Wedstrijdverslag:
Basic-Fit Bruxelles – GS Beobank Hoboken

Twee punten rijker: dat is de enige positieve vaststelling na een matte prestatie van GS Beobank Hoboken in het Brusselse Zuidpaleis…

Weinig animo

Doorlopend balbezit, een reeks hoekschoppen en enkele om zeep geholpen kansen. Meer wisten de nonchalante Beobankers aanvankelijk niet tentoon te spreiden. Er was niets te bespeuren van de frivole acties waarmee de competitieleider vorige vrijdag met lege handen huiswaarts werd gestuurd. Ook Basic-Fit Bruxelles kon haar talrijk opgekomen supporters de koude buitentemperaturen niet doen vergeten.

Negentiende minuut

In de negentiende minuut (!) werden we zowaar uit een korte winterslaap gewekt toen Hicham Channouf een gaatje vond aan het eind van een geslaagd ééntweetje met Imad Amazou (0-1), enkele seconden later maakte een magistrale dribbel én een bliksemschicht van Bilal Ziani de voorsprong alweer ongedaan (1-1).

GS Beobank Hoboken vond haar normale ritme terug en dat rendeerde onmiddellijk. Steven Dillien trapte zijn team weer aan de leiding (1-2) en werd kort daarop neergedolkt bij een poging om een slalom in de richting van de Brusselse kooi door te trekken.

Nadat Antoine Lemaire een vluchtschot rakelings over de dwarsligger had gevuurd, kwam Samir Dahbi ons ongevraagd ter hulp. Hij werkte zichzelf vlak voor eigen doel erg stuntelig in de nesten, Yannis Van Parys was er als de kippen bij om hem af te troeven en de bal eenvoudigweg binnen te duwen (1-3).

Laksheid haalt weer de boventoon

Wie dacht dat GS Beobank Hoboken na de rust nu wel makkelijk over de tegenstander heen zou walsen, moest gauw zijn mening herzien. De Hobokenaars vielen nogmaals ten prooi aan een vervelende laksheid, terwijl de hoofdstedelingen niet dadelijk in staat bleken om de bezoekende defensie uit verband te spelen. Bilal Abakach vond het nodig om zijn frustraties te botvieren door het ronde ding tegen de wedstrijdtafel te keilen en werd hiervoor met een geel karton gesanctioneerd.

Youssef Rezki mocht in twee tijden de aansluitingstreffer scoren (2-3) en schudde hiermee onze jongens opnieuw wakker. Bilal Errahmouni en vooral Imad Amazou misten een dot van een kans, deze laatste zette een en ander recht met een trefzekere kogel vanuit een schier onmogelijke positie (2-4). Ondertussen telden de goud-zwarten warempel vijf blauwe kaarten op hun conto.

GS Beobank Hoboken sleept zich naar het einde

Met Mustapha Rezki als meespelende doelman, stortte BF-coach Imad Akel Draui zijn troepen in een slotoffensief. Een pegel van Samir Dahbi donderde op de deklat. Alessandro Maffeo diende foutief in te grijpen bij een doorbraak van Bilal Ziani maar zweefde de daaruitvolgende negenmeter van Mustapha Rezki glansrijk uit zijn doelvlak.

De zenuwen gierden door de kelen en de potjes dreigden over te koken. Youssef Rezki ontving een gele kaart voor aanhoudend gemekker. In de allerlaatste minuut lukte Ismail Ben Ayad nog een doelpunt (3-4), gelukkig klonk het eindsignaal net op tijd!

Beeldverslag

Een samenvatting van deze partij u deze zaterdag vanaf 18:15 uur doorlopend bekijken op de website van BX1 – www.bx1.be/emissions/ → Foutsal of op de Facebookpagina van BX1.

Wedstrijdfiche

Basic-Fit Bruxelles: Mohamed Bahaddou (d+kpt), Bilal Abakach, Ismail Ben Ayad, Samir Dahbi, Yassine El Barjraji, Mustapha Rezki, Bilal Ziani, Bill El Fanis, Youssef Rezki, coach Imad Akel Draui en assistent-coach Ali El Makhoukhi.

GS Beobank Hoboken: Alessandro Maffeo (d), Ayman Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Doelpunten: 19′: Hicham Channouf (0-1); Bilal Ziani (1-1); 22′: Steven Dillien (1-2); 28′: Yannis Van Parys (1-3); 42′: Youssef Rezki (2-3); 50′: Imad Amazou (2-4); 59′: Ismail Ben Ayad (3-4).

Gele kaarten: 33′: Bilal Abakach; 53′: Alessandro Maffeo; 54′: Youssef Rezki.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage:  Christophe Blairon & Danny Desmit.

Kwartfinale Beker van België

Volgende vrijdag om 21:15 uur betwist GS Beobank Hoboken in sportcentrum Sorghvliedt de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Beker van België tegen zvc Assebroeke. De Bruggelingen bekleden niet alleen de toppositie in derde afdeling A, zij legden tot op heden ook een opmerkelijk bekerparcours af. Onze krijgers kunnen maar best een goed resultaat neerpoten met het oog op de terugmatch die op 28 maart a.s. zal plaatsvinden.

GS Beobank Hoboken B

In de Vlaamse competitie (regio centraal) gingen onze beloften verrassend onderuit bij hekkensluiter Elhambra Zaventem (8-7).