Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Veidec ARB Hamme

GS Beobank Hoboken verslaat de competitieleider en … wat een feest voor de zaalvoetballiefhebber!

Tegenaanval loont

Het hoeft geen betoog dat de koploper niet alleen naar Hoboken was afgezakt om zijn positie te verstevigen maar tevens op weerwraak zinde voor de nederlaag die in de heenwedstrijd tegen onze formatie werd geleden.

De Oost-Vlamingen verschenen dan ook supergemotiveerd aan de aftrap. Met wervelend voetbal werd de thuisploeg achteruit gedrongen. Mehdi Fares besloot een scherpe penetratie tegen de staak, Alessandro Maffeo werd bijna verrast door een afgeweken schot van Ahmed El Hammouchi.

GS Beobank Hoboken had geen andere keuze dan te speculeren op de tegenaanval. Een wapen dat heel efficiënt werd gehanteerd want bij de allereerste counter profiteerde Steven Dillien van een mistasten in de ARB-defensie om snoeihard uit te halen (1-0). Twee minuten later dook Antoine Lemaire in de vrije ruimte, Kenny Sergeant kwam gepast uit zijn doel gelopen.

Veidec ARB Hamme probeerde de bakens te verzetten maar bij een volgende lokale tegenstoot vond Hicham Channouf de op de rechterflank vrijstaande Steven Dillien die de bal in het dak van de tent joeg (2-0).

De partij evolueerde aan een verschroeiend tempo en op een niveau dat hoge toppen scheerde. Alessandro Maffeo diende enkele schitterende reddingen te verrichten, niet zijn laatste, zo zou verder blijken. In de 20′ wierp Kenny Sergeant zich met doodsverachting in de voeten van de vrijgespeelde Mustapha Aabbassi. Eén minuut later plaatste Imad Amazou het orgelpunt op een oogverblindende dubbele combinatie met Steven Dillien (3-0).

Vlak voor de rust trapte Soufian El Fakiri een hemelsbrede mogelijkheid over de dwarsligger en incasseerde vervolgens een geel karton na een forse overtreding op Terry Caudron. Deze laatste verkeek tenslotte een reële doelkans op een steekballetje van Bilal Errahmouni.

Beresterke Alessandro Maffeo

De tweede speelhelft bood de talrijke toeschouwers opnieuw een boeiend kijkstuk, de strijd werd weliswaar ruwer. Steven Dillien moest het toneel verlaten vanwege een letsel aan het scheenbeen.

Soufian El Fakiri devieerde een harde voorzet van Pierre Ndjeka in de touwen (3-1) en zag kort daarop een gemaakt doelpunt nog net van de lijn gehaald door Antoine Lemaire. De Hamse aanvalsgolven bleven toestromen. Alessandro Maffeo schudde een paar verbluffende tussenkomsten uit de mouw maar werd uiteindelijk geklopt toen de ongrijpbare Soufian El Fakiri een pegel in de verste hoek keilde (3-2).

De Beobankers slaagden er niet in om zich uit de omknelling los te rukken. Ook nadat GS-coach Karim Akajoua zijn troepen met een time-out wat verademing gunde, hield de blauw-witte stormloop aan. Gelukkig was Alessandro Maffeo alweer bij de zaak: een reeks onwaarschijnlijke parades deden hem uitgroeien tot man van de match!

En wat niemand nog mogelijk achtte, gebeurde dan toch. Imad Amazou begon op links aan een solonummer, schakelde enkele tegenstrevers uit en duwde de bal in een klein gaatje tussen de paal en de verbouwereerde Kenny Sergeant (4-2). Grandioos! De GS-aanhang ging uit de bol. Enkele acteurs verloren de pedalen. Het leverde een gele sanctie op voor Pierre Ndjeka en Bilal Errahmouni.

Met Soufian El Fakiri als meespelende doelman poogden de vertwijfelde bezoekers alsnog terug te slaan. Dit vaak beproefde noodmiddel hielp hun betrachtingen echter niet vooruit. Integendeel, tijdens de turbulente slotfase legden Terry Caudron en Bilal Errahmouni de (overdreven) eindscore vast (6-2), terwijl beide coaches wegens kritiek aan het adres van het arbitrale duo met een gele kaart werden bedacht.

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze propagandaslag voor het zaalvoetbal kan u respectievelijk vanaf zondag- en woensdagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Ivan Boey en Wim Rooms.

Veidec ARB Hamme: Kenny Sergeant (d+kpt), Raf Matthijs (d), Soufian El Fakiri, Ahmed El Hammouchi, Abdesamade El Hafid, Pierre Ndjeka, Abderahim El Kharroubi, Zakaria Aibour, Mehdi Fares, Ibrahim Ben Sellam, coach Davy Willaert en assistent-coach Kristof Vermeir.

Doelpunten: 8′: Steven Dillien (1-0); 17′; Steven Dillien (2-0); 21′: Imad Amazou (3-0); 34′: Soufian El Fakiri (3-1); 44′: Soufian El Fakiri (3-2); 50′: Imad Amazou (4-2); 58′: Terry Caudron (5-2); 59′: Bilal Errahmouni (6-2).

Gele kaarten: 27′: Soufian El Fakiri; 51′: Pierre Ndjeka en Bilal Errahmouni; 56′: Davy Willaert en Karim Akajoua.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Guy Rassart & Christian Lebeau.

Volgende missie

Aanstaande vrijdag trekt het A-team opnieuw naar de Brusselse regio om het onberekenbare Basic-Fit Bruxelles tegemoet te treden.

GS Beobank Hoboken B

In de Vlaamse competitie (regio centraal) gaven onze beloften tegen Kras Antwerpen een veilig gewaande voorsprong in laatste instantie nog uit handen en moesten zich tevreden stellen met een gelijkspel (7-7).