Wedstrijdverslag:
MFC Rebecq – GS Beobank Hoboken (1/16de finale Beker van België)

GS Beobank Hoboken bekert een ronde verder maar het geduld werd wel erg zwaar beproefd…

Blok graniet

Voor een talrijk publiek ging de thuisploeg vrij en vrank van start. In de 2′ miste Tanguy George reeds een hemelsbrede kans. Twee minuten later verkeek ook Nibitan Coulibaly een dito mogelijkheid nadat Mustapha Aabbassi op onorthodoxe wijze van de bal was gezet. Onze kapitein ontving een geel karton wegens protest. Even later mocht de vrijstaande Tanguy George simpel binnenduwen (1-0).

De Hobokenaars veerden eindelijk recht. Vooral onder impuls van Khalid Amzil (terug van weggeweest) werd het tempo stevig opgedreven. Bilal Errahmouni trof de staak. Andere pogingen stuitten op alle denkbare lokale ledematen. En dan was er nog Thomas Van Obbergen die zijn kooi fanatiek verdedigde. De goud-zwarten vochten als het ware tegen een blok graniet. Bijna werkte Vincent George een schot van Mustapha Aabbassi in eigen netten. Met een onhoudbare punter lukte Zakaria Akatouf dan toch de oververdiende gelijkmaker (1-1). Een actie van Hicham Channouf eindigde op een sisser, terwijl een dreun uit de linker van Zakaria Akatouf nipt naast zoefde.

Opnieuw achtervolgen

Wie dacht dat de tweedeklasser na de rust als een pudding in elkaar zou stuiken, moest zijn mening gauw herzien. Het blauwe bastion werd weer herhaaldelijk bestookt maar plots dook de pijlsnelle Nibitan Coulibaly in een zee van ruimte en liet Birger Maes het nakijken (2-1). Opnieuw achtervolgen dus. Geduldig en vastberaden. Dat was geen sinecure want de Waals-Brabanders weerden zich als duivels in een wijwatervat. Met een gele kaart voor een al te drieste Vincent George en het gemekker van bankzitter Dylan Lenoir. Bilal Errahmouni zag van kortbij een gemaakt doelpunt in extremis gered door Thomas Van Obbergen. De klok tikte genadeloos verder. Kwam het nog goed?

Sublieme ommekeer

Het geduld werd inderdaad beloond. Tien minuten voor het eindsignaal zorgde GS Beobank Hoboken voor de definitieve ommekeer. Drie opeenvolgende glasheldere combinaties, afgewerkt door Hicham Channouf (tweemaal) en Yannis Van Parys, dwongen MFC Rebecq op de knieën (2-4). Aangevuld met een mooie kruispas van Yannis Van Parys alsook een intelligent hakje van Imad Amazou die Khalid Amzil en Mustapha Aabbassi beurtelings in staat stelden de wedstrijd helemaal te beslissen (2-6). Om duimen en vingers bij af te likken!

Wedstrijdfiche

MFC Rebecq:  Thomas Van Obbergen (d), Dylan Lenoir (d), Alexandre Teirlinckx (kpt), Mickaël Van Ransbeeck, Vincent George, Tanguy George, Nibitan Coulibaly, Gaëtan Stalmans, coach François Devroede en assistent-coach Benjamin Vande Velde.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Mustapha Aabbassi (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khalid Amzil, Terry Caudron, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coach Karim Akajoua en assistent-coach Antoine Lemaire.

Doelpunten: 8′: Tanguy George (1-0); 20′: Zakaria Akatouf (1-1); 29′: Nibitan Coulibaly (2-1); 40′: Hicham Channouf (2-2); 41′: Yannis Van Parys (2-3); 44′: Hicham Channouf (2-4); 46′: Khalid Amzil (2-5); 47′: Mustapha Aabbassi (2-6).

Gele kaarten: 4′: Mustapha Aabbassi; 33′: Vincent George; 35′: Dylan Lenoir.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Luc Duret.

Naar de landskampioen

Met een verplaatsing naar landskampioen AS CF Schaarbeek staat er volgende vrijdag een moeilijke opdracht op het programma.

Dimitri Hairemans en Emre Erciyas

Wij maken van de gelegenheid gebruik om onze aanwinsten Dimitri Hairemans en Emre Erciyas een hart onder de riem te steken. Zij herstellen sedert geruime tijd van een hardnekkige blessure. Wij hopen spoedig op hun noodzakelijke diensten beroep te kunnen doen!