Wedstrijdverslag:
Selaklean Thulin – GS Beobank Hoboken

GS Beobank Hoboken sleept twee gouden punten uit het hol van de eeuwige rivaal!

Verstandige aanpak

Vertrekkend vanuit een perfecte organisatie en loerend op de ideale momenten, trad GS Beobank Hoboken de landskampioen in haar goed gevulde thuishaven verstandig tegemoet.

Reeds in de 3′ werd het muisstil op de lokale tribunes toen Imad Amazou een assist van Hicham Channouf met de rechter controleerde en uit de draai iedereen met verstomming sloeg (0-1).

Een staalhard schot van Yannis Van Parys, keurig in de diepte gestuurd door Bilal Errahmouni, deed de vuisten van Darcio Lemos Forgiarini gloeien. De Braziliaans gekleurde gastheren creëerden nauwelijks uitgespeelde kansen en dat zorgde voor nervositeit in hun rangen. De contacten werden bitsiger met een gele kaart voor Yannis Van Parys en Hichem El Morabit tot gevolg.

Toch zou Selaklean Thulin het evenwicht herstellen, zij het uit een stilstaande fase: Renato Gomes Miranda nam een hoekschop van Bruno Barboza in één tijd op de slof (1-1). Nadien kwam onze verdediging enkele keren in serieuze problemen. Maar dankzij het puike keeperswerk van Birger Maes werd erger voorkomen.

Tijdens de laatste vijf minuten voor het rustsignaal grepen de Beobankers weer de touwtjes in handen, niet zonder een gele sanctie voor onze adjunct-coach Ivan Boey wegens gemopper. Drie oogstrelende aanvalsacties gingen een verbluffende raid van Steven Dillien vooraf waarbij de Hobokenaar alle tegenstand in de wind zette en Darcio Lemos Forgiarini naar de noodrem moest tasten … penalty! Deze laatste werd met een geel karton bedacht en Yannis Van Parys knalde de strafschop onhoudbaar binnen (1-2)!

Goud-zwarte demonstratie

De tweede speelhelft werd ingeleid met een gele bestraffing voor Renato Gomes Miranda en een magistrale dubbele combinatie tussen Hicham Channouf en Steven Dillien tegenover een totaal uiteengereten Henegouwse defensie (1-3), wat later aangevuld met een grandioze kaatsoefening over drie stationnetjes, ei zo na bekroond door Terry Caudron.

De goud-zwarte demonstratie werd slechts onderbroken door een vrije trap van Lucas Diniz Pinheiro die Birger Maes tot een onorthodoxe reflex noopte. Steven Dillien besloot een nieuwe doorbraak jammerlijk op de staak, terwijl Kaique Dener Ivo de Souza terecht met een gele sanctie werd bedacht voor een schandelijke overtreding op Yannis Van Parys.

Een pegel van André Pereira de Campos en een vluchtschot van Hichem El Morabit brachten de onvermurwbare Birger Maes niet in verlegenheid. De losgelaten Antoine Lemaire, prachtig bediend door Steven Dillien, liet weinig twijfel bestaan over de afloop van de partij (1-4).

De laatste stuiptrekkingen van Selaklean Thulin

Met amper zeven minuten voor de boeg en Bruno Barboza als meespelende doelman poogden de withemden hun zwalpend schip voor de ondergang te behoeden. Zij kwamen echter niet verder dan een doelpunt van Lucas Diniz Pinheiro (2-4) want de Beobankers hielden het hoofd koel. Verschillende pogingen werden immers vakkundig afgeblokt en dan was er nog Birger Maes die enkele fabelachtige reddingen uit z’n mouw schudde. In de slotseconden had Hicham Channouf zelfs een vijfde treffer aan de voet, het doelhout verijdelde een nog grotere blamage voor de zichtbaar aangeslagen titelhouder…

Een sterk en uitgekookt GS Beobank Hoboken schreef weer een memorabele bladzijde in haar rijke geschiedenis!

Wedstrijdfiche

Selaklean Thulin: Darcio Lemos Forgiarini (d), Jonathan Paggetta (d), Bruno Barboza (kpt), André Pereira de Campos, Lucas Diniz Pinheiro, Kaique Dener Ivo de Souza, Hakim Aït-Hemid, Lucas Carvalho de Souza, Renato Gomes Miranda, Hichem El Morabit, coach Yannick Ansart en assistent-coach Gwen Cristens.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Ivan Boey en Wim Rooms.

Doelpunten: 3′: Imad Amazou (0-1); 15′: Renato Gomes Miranda (1-1); 29′: Yannis Van Parys (1-2); 32′: Steven Dillien (1-3); 52′: Antoine Lemaire (1-4); 57′: Lucas Diniz Pinheiro (2-4).

Gele kaarten: 10′: Yannis Van Parys en Hichem El Morabit; 25′: Ivan Boey; 29′: Darcio Lemos Forgiarini; 31′: Renato Gomes Miranda; 39′: Kaique Dener Ivo de Souza.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Marc Nihoul & Christophe Blairon.

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze topper kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Opnieuw voor eigen publiek

Na de twee succesvolle uitwedstrijden, presenteert GS Beobank Hoboken zich aanstaande vrijdag om 21:15 uur opnieuw voor eigen publiek. Dan ontvangen we het bezoek van middenmotor Futsal IP Hannut.

GS Beobank Hoboken B

In de 1/8ste finale van de Beker van Vlaanderen ging ons B-team onderuit tegen FTFCB Gent (3-7).