeft het nieuwe jaar positief ingezet en begint volgende vrijdag om 21:15 uur in sportcentrum Sorghvliedt tegen rode lantaarn Eurofoot Tervuren met frisse moed aan de terugronde van de nationale competitie.

GS Beobank Hoboken B

Onze beloften verging het minder goed. Zij werden in de 1/8ste finale van de Beker van Antwerpen uitgeschakeld door TS Wommelgem A (2-5).