Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Fact Futsal Limal

GS Beobank Hoboken blijft pronken met de leidersplaats in het klassement van ‘s lands hoogste afdeling. Nochtans hadden onze jongens vanavond meer dan de handen vol met een bijzonder taaie tegenstander…

Een harde noot

Na de deugddoende zege van vorige vrijdag bij play-offconcurrent Veidec ARB Hamme, verschenen de discipelen van GS-coach Karim Akajoua vol vertrouwen aan de aftrap. Fact Futsal Limal bleek echter een harde noot om te kraken. Een stevig geheel met heel wat voetballend vermogen.

Pas na acht minuten noteerden we de eerste voldragen Hobokense aanval, gevolgd door wel drie kogels van Yannis Van Parys. We werden opgeschrikt door een verraderlijke kopstoot van Youssef Boulkhrif. Birger Maes reageerde gevat, ook even later bij een lage schuiver van Mauro Canal.

Er kwam meer schwung in de Hobokense acties. Snelle balwisselingen, enkel de “finishing touch” bleef achterwege. Daarin bracht Imad Amazou in de 18′ eindelijk verandering: hij dolde met enkele tegenstanders en prikte de bal hoog in de netten, op een wijze waarop alleen hij een patent bezit (1-0)!

De goud-zwarten leken gelanceerd. Clodoaldo Redivo kon een knal van Steven Dillien met heel wat moeite in hoekschop keren. Verbijstering alom toen Ilias Hamdi een grondscherende vrijschop door het Hobokense muurtje mocht boren en Birger Maes volkomen verraste (1-1).

Hicham Channouf poogde orde op zaken te stellen met een vlijmscherpe doorbraak langs de linkerflank, zijn schot trof de binnenkant van de staak, Yannis Van Parys hernam haastig over de dwarsligger.

De bezoekers sleepten ondertussen vijf blauwe kaarten met zich mee. Yannis Van Parys zag een harde vrije trap nog gekeerd door een voetreflex van Clodoaldo Redivo maar kon tenslotte toch triomferen via een negenmeter, nadat Izavan Oliveira do Nascimento zich had laten verleiden tot een onnodige (zesde blauwe) overtreding (2-1). Hicham Channouf besloot de eerste speelhelft met een nieuwe verschroeiende dribbelactie over de linkerzijde van het veld, zijn poging vloog rakelings voorlangs.

Op het scherp van de snee

Tijdens de tweede akte barstte het gevecht in alle hevigheid los. De alleenstaande Imad Amazou, keurig bediend door Steven Dillien, liet de kans liggen om de marge verder uit te diepen. Een acrobatisch vluchtschot van Youssef Boulkhrif en een levensgrote kans voor Mauro Canal, waren de voorbode van naderend onheil. Alweer op een vrijschop, deze keer van Edson Junior Morgenstein, lieten de Beobankers zich al te makkelijk ringeloren (2-2).

Antoine Lemaire trad op het voorplan met een schitterende volley die over het kader zoefde. Toen Hicham Channouf op links nogmaals de vloer schoonveegde, stond onze Carolo op de goede plek om diens assist binnen te werken (3-2).

In een mum van tijd werd de zuur bevochten voorsprong weggespoeld. Was getekend Ilias Hamdi die, tijdens een heet standje voor het Hobokens doel, een gaatje vond (3-3).

Aan beide zijden gierden de zenuwen door de kelen. Het ging hard tegen onzacht. Met als gevolg een geel karton voor onze protesterende assistent-coach Ivan Boey. Birger Maes behoedde zijn ploeg voor de beslissende klap met een drietal onwaarschijnlijke reddingen. Imad Amazou liep in het strijdgewoel eveneens een gele sanctie op.

Met nog vier minuten voor de boeg presteerde Yannis Van Parys een sterk staaltje: hij zag z’n doelpoging eerst nog geblokkeerd maar trapte in de herhaling uit de draai heerlijk binnen (4-3)!

De radeloze FFT-coach Walter Bartolotti ontketende een wanhoopsoffensief met Anderson Goncalves dos Santos als meespelende doelman en een gapende doelmond in de achtergrond. Het mocht niet baten. Khaled Oulichki lukte een steal en stuurde Steven Dillien in de vrije ruimte. Een koud kunstje voor de Hobokenaar om de bal in de verlaten kooi te mikken (5-3). De zevende zege op rij was een feit!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Amine Boulayoune, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Fact Futsal Limal: Clodoaldo Redivo (d+kpt), Vincent Van Beethoven (d), Youssef Boulkhrif, Anderson Goncalves dos Santos, Saverio Vitelli, Mouhsin Bouzid, Izavan Oliveira do Nascimento, Edson Junior Morgenstein, Ilias Hamdi, Mauro Canal, coach Walter Bartolotti en assistent-coach Benoit Fumière.

Doelpunten: 18′: Imad Amazou (1-0); 23′: Ilias Hamdi (1-1); 28′: Yannis Van Parys (2-1); 36′: Edson Junior Morgenstein (2-2); 42′: Antoine Lemaire (3-2); 43′: Ilias Hamdi (3-3); 56′: Yannis Van Parys (4-3); 59′: Steven Dillien (5-3).

Gele kaarten: 42′: Ivan Boey; 50′: Imad Amazou.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Christophe Blairon en Guido Gielen.

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van dit spannend duel kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsook op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Even uitblazen!

Volgende week wordt GS Beobank Hoboken enige rust gegund om dan op vrijdag 27 oktober a.s. voluit de degens te kruisen met naaste achtervolger FT Bornem-Puurs. Een sterk geladen regionale derby met als inzet niets minder dan de eerste plaats in de tabellen. We rekenen op de broodnodige steun van alle GS-supporters en -sympathisanten! Aftrap om 21:15 uur in sportcentrum Sorghvliedt.

GS Beobank Hoboken B

Tegen Hassania Mechelen, koploper in de Vlaamse competitie (regio centraal), speelden onze beloften een meer dan verdienstelijke partij maar moesten toch in de nederlaag berusten (4-8).