Wedstrijdverslag:
ZVC Assebroeke – GS Beobank Hoboken (heenwedstrijd kwartfinale Beker van België)

GS Beobank Hoboken heeft vanavond een goede uitgangspositie behaald met het oog op de terugwedstrijd in deze kwartfinale van de Beker van België…

Licht overwicht

In de sporthal van Atheneum Jan Fevijn, waarvan de lelijke vloer dringend aan vernieuwing toe is, veroverden de Beobankers van meet af aan een licht overwicht. Maar het was geen sinecure om een gaatje in de rood-zwarte verdedigingsgordel te vinden. Behalve die ene keer toen Mustapha Aabbassi een afleggertje van Terry Caudron tegen de staak kogelde. De Hobokenaars hadden de hulp van Darco Masselus nodig om de score te openen: vlak voor eigen doel ontzette de lokale kapitein de bal knullig in de voeten van Bilal Errahmouni, deze laatste liet het geschenk niet aan zich voorbijgaan (0-1) maar incasseerde onmiddellijk nadien een geel karton voor een overbodige trekfout. Soufian El Fakiri verlengde een vrijschop van Imad Amazou tegen de staander en mikte in de herneming iets te overhaastig naast.

GS Beobank Hoboken had het commando volledig overgenomen. Zo leek het althans…

Ontketend Assebroeke

Als door een wesp gestoken wierpen de gastheren plots alle schroom van zich af en trokken hardnekkig in de aanval. Vooral onder impuls van de hyperactieve Gianni Longueville. Deels gediend door een dosis mazzel deels dankzij enkele fantastische reddingen van Birger Maes, ontsnapten de Hobokenaars aan de gelijkmaker. Die kwam er dan toch één minuut voor de rust, toen Stan Braem een splijtende combinatie met Laurenz Simoens met succes wist te bekronen (1-1).

Volwassen

Goud-zwart zou de tweede speelhelft op een meer volwassen wijze aanpakken. Weliswaar nadat Birger Maes opnieuw met enkele onwaarschijnlijke tussenkomsten had ingegrepen. Onze jongens gaven blijk van een professioneel realisme en zouden droogjes toeslaan. Met Soufian El Fakiri als genadeloze afwerker. Eerst had hij genoeg aan een gewonnen duel om per direct in de verste hoek te knallen (1-2), kort daarop besloot hij een prachtige dribbeloefening en dito assist van Bilal Errahmouni met een lage schuiver in doel (1-3).

De Bruggelingen weigerden echter te plooien. Hun slagkracht was nog steeds onaangetast. De doorgebroken Stan Braem trof de paal, terwijl de al te driftige Arvid Lenihan tegen een gele kaart aankeek.

In de 46′ schonk Imad Amazou, listig voorbij de laatste verdediger draaiend, aan Mustapha Aabbassi de gelegenheid om de voorsprong uit te breiden (1-4). Maar in diezelfde minuut lukte Laurenz Simoens een geweldig persoonlijk nummertje en verschalkte Birger Maes met een haarfijn dropschot (2-4). Het laatste woord was weggelegd voor Soufian El Fakiri die een voorzet van Terry Caudron snoeihard in de touwen deed ploffen (2-5).

GS Beobank Hoboken kan met vertrouwen uitkijken naar de return die op 22 maart in sportcentrum Sorghvliedt wordt gespeeld. Maar met dit ZVC Assebroeke, fiere leider in tweede afdeling A, bulkend van talent en fysiek vermogen, kan men best niet te vroeg victorie kraaien…

Wedstrijdfiche

ZVC Assebroeke: Yentl Vanthorre (d), Vittor Masselus (d), Darco Masselus (kpt), Laurenz Simoens, Birger Longueville, Gianni Longueville, Stan Braem, Arvid Lenihan, Quinn Staute en coach David Van Hamme.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Raïd El Kajjoui, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, Zakaria Lamsaiah, coach Karim Akajoua en assistent-coach Wim Rooms.

Doelpunten: 10′: Bilal Errahmouni (0-1); 24′: Stan Braem (1-1); 35′: Soufian El Fakiri (1-2); 36′: Soufian El Fakiri (1-3); 46′: Mustapha Aabbassi (1-4); 46′: Laurenz Simoens (2-4); 49′: Soufian El Fakiri (2-5).

Gele kaarten: 11′: Bilal Errahmouni; 46′: Arvid Lenihan.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Guy Rassart en Johan Vanderlinden.

Volgende opdracht

Aanstaande vrijdag om 21:15 uur neemt GS Beobank Hoboken weer de draad op in de competitiestrijd met een thuismatch tegen Fact Futsal Limal dat bij puntenverlies uit de top vier dreigt te verdwijnen…