Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – FT Bornem-Puurs

GS Beobank Hoboken en FT Bornem-Puurs hebben in een goed gevuld sportcentrum Sorghvliedt getoond dat zij niet toevallig voor de toppositie in het huidig klassement streden…

Voorspelbaar scenario

Het spelbeeld beantwoordde dadelijk aan de verwachtingen: onze jongens zorgden voor het spektakel en het betere zaalvoetbal, de bezoekers verkozen een afwachtende houding, loerend op de counter.

Het lokale combinatievoetbal vond vooralsnog geen gaatje in de rood-witte verdedigingsgordel. Het Hobokense gevaar bleef beperkt tot een schietpoging van Imad Amazou en Steven Dillien alsook een vrijschop van Antoine Lemaire.

Bij een zeldzame tegenprik van de Klein-Brabanders moest Birger Maes een voetveeg uit de kast halen om een ferme trap van Mounir Kissami te bezweren.

Langzamerhand dreven de goud-zwarten de druk op, Steven Dillien en Yannis Van Parys dwongen Michael Lauwers tot een spectaculaire zweefsprong. Khaled Oulichki incasseerde een geel karton voor een banale uitspraak. In de 23′ waagde deze laatste zijn kans, de bal waaide via een bezoekende voet over de vergeefs graaiende FT-portier in de netten waarmee GS Beobank Hoboken eindelijk loon naar werken kreeg (1-0).

Amper één minuut later smolt de duur bevochten voorsprong als sneeuw voor de zon: Abdelhakim Sababti maakte dankbaar gebruik van een slordig inspelen aan Hobokense zijde (1-1) en miste vervolgens tot tweemaal toe een huizenhoge mogelijkheid. Aan de overkant nam Steven Dillien een uitworp van Birger Maes onmiddellijk op de slof, zijn raket noopte Michael Lauwers tot een sensationele redding.

Nogmaals aan de leiding

Twee minuten na de kampwisseling lieten de Beobankers opnieuw de balans in hun voordeel kantelen: Steven Dillien, vloeiend in de diepte gestuurd door Hicham Channouf, trof de staak maar kon in de rebound scoren (2-1). Kort daarna lukte de Hobokenaar een verschroeiende raid op de linkerflank, niemand was gevolgd om zijn strakke voorzet binnen te lopen.

De gasten waren voor de tweede maal verplicht om uit hun schelp te kruipen. De thuisploeg gaf echter geen krimp. Liefst driemaal kreeg Steven Dillien de gelegenheid om de kloof verder uit te diepen, de afwerking ontbeerde de nodige precisie. Een grote inspanning van Imad Amazou werd helaas niet beloond.

Niet alleen het tempo, ook de harde contacten stegen zienderogen. De onvermoeibare Abdelhakim Sababti – het rugnummer vijf werd tijdens de wedstrijd nooit gewisseld – beging een trekfout op Khaled Oulichki en keek tegen een geel kleurtje aan. FT Bornem-Puurs kwam nu gevaarlijk opzetten: Birger Maes belette een gemaakt doelpunt voor de neus van Aatif Bouyalaoui en pakte uit met een geweldige duikvlucht op een loeier van voornoemde, terwijl Mounir Kissami eveneens dreigend aan het kanon verscheen.

In de 56′ had het pleit kunnen beslecht worden: een schitterende kaatsoefening tussen Mustapha Aabbassi en Steven Dillien bracht Imad Amazou in gunstige stelling maar onze fijnbesnaarde technicus aarzelde iets te lang.

Zurig sluitstuk

FT-coach Glenn Vermincksel wierp zijn troepen in een daverend slotoffensief waarbij Mounir Kissami af en toe als meespelende doelman werd gebezigd. Een vijfde blauwe kaart voor GS Beobank Hoboken en een incident tussen Luiz Aranha en Khaled Oulichki waren niet bevorderlijk om de zenuwen te bedaren. Imad Amazou leverde vanop de bank commentaar en werd hiervoor met een gele sanctie bedacht.

Tijdens de laatste seconden zeeg Luiz Aranha bij een balbetwisting ostentatief tegen de vloer en mocht Zakaria Akatouf vanop negen meter aanleggen. Birger Maes werd gefusilleerd (2-2), onze coach uitgesloten wegens aanhoudend protest.

Alzo eindigde deze partij met een zure smaak in de mond. GS Beobank Hoboken noteert z’n eerste verliespunt maar blijft koploper in het klassement. Een verheugende conclusie!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

FT Bornem-Puurs: Michael Lauwers (d), Ken Beaudoux (d), Luiz Aranha (kpt), Mounir Kissami, Abdelhakim Sababti, Nabil Rabhi, Mirko Gajanovic, Aatif Bouyalaoui, Hichame M’Rabet, Zakaria Akatouf, coach Glenn Vermincksel en assistent-coach Bram Verhavert.

Doelpunten: 23′: Khaled Oulichki (1-0); 24′: Abdelhakim Sababti (1-1); 32′: Steven Dillien (2-1); 59′: Zakaria Akatouf (2-2).

Gele kaarten: 14′: Khaled Oulichki; 50′: Abdelhakim Sababti; 58′: Imad Amazou.

Rode kaarten: 59′: Karim Akajoua (na twee gele kaarten).

Arbitrage: Régis Bawin en Claude Dubois.

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze vurige confrontatie kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be. Ook een interview met Ivan Boey en Mustapha Aabbassi staat op het menu.

Volgende halte: RS La Louvière

Aanstaande vrijdag trekt GS Beobank Hoboken naar neo-eersteklasser Red Star La Louvière, momenteel kamperend in de middelste regionen van de rangschikking.

GS Beobank Hoboken B

Ook de B-teams van beide clubs stonden vanavond tegenover elkaar in de Vlaamse competitie (regio centraal). Onze beloften trokken overtuigend aan het langste eind (7-3).