Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Veidec ARB Hamme

Deze topontmoeting bracht heel wat kijklustigen op de been. Eén van hen was bondscoach Rony Penninckx die een groot deel van zijn nationale selectie kwam inspecteren in het gezelschap van BZVB-voorzitter Pierre Goyvaerts. Ook waren we aangenaam verrast met het bezoek van een aantal voormalige leden van onze sportieve staf en een uitgebreide delegatie van naamsponsor Beobank.

Meteen smullen

Enkele seconden na het startsignaal van het arbitrale duo Marc Nihoul-Denis Van Laeken mochten we reeds smullen van een ingestudeerde Hobokense hoekschop waarbij Kenny Sergeant voor de eerste en zeker niet de laatste maal op verbluffende wijze diende te reageren. Kort daarop etaleerde Birger Maes een spectaculaire zweefsprong om Ahmed El Hammouchi het scoren te beletten.De vlam sloeg meteen in de pan en dat zorgde voor een temporijk en genietbaar spektakel.In de 7′ boorde een steekpas van Abdes El Hafid een gaatje in de goud-zwarte defensie, de goed anticiperende Soufian El Fakiri deponeerde de bal kalmpjes in de netten (0-1).

Spanning ten top

Twee glasheldere combinaties tussen Steven Dillien en Imad Amazou botsten op een onvermurwbare Kenny Sergeant. Zijn overbuur dook een dubbele combinatie Ishak Belhak-Mo El Moussaoui wonderwel in hoekschop. Hetzelfde lot was weggelegd voor een enorme knal van Imad Amazou, in ideale schietpositie gemanoeuvreerd dankzij een intelligent hakje van Khaled Oulichki. Een pegel van Yannis Van Parys scheerde over de dwarsligger.

Achterstand groeit

Elke misstap kon fatale gevolgen hebben. En zo geschiedde bij het verstrijken van het eerste kwartier: een lokale slordigheid bood Angelo De Brandt de kans om de vrijstaande Mirko Gajanovic bliksemsnel te bedienen, deze laatste nam het geschenk dankbaar in ontvangst (0-2).Zowel Yannis Van Parys, Xavier Potvin, Khaled Oulichki, Steven Dillien als Hicham Channouf tekenden ei zo na voor de aansluitingstreffer, bij de rust bleef de stand echter ongewijzigd.Vlak na de hervatting vermeed Birger Maes met een flitsende voetveeg een quasi gemaakt doelpunt van Angelo De Brandt en tegelijk een schier onafwendbare nederlaag.

Het keerpunt van de match

Merkwaardig genoeg viel de bezoekende motor plots stil. GS Beobank Hoboken toonde haar ware gelaat: een solide groep strijdmakkers die zij aan zij vecht, in staat om klaar te spelen wat niet zo evident lijkt.Nadat Kenny Sergeant alweer een verbazingwekkende redding uit de mouwen had geschud, deze keer op een poging van Mustapha Aabbassi, slaagde Imad Amazou erin om diep in de vijandelijke linies door te dringen: uit zijn rechter vertrok een onhoudbare kanonskogel (1-2).Hiermee werd een verpletterend offensief ingeleid dat de tegenstander tot wanhoop dreef. Hicham Channouf en Steven Dillien vonden de ARB-portier eens te meer op hun weg, Khaled Oulichki kon net niet bij een strak genomen vrije trap van Yannis Van Parys.In de 47′ stond de zaal in lichterlaaie toen Hicham Channouf een splijtend ééntweetje met Khaled Oulichki enig mooi in de Oost-Vlaamse kooi deed uitsterven (2-2).

Het doelpuntensaldo zwenkt stevig aan

Steven Dillien werkte zich de naad uit de broek maar stuitte wederom op de dekselse Kenny Sergeant, terwijl de doorgebroken Hicham Channouf iets te onstuimig te werk ging. Het was een afgemeten uitworp van Birger Maes, in één tijd schitterend overgenomen door Khaled Oulichki, die de thuisploeg op voorsprong hees (3-2).GS-coach Karim Akajoua gunde zijn spelers een welgekomen time-out, voldoende om nadien nogmaals vernietigend uit te halen via Mustapha Aabbassi, opnieuw als gevolg van een precieze lancering van Birger Maes (4-2).Bij Veidec ARB Hamme raakte men helemaal de pedalen kwijt. Soufian El Fakiri werd als ver uit zijn muit meespelende doelman in de aanvalsacties betrokken. Een erg risicovol initiatief dat geen vruchten afwierp. Integendeel, Steven Dillien lukte een steal en kon eindelijk zijn verdiend doelpuntje in de verlaten tent borstelen (5-2). Khaled Oulichki plaatste tenslotte de kers op een bijzonder gesmaakte GS-taart (6-2).

Staande ovatie

Fraaie zege tegen een sterke play-offsconcurrent, bejubeld met een staande ovatie van het thuispubliek en enkele gezamenlijke indianengezangen van onze jongens, symbool voor de eendracht binnen dit fantastisch collectief.Volgende vrijdag reist GS Beobank Hoboken naar neo-eersteklasser Eurofoot Tervuren dat tot op heden slechts één schamel puntje wist te sprokkelen. Geen reden om dit katje zonder handschoenen aan te pakken.Een integraal beeldverslag en een samenvatting van deze boeiende partij kan u respectievelijk vanaf zondagavond en woensdag bekijken op de website van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be onder de rubriek video’s.

Ploegopstelling

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf (1), Imad Amazou (1), Khaled Oulichki (2), Mustapha Aabbassi (1), Steven Dillien (1), Xavier Potvin, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Veidec ARB Hamme: Kenny Sergeant (d+kpt), Kenneth Delise (d), Soufian El Fakiri (1), Abdes El Hafid, Ahmed El Hammouchi, Hamza Al Massaoui, Mirko Gajanovic (1),Mo El Moussaoui, Ishak Belhaj, Angelo De Brandt, coach Kristof Vermeir en assistent-coach Davy Willaert .

GS Beobank Hoboken B

Het B-team had tegen Kras Antwerpen lange tijd uitzicht op een nieuwe overwinning in de Vlaamse competitie (regio centraal) maar moest finaal vrede nemen met een gelijkspel (3-3).In het kader van de VZVB-Jeugdcup gaan de GS-duiveltjes aanstaande zondag vanaf 17:00 uur in sportcentrum Sorghvliedt aan de slag in een tornooi met deelname van Sambas Temse B alsook JFC Antwerp A en B; in sporthal Fort VIII trekken onze miniemen om 18:00 uur ten strijde tegen Jong Zandhoven 98.