Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Veidec ARB Hamme (terugwedstrijd halve finale play-offs)

GS Beobank Hoboken stond voor de niet onoverkomelijke opdracht om de nipte nederlaag (1-0) uit de heenwedstrijd in deze halve finale van de play-offs recht te zetten. Het liep echter niet naar wens…

Nerveus

Beide ploegen namen in het flink gevulde sportcentrum Sorghvliedt een vrij nerveuze start. Met heel wat onzuiverheden in hun defensieve gelederen, doch Ahmed El Hammouchi en Mustapha Aabbassi maakten hiervan geen gebruik om hun team aan een vroeg doelpunt te helpen.

Meer zegedrift

De gasten manifesteerden meer zegedrift dan de thuisclub. Een gegeven dat hen de kwalificatie zou opleveren. Zij deden de bal vlotjes door de rangen circuleren maar bleven in de zone van de waarheid al te dikwijls in gebreke. Behalve in de 10′ toen Ahmed El Hammouchi en Mounir Kissami beurtelings heel dicht bij een treffer aanleunden. Ook de aanvalsacties van de Hobokenaars draaiden vaak op een sisser uit. Het wekte dan ook geen verwondering dat GS Beobank Hoboken op voorsprong klom vanuit een stilstaande fase: met een buitengewone schijnbeweging boorde Hicham Channouf een vrijschop doorheen het Oost-Vlaamse muurtje (1-0).

Dit doelpunt deed de hoop op een gunstig resultaat aanwakkeren. Maar de lijn werd niet doorgetrokken. Integendeel, Birger Maes moest een prima reactie uit z’n lijf persen toen Mehdi Fares tweemaal na elkaar van dichtbij mocht uithalen.

Weinig verheffend schouwspel

Bij de aanvang van de tweede speelhelft leek GS Beobank Hoboken de goede cadans gevonden te hebben. Een subliem steekballetje van Hicham Channiouf bezorgde Imad Amazou een uitstekende kans maar zijn schot werd door een inderhaast teruggekeerde Hamse verdediger nog net voor de doellijn weggewerkt. Ook een snedige combinatie tussen het trio Channouf-Dillien-El Fakiri had een betere afloop verdiend.

Een verrassende tegenaanval van de blauw-witten, besloten met een onhoudbare kogel van Mehdi Fares hoog in de netten (1-1), zette een zware domper op de Hobokense ambities. De duels werden een stuk potiger en zowel op als naast het veld geraakten de gemoederen verhit. Met het gevolg dat het arbitrale duo bij herhaling naar een geel karton moest tasten.

GS Beobank Hoboken beet zich de tanden stuk op de taaie tegenstander. Met Mustapha Aabbassi als meespelende doelman en een open doelmond in de achtergrond, poogde GS-coach Karim Akajoua de schier hopeloze situatie om te buigen. Een pegel van Imad Amazou schroeide de vingertoppen van Kenny Sergeant. Meer kwam er niet uit de bus.

Een paar gele kaarten en zelfs een rode kaart voor de bezoekende assistent-coach Kristof Vermeir ontsierden de vertoning opnieuw. Het pleit werd definitief beslecht: Ahmed El Hammouchi wist de bal in het eigen doelgebied te onderscheppen en dropte het projectiel met een welgemikte trap in de verlaten Hobokense kooi (1-2). Het weinig verheffend schouwspel bereikte z’n absoluut dieptepunt vanwege incidenten in een uithoek van het terrein. De wedstrijd werd een tijdje stilgelegd. Om dan na de herneming helemaal uit te doven…

De landskampioen neemt een serieuze optie om haar titel te verlengen (in de finale tegen AS CF Schaarbeek). GS Beobank Hoboken ziet haar schitterende campagne in de reguliere competitie eensklaps in rook opgaan. Waarmee zin en onzin van de play-offs weer ter discussie staan. Maar laten we niet flauw doen: Veidec ARB Hamme was vanavond gretiger en voerde het tactisch plannetje perfect uit.

Beeldverslag

Een samenvatting van deze partij (inclusief interview met Soufian El Fakiri) kan u zondagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Soufian El Fakiri, Steven Dillien, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Veidec ARB Hamme: Kenny Sergeant (d+kpt), Quinten De Paep (d), Karim Bouyakoubi, Mounir Kissami, Nordin Amajoud, Kenan Koseoglu, Mehdi Fares, Ahmed El Hammouchi, Bilal Achenteh, Abderahim El Kharroubi, coach Davy Willaert en assistent-coach Kristof Vermeir.

Doelpunten: 15′: Hicham Channouf (1-0); 37′: Mehdi Fares (1-1); 58′: Ahmed El Hammouchi (1-2).

Gele kaarten: 42′: Karim Akajoua; 52′: Mounir Kissami; 55′: Soufian El Fakiri; 55′: Kenan Koseoglu;

Rode kaarten: 53′: Kristof Vermeir (twee gele kaarten).

Arbitrage: Joël Remy en Aho Yildiz.

Finale Beker van België

Onze jongens kunnen zich nu klaarstomen voor de finale van de Beker van België die op zaterdag 1 juni a.s. om 21:00 uur zal betwist worden tegen Futsal IP Hannut. Hopelijk kan het seizoen 2018-2019 toch nog afgesloten worden met een mooie trofee en daarvoor rekenen op de aanmoedigingen van talrijke GS-fans in het Vilvoordse Eurovolleycenter!