Wedstrijdverslag:
Veidec ARB Hamme – GS Beobank Hoboken (heenwedstrijd halve finale play-offs)

GS Beobank Hoboken vergeet te scoren en krijgt het deksel op de neus in de allerlaatste seconden…

Klare taal

“We gaan ons vel zeer duur verkopen”, verklaarde Mounir Kissami van Veidec ARB Hamme toen hem vorige vrijdag voor de camera van FWBB werd gevraagd naar zijn vooruitzichten met betrekking tot deze heenwedstrijd in de halve finale van de play-offs. Klare taal van de ex-GS’er.

De thuisclub had ook wat te vieren: net voor de aftrap werd Kenny Sergeant, vanavond bezig aan z’n laatste minuten van een rijkgevulde carrière op het hoogste vlak in het zaalvoetbal, uitgebreid in de bloemetjes gezet.

Onze jongens waren dus verwittigd maar niet dadelijk onder de indruk. In een flink bevolkte sporthal Meulenbroek, waar gedurende bijna de ganse wedstrijd de ritmische klanken van een djembé gezelschap weerklonken, vingen zij de eerste lokale aanvalsgolven rustig op. Meer dan een halve mogelijkheid voor Mounir Kissami en een falende kopstoot van Mehdi Fares wisten de gastheren niet te versieren.

Gaandeweg veroverde GS Beobank Hoboken het balbezit. En werden er geen krachten gespaard om te scoren. Eerst kreeg de vlak voor doel vrijstaande Khaled Oulichki een hoge voorzet van Hicham Channouf niet onder controle. Vervolgens trapte Imad Amazou een diepe assist van Mustapha Aabbassi tegen de staak. Dan huppelde een wippertje van de doorgebroken Hicham Channouf nipt naast. Soufian El Fakiri, tweemaal alleen op avontuur, stuitte telkens op Kenny Sergeant. Ook bij een vlijmscherp schot van Hicham Channouf en Soufian El Fakiri demonstreerde de afscheidnemende doelman z’n groot vakmanschap.

De eerste speelhelft werd bezoedeld met een rode sanctie voor ARB-hulptrainer Davy Willaert vanwege een scheldtirade aan het adres van scheidsrechter Louis Huygens. Maar erger voor de Hobokenaars gold de vaststelling dat een karrenvracht aan doelkansen om zeep was geholpen. En dat zou hen zuur opbreken…

Venijn in de staart

Bij overmaat van ramp moest GS-coach Karim Akajoua het tweede bedrijf aanvangen zonder Antoine Lemaire als gevolg van een aanslepende blessure waarmee de Carolo in hetzelfde schuitje belandde als Terry Caudron die om identieke reden niet in de kern was opgenomen.

GS Beobank Hoboken bleef het gebeuren nog wel een poos beheersen. Met een paar hete standjes voor de Oost-Vlaamse muit. Maar de geleverde inspanningen eisten hun tol: de scherpte verdween zienderogen. De Hammenaars traden meer en meer op de voorgrond. De acties van de gevaarlijke Mehdi Fares zaaiden verwarring in de goud-zwarte achterhoede, terwijl twee pogingen van Mounir Kissami bijna succes oogstten. Bilal Errahmouni moest naar de noodrem tasten om de oprukkende Bilal Achenteh af te stoppen en incasseerde een geel karton. Enkel Soufian El Fakiri zorgde af en toe voor wat tegengas maar z’n kanon miste precisie.

Nadat Bilal Achenteh een hemelsbrede gelegenheid van de voet had laten springen, leken de bezoekers zich heelhuids uit de brand te slepen. Het venijn zat hem echter in de staart: luttele seconden voor het ultieme fluitsignaal kreeg de volledig losgelaten Abderahim El Kharroubi de bal toegespeeld en aarzelde geen ogenblik (1-0). Immense vreugde bij de blauw-witten, diepe ontgoocheling bij de uitgeputte Beobankers…

Beeldverslag

Een samenvatting van deze partij (inclusief interview met Mustapha Aabbassi) kan u zondagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

Veidec ARB Hamme: Kenny Sergeant (d+kpt), Quinten De Paep (d), Karim Bouyakoubi, Mounir Kissami, Nordin Amajoud, Kenan Koseoglu, Mehdi Fares, Ahmed El Hammouchi, Bilal Achenteh, Abderahim El Kharroubi, coach Kristof Vermeir en assistent-coach Davy Willaert.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Soufian El Fakiri, Zakaria Lamsaiah, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Doelpunten: 60′: Abderahim El Kharroubi (1-0).

Gele kaarten: 54′: Bilal Errahmouni.

Rode kaarten: 21′: Davy Willaert.

Arbitrage: Louis Huygens en Johan Vanderlinden.

Terugwedstrijd

De terugwedstrijd van aanstaande vrijdag om 21:15 uur in sportcentrum Sorghvliedt belooft een uiterst spannend spektakel te worden. Zal GS Beobank Hoboken erin slagen het laken toch nog naar zich toe te trekken? Wij rekenen op de aanmoedigingen van alle GS-getrouwen om deze heikele opdracht tot een goed einde te brengen!