Wedstrijdverslag:
HCTE Cosmos La Hestra – GS Beobank Hoboken

GS Beobank Hoboken blijft voor de vijfde opeenvolgende keer aan de winnende hand! Daarvoor mogen onze jongens zich fier op de borst kloppen want zij hebben vanavond in sportcentrum La Dréve alweer een geweldige collectieve prestatie neergezet!De Beobankers, zonder Yannis Van Parys (liesblessure), braken de wedstrijd vroeg open toen Hicham Channouf pal voor doel het overzicht bewaarde en het projectiel enig mooi met de linker in de netten priemde (0-1).

Strafschop tot de gelijkmaker

Neki Mbala stelde vrijwel onmiddellijk gelijk dankzij een penalty (1-1). Een venijnige vrijschop van Jonathan Demptinne vergde een spectaculaire zweefsprong van Birger Maes. Een subtiel diep balletje van Khaled Oulichki in de loop van Imad Amazou noopte Frédéric Dé Ermilio op zijn beurt tot een attente tussenkomst. Een assist van Neki Mbala tot bij de vrijstaande Marco Carnoli richtte de schijnwerpers wederom op onze sluitpost.

Hoboken op kruissnelheid

De plaatselijke storm had haar hoogtepunt bereikt. De Hobokenaars namen resoluut het voortouw. Mustapha Aabbassi zag een splijtende solotocht op het laatste nippertje afgestopt, even later lukte hij een interceptie en werd vervolgens in het strafschopgebied neergelegd. Naar goede gewoonte trapte Antoine Lemaire de zesmeter onhoudbaar binnen (1-2).Steven Dillien profiteerde van de lokale consternatie om tweemaal raak te treffen, respectievelijk op aangeven van Khaled Oulichki en Hicham Channouf (1-4).De goud-zwarten drukten ook daarna stevig op het gaspedaal maar voor nieuw gejuich was het wachten tot vlak na de rust: Steven Dillien nam een ingestudeerde hoekschop van Hicham Channouf in één tijd over (1-5).

Technisch & fysiek sterker

Een pegel van Johnny Van Melkebeke donderde tegen de dwarsligger. Het werd evenwel alsmaar duidelijk dat de Henegouwers niet opgewassen waren tegen de fysieke en technische suprematie van de bezoekers. Khaled Oulichki verlengde een vrije trap van Steven Dillien vlekkeloos in de kooi (1-6). Het eenrichtingsverkeer leverde nog scoringsmogelijkheden op voor Mustapha Aabbassi, Imad Amazou en Xavier Potvin.

Kleine prik

Het wanhopige HCTE Cosmos La Hestre mocht van een al te lakse leiding de botte bijl onbestraft bovenhalen, bij een zeldzame tegenaanval wist Adrien Fois te milderen (2-6). Onze assistent-coach Ivan Boey kon wegens verbaal protest met een geel karton opkrassen.In de 49′ noteerden we de fraaiste actie uit deze partij: na flitsend voorbereidend werk van Hicham Channouf en Mustapha Aabbassi belandde een kopstoot van Steven Dillien helaas naast het doelkaderBij de gastheren waren de frisheid en de ideeën helemaal verdwenen, wel plofte een keiharde vrijschop uit de voet van Aurélien Chantinne met een luide knal op het bovenlijf van de onverschrokken Birger Maes.

Doelpuntenfestijn

Een schitterend doelpunt van Mustapha Aabbassi, een vrije trap van Hicham Channouf (na een listig overstapje van Antoine Lemaire) waarmee voor de vierde maal uit een stilstaande fase succes werd geboekt en een vlot uitgespeelde combinatie, besloten met een inleggertje van Hicham Channouf, maakte de Hobokense triomf volledig (2-9). Het ultieme fluitsignaal van het arbitrale duo Christophe Blairon-Louis Huygens verloste de afgematte thuisploeg uit haar lijden.Volgende vrijdag om 21:15 uur kunnen onze supporters opnieuw in sportcentrum Sorghvliedt terecht om hun favorieten aan te moedigen tegen promovendus LART Bruxelles.

Ploegopstelling:

HCTE Cosmos La Hestre: Frédéric DéErmilio (d), Jonathan Demptinne (kpt), Mikael Casciano, Marco Carnoli, Donovan Kopyka, Aurélien Chantinne, Adrien Fois (1), Neki Mbala (1), Johnny Van Melkebeke, coach Alessandro Meo en assistent-coach Anas Amerkad.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire (kpt) (1), Hicham Channouf (3), Imad Amazou, Khaled Oulichki (1), Mustapha Aabbassi (1), Steven Dillien (3), Xavier Potvin, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

GS Beobank Hoboken B

In de Vlaamse competitie (regio centraal) kon GS Beobank Hoboken B bij ZVK Leest de nederlaag niet vermijden (4-2).