Wedstrjdverslag
Eurofoot Tervuren – GS Beobank Hoboken

De successenreeks gaat verder. Na de ophefmakende zeges tegen kleppers als Basic-Fit Bruxelles en Veidec ARB Hamme liet GS Beobank Hoboken weer een tweepunter optekenen.Echt gemakkelijk ging het nochtans niet, want neo-eersteklasser en huidige hekkensluiter Eurofoot Tervuren toonde zich in de prachtige sporthal Diependal een even taaie als positief voetballende tegenstrever.

Meteen het initiatief

De Hobokenaars namen dadelijk het initiatief. Het bleek echter geen eenvoudige opgave om het lokale bolwerk te ontmantelen. Pas in de 9′ moest Eric Simons zich echt reppen toen hij oog in oog met Mustapha Aabbassi kwam te staan.Bij een zeldzame tegenstoot stuurde Denis Ghys een diepe bal naar Tom Ytebrouck die de thuisploeg warempel op voorsprong schoot (1-0).Khaled Oulichki zag de gelijkmaker in laatste instantie afgeblokt, seconden later haalde Yannis Van Parys wel triomfantelijk uit (1-1). Denis Ghys reageerde met een poeier tegen de staak en een nieuwe poging waarmee Birger Maes het knap lastig had.

Strafschop

Het doorlopende balbezit van goud-zwart oogstte vooralsnog onvoldoende doelgevaar. In de 21′ kwam hierin verandering: Hicham Channouf werd in de penaltyzone foutief gestuit, Antoine Lemaire zette de stafschop feilloos om (1-2). Kort daarop was de Carolo een weifelende Sami Afkir te vlug af en mikte haarfijn in de benedenhoek (1-3).Een schitterende ééntijdscombinatie, op gang getrokken door Steven Dillien, belandde via Hicham Channouf tot bij Mustapha Aabbassi, deze laatste trof de paal. Ook een afleggertje van Imad Amazou voor Xavier Potvin verdiende een betere afloop.GS Beobank Hoboken ging bij de aanvang van de tweede speelhelft hoog druk zetten en zowel het tempo als de spelrichting bepalen. Hicham Channouf strafte een slordig inspelen van Tom Ytebrouck onverbiddelijk af (1-4), een sublieme punter van Steven Dillien verdween in de winkelhaak.

Overwinning binnen…of toch nog niet

Eén-vijf. Boeken toe. Of toch bijna, want de Vlaams-Brabanders bleven halsstarrig terugvechten, geholpen door de soms nonchalante defensie van de bezoekers. Hiervan maakte Dieter Van Tricht gebruik om te milderen (2-5).Een listige plaatsbal van Imad Amazou vergde een grandioze parade van Eric Simons, zijn overbuur moest een duiksprong uit de ledematen persen op een venijnige streep van Denis Ghys. Een strakke kogel van Steven Dillien pletste op de staander.Plotseling werden we getrakteerd op drie dolle minuten tijdens dewelke Ben Demeersman een persoonlijke inspanning met een ongrijpbaar stiftertje bekroonde (3-5), Steven Dillien uit de draai een snedige assist van Hicham Channouf in de netten verlengde (3-6) en een schijnbeweging van Denis Ghys de Hobokense afweer in de luren legde (4-6)!

Spanning tot het fluitsignaal

Even naar adem happen, maar Mustapha Aabbassi trapte de partij uiteindelijk in een beslissende plooi dankzij een loepzuivere laterale voorzet van Steven Dillien (4-7).ET-coach Kris Proost trachtte de schade te reduceren door kapitein Lars Hernalsteen afwisselend als vliegende doelman in een ultiem offensief te mengen. Net voor het laatste fluitsignaal van het arbitrale duo Marc Nihoul-Lucien Vrancken stak Tom Ytebrouck de ganse lengte van het speelveld over en bezorgde de moedige blauwhemden een meer dan eervol eindresultaat (5-7).Op maandagavond 24 oktober e.k. om 20:00 uur spelen onze jongens in sporthal De Komeet (Eeuwfeestlaan 183 – 2500 Lier) een oefenpot tegen ZVK Proost Lier (N1-Futsal). Op vrijdag 4 november a.s. hervatten zij de competitieactiviteiten met een verplaatsing naar Gijonesa Futsal Jette.

Ploegopstelling

Eurofoot Tervuren: Eric Simons (d), Lars Hernalsteen (kpt), Tom Ytebrouck (2), Sami Afkir, Dieter Van Tricht (1), Ben Demeersman (1), Joris Willemans, Denis Ghys (1) en coach Kris Proost.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Olivier Verhanneman (d), Antoine Lemaire (kpt) (2), Hicham Channouf (1), Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi (1), Steven Dillien (2), Xavier Potvin, Yannis Van Parys (1), coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

GS Beobank Hoboken B

GS Beobank Hoboken B knoopte in de Vlaamse competitie (regio centraal) terug met een (klinkende) overwinning aan na een midweekwedstrijd bij ‘t Kliekske Steenokkerzeel (1-6). Op vrijdag 28 oktober a.s. om 20:00 uur binden onze beloften in sportcentrum Sorghvliedt de strijd aan tegen Solona De Ridder (tweede provinciale) in het kader van de 1/16de finales van de Beker van Antwerpen.

GS Beobank Hoboken preminiemen

De GS-preminiemen kan u aanstaande zondag 23 oktober vanaf 17:00 uur in onze thuisbasis komen aanmoedigen in een tornooiformule voor de VZVB-Jeugdcup 2016-2017 met deelname van Kras Antwerpen A, Proost Lier A, JFC Antwerpen en OT United. Om 18:00 uur beginnen onze miniemen in sporthal Fort VIIII aan hun opdracht tegen Kras Antwerpen A.