Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Golden Seraing

GS Beobank Hoboken heeft het vanavond niet aan onder de markt gehad tegen derdeklasser Golden Seraing om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de Beker van België. Steven Dillien en Yannis Van Parys waren onbeschikbaar, terwijl nieuweling Terry Caudron dadelijk voor de leeuwen werd gegooid…

Met open vizier

Beide ploegen begonnen vrij en vrank aan dit bekerduel. Imad Amazou en Charlin Ioakimidou zagen beurtelings een open schietkans tegen de staak daveren.

Goud-zwart slaagde er niet in om haar wil op te dringen. Integendeel, Mustapha Aabbassi moest zelfs de doorgebroken Fabrice Papalino foutief afstoppen. Vooral in de zone van de waarheid liep het herhaaldelijk mis en ontbrak de finishing touch, hoewel Xavier Potvin geen meeval kende toen hij een dreun tegen de binnenkant van de paal stuurde. Aan de overzijde kon Birger Maes een afgeweken bal nog net voor de doellijn met een sublieme reflex wegwerken.

 

Het deksel op de neus

De Hobokenaars bleven met de kansen morsen. Hicham Channouf kon geen gebruik maken van een laattijdig nieuwjaarsgeschenk hem aangeboden door Alain Mathot, nadat een vrijschop van Antoine Lemaire en pogingen van Khaled Oulichki en Imad Amazou evenmin soelaas boden.

In de 21′ lukte Hicham Channouf een interceptie, ging alleen op avontuur maar verslikte zich jammerlijk. Nog tijdens diezelfde minuut kregen onze jongens het deksel op de neus: de pal voor doel vrijstaande Evrim Nallar mocht al te makkelijk scoren (0-1).

Kort daarna trof Hicham Channouf de staander en verkwanselde Khaled Oulichki een dot van een kans op een afleggertje van Xavier Potvin. Net voor de pauze werd de Hobokense defensie uit verband gespeeld, Mustapha Ait-Oud miste onbegrijpelijk voor een gapende muit.

 

Kentering na de rust

Waarschijnlijk had GS-coach Karim Akajoua in de kleedkamers een donderpreek afgestoken want zijn discipelen verschenen met heel wat meer grinta aan de aftrap van de tweede speelhelft. Het Hobokense spel verliep nu vlotter en sneller. Brute pech bleef de thuisploeg achtervolgen: zowel de intenties van Imad Amazou als van Khaled Oulichki strandden op het doelkader.

Uiteindelijk werd de ban dan toch gebroken. Khaled Oulichki verlengde een strakke voorzet van Antoine Lemaire in de koorden (1-1) en even later belandde een listig hakje van eerstgenoemde alweer tegen een verticale balk.

De bezoekers gaven zich zeker niet gewonnen en verdedigden dapper. Daarbij gingen ze soms al te driest tekeer zodat hun blauwe foutenlast vlug het fatale maximum bereikte.

 

Terry Caudron geeft zijn visitekaartje af

Een mooie actie van Imad Amazou stuitte op een puike redding van Dylan Mercy. Het was echter Terry Caudron die de weg naar de zege effende. Hij bekroonde een grandioze inspanning langs de rechterflank met een schitterend doelpunt (2-1). Een briljant debuut voor de Carolo!

Enkele seconden voor het laatste fluitsignaal van de onberispelijk leidende scheidsrechter Lucien Vrancken werd Khaled Oulichki uit evenwicht geschoffeld, zodat Antoine Lemaire de eindcijfers vanop negen meter kon vastleggen (3-1). Niettemin dient aangestipt dat de Luikenaars een meer dan verdienstelijke partij speelden en het terrein met opgeheven hoofd mochten verlaten.

 

Ploegopstelling

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire (kpt) (1), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki (1), Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron (1), Xavier Potvin, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Golden Séraing: Dylan Mercy (d), Evrim Nallar (kpt) (1), Fabrice Papalino, Cédric Dainotti, Charlin Ioakimidou, Axel Frérot, Alain Mathot, Mustapha Ait-Oud, coach Antonino Dainotti en assistent-coach Dimitri Piette.

 

Volgende wedstrijd

Aanstaande vrijdag reist GS Beobank Hoboken naar de boorden van de Maas om de competitiestrijd te hervatten tegen AC Ergo Flémalle.

 

GS Beobank Hoboken B

Na een sensationeel scoreverloop wist GS Beobank Hoboken B in Beernem een gelijkspel af te dwingen tegen Rapid Los Calimeros (7-7) en kon zich dankzij een batig saldo in de strafschoppenreeks (1-2) plaatsen voor de kwartfinale van de Beker van Vlaanderen.

Op vrijdag 13 januari 2017 beginnen onze beloften aan de terugronde in de Vlaamse competitie (regio centraal) met een verplaatsing naar El Hambra Zaventem.