Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Hoboken Ster

Drie afwezige titularissen

Met de onbeschikbaarheid van Bilal Errahmouni, Imad Amazou en Mustapha Aabbassi, ontbrak in de GS-rangen een flinke dosis ervaring en stootkracht. Coach Karim Akajoua besliste om Khaled Oulichki, de 18-jarige belofte Ayoub Karboue en nieuwkomer Ossan Arslan voor de leeuwen te gooien, ter vervanging van de drie afwezige titularissen.

GS Beobank Hoboken nam onmiddellijk het initiatief. Maar door het gebrek aan tempo en inspiratie kwam de hardnekkig verdedigende opponent zelden in moeilijkheden. We noteerden wel een heleboel hoekschoppen in het voordeel van de goud-zwarten. Op één daarvan, genomen door Hicham Channouf, vuurde Antoine Lemaire in één tijd op de vuisten van Laurens Plees.

Bij de eerste voldragen tegenaanval van Hoboken Ster, kreeg Mirko Gajanovic plots een dot van een kans aangeboden. Hij mistrapte te onstuimig. Een nieuwe counter, op gang getrokken door Mustafa Erkoc, werd door deze laatste besloten met een pegel die Birger Maes onverschrokken wist af te weren. Tom Blommaerts keilde de bal in de rebound onbegrijpelijk meters naast het kader.

De Beobankers slaagden er nog steeds niet in om hun wil op te dringen. Ondanks vele vergeefse inspanningen. Haast onopgemerkt liepen zij in de 23′ zelfs tegen een vijfde blauwe kaart aan. Door middel van een fopduik poogde Yorick Libot een zesde fout af te dwingen, bestraft met een geel karton.

En zo eindigde de eerste speelhelft met een troosteloze blanke ruststand.

Koud stortbad

Amper dertig seconden na de hervatting werd GS Beobank Hoboken getrakteerd op een koud stortbad: Samir Elmjouzi kon zich op de linkerflank al te makkelijk doorzetten, zijn schot belandde via een spartelende Birger Maes in de voeten van de vrijstaande Mirko Gajanovic. Bingo! (0-1).

Onze jongens waren nu wel verplicht om wat terug te doen. Zij stuitten echter op een stevig georganiseerde Ster-verdediging. Kwamen erg goed weg toen Mirko Gajanovic de staak trof en Yorick Libot slordig herkanste. En mochten rekenen op een wonderlijke redding van Birger Maes bij een scherpe tegenaanval.

Hicham Channouf, rusteloos op zoek naar een doelpunt, haalde net voor het ingaan van het laatste kwartier zijn gram dankzij een onhoudbare kogel in de winkelhaak (1-1). Gingen de geel-blauwen thans door de knieën? Zeker niet, zij hielden het hoofd koel. Noteerden met nog tien minuten voor de boeg wel vijf blauwe kaarten op hun conto. Geen beletsel om voor het offensief te kiezen. En warempel te scoren via ex-GS’er Yorick Libot (1-2).

Daverende apotheose

Het slot van deze districtsderby was razendspannend. Met Yannis Van Parys als meespelende doelman trok GS Beobank Hoboken alle registers open. Terry Caudron liet van erg dichtbij een voorzetschot van Hicham Channouf van de schoen glippen. En was er nog Laurens Plees, hij leek onvermurwbaar. In de laatste seconden kwam de gelijkmaker er dan toch. Al was daarvoor een lichtzinnige overtreding van Mohammed Chergani op Hicham Channouf nodig. Yannis Van Parys hielp zijn ploeg met een staalharde negenmeter in extremis aan een puntendeling (2-2). Onder met geel beteugeld protest van Laurens Plees en HS-coach Arben Mamusha…

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Ayoub Karboue, Hicham Channouf, Khaled Oulichki, Ossan Arslan, Terry Caudron, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Hoboken Ster: Laurens Plees (d), Norbert Laenens (d), Tom Blommaerts (kpt), Yorick Libot, Mohammed Chergani, Gerard Norev, Mirko Gajanovic, Samir Elmjouzi, Mustafa Erkoc, coach Arben Mamusha en assistent-coach Peter Kerckx.

Doelpunten: 31′: Mirko Gajanovic (0-1); 44′: Hicham Channouf (1-1); 55′: Yorick Libot (1-2); 60′: Yannis Van Parys (2-2).

Gele kaarten: 25′: Yorick Libot; 60′: Laurens Plees en Arben Mamusha.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Aho Yildiz en Joel Remy.

Beker van België

Vrijwel onmiddellijk na de overgang van oud naar nieuw begint GS Beobank Hoboken aan een kersvers bekeravontuur: in het kader van de 1/16de finales gaat de uitstap op vrijdag 3 januari 2020 naar het niet te onderschatten MFC Rebecq (momenteel op een derde stek in tweede nationale afdeling A).

GS Beobank Hoboken B

Het B-team herneemt de activiteiten in de Vlaamse competitie (reeks A) op vrijdag 10 januari 2020 met een verplaatsing naar Sparta Stasegem.

Prettige eindejaarsfeesten!