Wedstrijdverslag:
AC Ergo Flémalle – GS Beobank Hoboken

Dankzij een opvallend trefzekere Khaled Oulichki en een uitmuntende Birger Maes heeft GS Beobank Hoboken de terugronde van de reguliere competitie met een logische overwinning aangevat.

 

Slappe ouverture

De Hobokenaars verschenen in sportcomplex Louis Melin zonder Olivier Verhanneman (ziek) terwijl de nog onvoldoende herstelde Steven Dillien voorzichtigheidshalve niet van de wisselbank zou gehaald worden.

Tijdens de beginfase eisten onze jongens weliswaar het meeste balbezit voor zich op maar bakten er weinig van. Het vereiste ritme ontbrak om de lokale defensie te verontrusten. Toch moest de Ergo-doelman zich reppen toen Imad Amazou en Xavier Potvin een reële kans aangeboden kregen, een vluchtschot van Mustapha Aabbassi suisde over de dwarsligger.

 

Drie doelpunten uit stilstaande fase

In de 12′ schoot Philippe Hanoset een grondscherende vrijschop binnen waarmee de thuisploeg ietwat gevleid op voorsprong klom (1-0).

Het Hobokense antwoord liet niet lang op zich wachten: Antoine Lemaire vuurde een kortgenomen vrije trap van Hicham Channouf staalhard tegen de touwen (1-1) nadat beiden even voordien een doelpoging de mist in zagen gaan.

De goud-zwarte trein reed nu in volle versnelling. Imad Amazou nam een corner van Hicham Channouf in één tijd subliem op de slof en boog de stand verdiend om in het voordeel van de bezoekers (1-2).

 

Birger Maes staat pal

Onze sluitpost diende gepast uit zijn doel te snellen om de doorgebroken Alexandre Manzo een halt toe te roepen. Na een kordate balrecuperatie van Yannis Van Parys belandde de bal via enkele tussenstationnetjes tot bij Khaled Oulichki die een snoeiharde punter uit de benen schudde waartegen geen Luiks kruid gewassen was (1-3).

Birger Maes stal opnieuw de show met twee fenomenale reddingen, zodat GS Beobank Hoboken met een nog altijd niet geruststellende marge naar de kleedkamers mocht terugkeren.

Vijf minuten na de rust voltrok zich een scenario dat de afloop van deze partij zou bepalen. Nadat Mustapha Aabbassi een glasheldere Hobokense combinatie jammerlijk in het zijnet had besloten, werd aan de thuisploeg een penalty toegekend. Birger Maes hield de strafschop van Philippe Hanoset met een magistrale voetreflex uit zijn doelvlak!

 

Op weg naar de triomf

In de 38′ daagde Mustapha Aabbassi alleen voor het vijandelijke doel op. Alweer zonder succes. Eén minuut later deponeerde Khaled Oulichki een assist van onze pechvogel uit de draai lakoniek in de verste hoek (1-4).

GS Beobank Hoboken zat op rozen en een resem mogelijkheden stapelden zich op. Een solotocht van Hicham Channouf eindigde met een voorzet tot bij Xavier Potvin aan de tweede paal, de kopstoot van deze laatste ontbeerde de nodige kracht. Een vlot uitgevoerd driehoekje, op touw gezet door Yannis Van Parys, belandde via Imad Amazou in de voeten van Xavier Potvin, Julien Creppe stortte zich buiten zijn doelgebied met beide grijparmen op de bal. Imad Amazou aarzelde te lang om een wenkende doelkans binnen te tikken, Mustapha Aabbassi kende eens te meer geen meeval bij de afwerking.

 

Het patent van Khaled Oulichki

Khaled Oulichki deed alle twijfel verdampen: met de rug naar doel maakte hij een geslaagde zwenking en scoorde alzo voor de tweede maal op een manier waarvoor hij het patent schijnt te bezitten (1-5)!

Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal van het arbitrale duo Paul Emmery-Régis Bawin milderde een schicht van Fabrizio Santangelo de plaatselijke schade (2-5); twee harde knallen van Xavier Potvin misten de goede richting maar deden geen afbreuk aan de onbetwistbare zege van de Beobankers.

 

Ploegopstellingen

AC Ergo Flémalle: Julien Creppe (d), Philippe Hanoset (kpt) (1), Julien Restiglian, Fabrizio Santangelo (1), Alexandre Manzo, Tanino Caramazza, Maxime Morana, Fayssal Bourard en coach Vincent Creppe.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt) (1), Hicham Channouf, Imad Amazou (1), Khaled Oulichki (3), Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Xavier Potvin, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

 

Hobokense derby in de achtste finale van de Beker van België!

Er dient gewacht tot vrijdag 3 februari a.s. vooraleer onze A-ploeg opnieuw in actie treedt. In bijzondere omstandigheden nog wel, want dan staat in het kader van de 1/8ste finale van de Beker van België een heuse districtsderby tegen Futsal Hoboken (tweede nationale afdeling A) op het programma, een affiche die om 21:15 uur ongetwijfeld heel wat kijklustigen naar sportcentrum Sorghvliedt zal lokken!

 

GS Beobank Hoboken B

In de Vlaamse competitie (regio centraal) verloren onze beloften vanavond bij El Hambra Zaventem (7-3). Aanstaande vrijdag kunnen zij zich om 20:00 uur in eigen huis herpakken tegen Duvel Breendonk B. Op woensdag 25 januari e.k. om 20:00 uur kruisen zij in buurtsporthal All-Inn, Slachthuislaan 44 te 2060 Antwerpen, de degens met eersteprovincialer JFS Hoboken (1/8ste finale van de Beker van Antwerpen).