Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – LART Bruxelles FT

Het mag misschien ietwat eentonig worden, vervelen doet het geenszins: voor de zesde keer op rij gaat GS Beobank Hoboken met de volle buit aan de haal!Makkelijk verliep het niet, want neo-eersteklasser Laeken Amorce Renards Tivoli Bruxelles Futsal Club was naar onze instellingen afgezakt om zijn huid zo duur mogelijk te verkopen.GS-coach Karim Akajoua, die de geblesseerde Yannis Van Parys voorzichtigheidshalve niet zou bezigen, stuurde zijn troepen onmiddellijk in de loopgraven. De Brusselaars boden hardnekkig weerstand. Inspanningen van Steven Dillien, Hicham Channouf en Imad Amazou liepen op een sisser uit. En dan plots, helemaal uit het niets, een doelpunt voor GS Beobank Hoboken: Khaled Oulichki kogelde uit de draai glansrijk binnen (1-0).De Hobokense motor sloeg niet echt aan, toch waren Steven Dillien en Antoine Lemaire erg dicht bij een volgende treffer.

De gelijkmaker

Onder impuls van de bedrijvige Boudiouane Mezzian probeerden de bezoekers een wederantwoord te vinden. Het was trouwens deze laatste die tot tweemaal toe een vrijschop bijna wist om te zetten. In de 25’ kwam Bilal Abakach uit een warrige doelworsteling wel als overwinnaar tevoorschijn (1-1).Er werd aan weerszijden fanatiek gebikkeld. Dit gold zeker voor Khaled Oulichki. Hij legde de fundamenten voor een schitterend doelpunt van Imad Amazou, enkele seconden vooraleer het rustsignaal weerklonk (2-1).Ook na de pauze waren we getuige van een stevige pot zaalvoetbal, soms over de rand van het toelaatbare, zodat de scheidsrechters Marc Nihoul en Maxime Duret verplicht werden om een reeks verwittigingen en blauwe kaarten uit te delen.De Beobankers vonden hun gebruikelijk ritme terug. Met direct een fraaie assist van Khaled Oulichki naar de aanstormende Mustapha Aabbassi die de bal triomfantelijk in de netten gleed (3-1).Kort daarop trapte de doorgebroken Steven Dillien het projectiel pardoes in het gelaat van keeper Moustapha Benali, gelukkig zonder nare gevolgen voor het slachtoffer.

Doelpuntenfestijn

De weg naar een ruime overwinning leek wagenwijd open. De hoofdstedelingen dachten er echter anders over, zij bleven verbeten strijd leveren. Ex-GS’er Safouane Channouf (broer van onze Hicham) trachtte zich te bewijzen en dwong Birger Maes tot een noodzakelijke tussenkomst. Ook een geweldige pegel van Boudiouane Mezzian vergde een grandioze reflex van de goud-zwarte goalie.Na een vernietigende dribbelactie bereikte Hicham Channouf de vrijstaande Steven Dillien die het geschenk dankbaar in ontvangst nam (4-1).

LART bleef vechten

De blauw-witten weigerden nog steeds het hoofd te buigen en zouden zich tot de laatste snik verzetten. Het was uitgerekend Safouane Channouf die een dubbele poging door Birger Maes afgeweerd zag maar uiteindelijk van een lokaal misverstand gebruik maakte (4-2), nadat Steven Dillien even voordien een open mogelijkheid onbenut had gelaten.Op een hoekschop van Hicham Channouf diepte Imad Amazou de kloof verder uit (5-2).

Zonder keeper proberen

De vertwijfelde LART-coach Georges Tsoras joeg Moustafa Idrissi mee in de aanval met een verlaten kooi in de achtergrond. Zijn tweede doelman vuurde richting winkelhaak, Birger Maes etaleerde een verbazingwekkende parade. Daarmee hield het voor de uitgebluste gasten ongeveer op. Khaled Oulichki (6-2). en zelfs Birger Maes grepen hun kans om de bal netjes in de onbewaakte tent te droppen (7-2). De score had nog hoger kunnen oplopen, maar dat had een aanfluiting van de getoonde krachtsverhoudingen geweest.Ditmaal geen overdonderende prestatie van onze jongens. Wel twee gouden punten.Een samenvatting van deze wedstrijd kan u zaterdag vanaf 18:15 uur bekijken op de website van BX1 (www.bx1.be) onder de rubriek “Emissions” → “Foutsal”.

Zware tegenstand de komende weken

De komende weken wacht een lastig drieluik. Om te beginnen nemen we aanstaande vrijdag om 21:15 uur in sportcentrum Sorghvliedt de handschoen op tegen de ambitieuze nieuwkomer Fact Futsal Limal. Nadien onthaalt landskampioen Selaklean Thulin ons met een zware, overwegend Braziliaans gekleurde cocktail en vlak voor de feestdagen staat de geladen streekderby bij FT Bornem-Puurs op het programma.

Ploegopstelling

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d) (1), Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou (2), Khaled Oulichki (2), Mustapha Aabbassi (1), Steven Dillien (1), Xavier Potvin, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

LART Bruxelles FT: Mustapha Benali (d), Moustafa Idrissi (d), Bilal Abakach (kpt) (1), Bouamama Boulkoumite, Boudiouane Mezzian, Safouane Channouf (1), Mourad Tamimi Yousoufi, Mohammed Aabbassi, Moncef Taghzaoui, coach Georges Tsoras en assistent-coach Monir Bouzaid.

GS Beobank Hoboken B

In de Vlaamse competitie (regio centraal) verloor het B-team eerder op deze avond van AAB Antwerpen A (3-6).