Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Futsal IP Hannut

GS Beobank Hoboken tuimelt van de hemel naar de hel!

Geen vuiltje aan de lucht

De scalp van Selaklean Thulin nog in handen en blakend van zelfvertrouwen, zetten onze jongens er dadelijk de beuk in. Meerdere doelpogingen werden uiteindelijk bekroond met een kurkdroge knal van Terry Caudron (1-0). Toen Antoine Lemaire kort daarna, op aangeven van Bilal Errahmouni, de voorsprong verdubbelde (2-0), leek GS Beobank Hoboken op weg naar een probleemloze overwinning. De doorgebroken Steven Dillien had het derde doelpunt aan de voet, zijn schot werd door Fabrice Genchi niet zonder moeite in hoekschop gekeerd. Het 17-jarige keeperstalent Ayman Achbari, doublure van de geblesseerde Birger Maes, keek in die beginfase nagenoeg werkeloos toe…

GS met de handrem op

Haast onbegrijpelijk trokken de goud-zwarten plots aan de handrem. Het tempo, de overtuiging, de druk naar voren… het ontbrak eensklaps allemaal. Wel een geel karton voor Hicham Channouf voor protest tegen een scheidsrechterlijke beslissing.

Erger nog, Kevin Delathuy kreeg de aansluitingstreffer gratuit in de schoot geworpen (2-1). Pas dan kwam er opnieuw wat schwung in de Hobokense aanvalsacties. We noteerden zowaar drie à vier reuzenkansen voor het Hannuitse doel, waarvan één van Steven Dillien die tegen de staak uiteenspatte. Tot overmaat van ramp trapte Yannis Van Parys een negenmeter in de armen van Fabrice Genchi waarvan de net voordien met geel bestrafte Mourad Al Mokhlis aan de basis lag. De Beobankers keerden met een weinig verblijdende ruststand naar de kleedkamers terug…

Belegering ontspoort in mineur

Een infiltratie van Steven Dillien over de ganse lengte van het speelveld, in laatste instantie onschadelijk gemaakt door een voetveeg van de Luikse portier, scheen de lokale wederopstanding in te luiden. Jawad Aghyal puurde echter het maximum uit vermijdbaar Hobokens balverlies (2-2) en Laurent Père lukte bijna een wereldgoal met een halve omhaal.

Er volgde nu een Hobokense belegering tegen een halsstarrige rood-witte verdedigingsgordel. Een dosis pech maar ook een te zwakke afwerking … in de zone van de waarheid liep het telkens mis. Bovendien was het oppassen voor de tegenaanval: in de 42′ belandde een uitworp van Fabrice Genchi tot bij de vrijstaande Mourad Al Mokhlis die geen ogenblik aarzelde om verrassend uit te halen (2-3). Zes minuten later, na aanhoudend gebruik van de stormram, keilde Mustapha Aabbassi de gelijkmaker tegen de netten (3-3). Een mopperende Bilal Errahmouni incasseerde een geel karton. Yannis Van Parys, keurig bediend door Imad Amazou, verkwanselde een dot van een kans om de volle buit in eigen huis te houden.

Tijdens de slotminuten werden de goud-zwarten volledig door de zenuwen overmand en vergaten om te voetballen. Zij lieten zich zelfs een fel betwiste negenmeter aansmeren: Mourad Al Mokhlis kogelde het projectiel genadeloos binnen (3-4). Nutteloze discussies van GS-coach Karim Akajoua en Imad Amazou met het arbitrale duo werden bedacht met een gele sanctie en waren kenschetsend voor de ontreddering die om zich heen greep. Met Antoine Lemaire als meespelende doelman poogde GS Beobank Hoboken nog de forcing te voeren maar het bracht geen zoden aan de dijk. Integendeel, Jimmy Cwynar gaf de fatale doodsteek (3-5), een pot van Hicham Channouf (4-5) kon de dolle pret bij het zegevierende Futsal IP Hannut niet bederven. Wat een afknapper!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Futsal IP Hannut: Fabrice Genchi (d+kpt), Kevin Delathuy, Amaury Geuns, Sofiane Ben Saida, Jimmy Cwynar, Jawad Aghyal, Laurent Père, Thibaut Henquet, Mourad Al Mokhlis, coach Geoffrey Alfonso en adjunct-coach Kevin Heudens.

Doelpunten: 4′: Terry Caudron (1-0); 9′: Antoine Lemaire (2-0); 24′: Kevin Delathuy (2-1); 34′: Jawad Aghyal (2-2); 42′: Mourad Al Mokhlis (2-3); 48′: Mustapha Aabbassi (3-3); 55′: Mourad Al Mokhlis (3-4); 57′: Jimmy Cwynar (3-5); 59′: Hicham Channouf (4-5).

Gele kaarten: 20′: Hicham Channouf; 29′: Mourad Al Mokhlis; 52′: Bilal Errahmouni; 56′: Karim Akajoua; 57′: Imad Amazou.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Régis Bawin & Christian Lebeau.

Achtste finale van de Beker van België

Om de kwartfinale van de Beker van België te bereiken, dient GS Beobank Hoboken aanstaande vrijdag een vruchtbare reis te ondernemen naar ASM Etterbeek. Een niet te onderschatten opdracht daar de tweedeklasser in de vorige ronde eerstenationaler Basic-Fit Bruxelles uitschakelde.