Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Fact Futsal Limal

GS Beobank Hoboken had vanavond niet veel overschot…

Bezoekers gaan voluit

GS Beobank Hoboken is reeds een paar weken mathematisch zeker van deelname aan de play-offs. Dat geldt niet voor Fact Futsal Limal. De bezoekers verschenen dan ook erg geprikkeld aan de aftrap. Amper twintig seconden waren op de klok weggetikt toen Wesley Conchi reeds een open kans verkeek.

Imad Amazou reageerde met een sublieme actie waarbij hij Bilal Errahmouni in uitstekende schietpositie bracht, Youssef Laaouini kwam gevat uit z’n kooi. In de 6′ ontfutselde eerstgenoemde de bal van Hicham M’Rabet en besloot zijn rush naar het vijandelijke doel met een ongrijpbaar schot (1-0). Twee minuten later stonden de bordjes alweer gelijk, want Leonardo Teles Michelon stuurde een langgerekte kruispas naar Wesley Conchi die van de geboden ruimte gebruik maakte om deze keer wel te scoren (1-1).

De Hobokenaars verhoogden de druk maar liepen zich al te dikwijls te pletter op de paars-witte muur. Enkel een mislukt fantasietje van Mouhsin Bouzid bood de gelegenheid aan Mustapha Aabbassi om te richten, zijn schot werd in laatste instantie geblokkeerd.

Bij het ingaan van het tweede kwartier gingen de Waals-Brabanders weer voluit, Birger Maes moest een drietal reddingen uit z’n mouwen schudden. Het was evenwel een schitterende penetratie van Bilal Errahmouni, voltooid met een niet te missen afleggertje aan Soufian El Fakiri waarmee de goud-zwarten opnieuw op voorsprong klommen (2-1). Nadien waagde onze prijsschutter nog drie pogingen, terwijl Terry Caudron niet kon profiteren van een steal uit de voeten van Rafael de Souza. Voor het overige hielden onze jongens de tegenstander voldoende op afstand, zodat de rust met een ongewijzigde stand werd bereikt.

Opwindend

De tweede speelhelft werd ingeleid met enkele bitsige duels en een geel karton voor de protesterende Edson Morgenstein, assistent-coach van Fact Futsal Limal. De wedstrijd verliep nu erg evenwichtig met wisselende kansen aan beide zijden. Maar de thuisploeg nam het niet meer zo nauw met de defensieve opdrachten: na een afgeweerde Hobokense hoekschop mocht Carlo Toscan ongehinderd aan de haal en versloeg Birger Maes met een welgemikte lage schuiver in de verste hoek (2-2).

De Beobankers slaagden erin om de rug te rechten. Eerst werkte de vrijstaande Imad Amazou een laterale assist van Hicham Channouf tegen de staak, kort daarop kon Youssef Laaouini een pegel van Soufian El Fakiri niet vasthouden, de toegesnelde Mustapha Aabbassi nam in de rebound succesrijk over (3-2).

Tijdens de resterende minuten werden de vele toeschouwers vergast op een opwindend spektakel, gekruid met een stijgend aantal blauwe kaarten. Fact Futsal Limal stortte het volle gewicht in de aanval, Birger Maes etaleerde nogmaals zijn grote klasse. Ten einde raad namen de gasten hun toevlucht tot het vaak beproefde procedé: met Leonardo Teles Michelon als meespelende doelman togen zij op zoek naar de gelijkmaker. Er volgde een reeks hete standjes voor de lokale muit maar de Hobokense verdediging gaf geen krimp. Zelfs Soufian El Fakiri kwam achteraan op meer dan verdienstelijk wijze ter hulp en bij een zeldzame tegenstoot knikte hij een hoge voorzet van Bilal Errahmouni naast het kader. Aan het einde had GS Beobank Hoboken weinig overschot, de twee punten bleven wel in Sorghvliedt…

Met dit resultaat tuimelt Fact Futsal Limal uit de top vier, terwijl onze club haar leidersplaats in het klassement verstevigt dankzij het verlies op eigen terrein van naaste achtervolger AS CF Schaarbeek in de regionale derby tegen Basic-Fit Bruxelles.

Beeldverslag

Een samenvatting van deze partij (met interviews) kan u zondagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Raïd El Kajjoui, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Fact Futsal Limal: Youssef Laaouini (d), Zachary Reissman (d), Saverio Vitelli (kpt), Rafael de Souza, Mouhsin Bouzid, Wesley Conchi, Hicham M’Rabet, Mohamed El Marnissi, Carlo Toscan, Leonardo Teles Michelon, coach Walter Bartolotti en assistent-coach Edson Morgenstein.

Doelpunten: 6′: Imad Amazou (1-0); 8′: Wesley Conchi (1-1); 22′: Soufian El Fakiri (2-1); 45′: Carlo Toscan (2-2); 47′: Mustapha Aabbassi (3-2).

Gele kaarten: 32′: Edson Morgenstein.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Christophe Blairon en Régis Bawin.

Korte verplaatsing

Volgende vrijdag maakt GS Beobank Hoboken een korte verplaatsing naar sporthal Weyninckhoven waar we het in degradatiegevaar verkerende zvk Hove zullen bekampen.