Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – ZVC Assebroeke (heenwedstrijd kwartfinale Beker van België)

Deze bekermatch ontsnapte als enige aan de algemene nationale afgelasting vanwege de weers- en verkeersomstandigheden. Merkwaardig fenomeen, maar niemand die er achteraf om baalde: het werd een hartverwarmend spektakelstuk…

Historische avond

Het was een historische avond voor ZVC Assebroeke, leider in derde nationale afdeling A, dat in haar prille bestaan nog nooit zo ver kon doorstoten in de Beker van België. Bovendien kon de club rekenen op de steun van een groot aantal meegereisde supporters. Die zorgden meteen voor een gezellige, uitgelaten en sportieve sfeer die we graag meer in onze sportzalen zouden willen beleven…

Statisch GS koud gepakt

GS Beobank Hoboken vertrok niet bepaald dynamisch uit de startblokken tegenover de zeer gedecideerde West-Vlamingen die elke gelegenheid aangrepen om toe te slaan. Nadat Alessandro Maffeo gered werd door de staak en vervolgens een splijtend ééntweetje tussen Birger Longueville en Laurenz Simoens nog onschadelijk had gemaakt, was hij verslagen toen deze laatste zich doorheen de Hobokense defensie kon priemen (0-1).

Ook achteraan stonden de bezoekers hun mannetje, want de goud-zwarten slaagden er niet in veel doelgevaar te creëren. Erger zelfs, Darco Masselus maakte dankbaar gebruik van Hobokens balverlies om de vrijstaande Gianni Longueville pijlsnel te bedienen (0-2).

Eindelijk dan toch een vlijmscherpe trap van Imad Amazou. Uit de daaropvolgende hoekschop puurde Antoine Lemaire de aansluitingstreffer (1-2).

De Beobankers leken nu op weg naar herstel maar stuitten op hevige weerstand. Talrijke doelpogingen werden op het laatste nippertje afgeblokt, vooral de intenties van Yannis Van Parys bleven aldus zonder resultaat.

In de 18′ fronsten we de wenkbrauwen: Gianni Longueville nam een corner van Jason Deswarte in één tijd kordaat op de slof (1-3).

Enkele schietoefeningen van Steven Dillien voorkwamen niet dat onze jongens met een wrang gevoel naar de kleedkamers terugkeerden en het was duidelijk dat zij na de rust dringend uit een ander vaatje moesten tappen…

GS vecht terug

En dat deden zij wel degelijk. ZVC Assebroeke werd op de eigen speelhelft teruggedrongen, het bleek echter geen sinecure om de rood-zwarte burcht te slopen. Twee listige schoten van Imad Amazou brachten Yentl Vanthorre niet in verlegenheid, hetzelfde gold voor een harde trap van Bilal Errahmouni en Yannis Van Parys, terwijl Hicham Channouf op de deklat knalde.

De lokale druk werd echter onhoudbaar en met een subliem doelpunt uit de draai van Steven Dillien zaten de Hobokenaars hun tegenstander weer op de hielen (2-3). Een fantastisch kaatsspel tussen Steven Dillien en Hicham Channouf verdiende een betere afloop, Imad Amazou viseerde het dwarshout en Yannis Van Parys had weer geen meeval bij de afwerking.

Nieuwe kaakslag

Plots wisten de Bruggelingen zich uit de omknelling te bevrijden. Alessandro Maffeo diende foutief in te grijpen op de doorgebroken Laurenz Simoens en zag zich bestraft met een geel karton. Het was slechts uitgesteld: Denis Vanraefelghem kon zich ongrijpbaar doorzetten en bracht de bezoekende aanhang in opperste vervoering (2-4).

Steven Dillien stelt orde op zaken

GS Beobank Hoboken bleef niet bij de pakken zitten en gaf blijk van een verbluffende mentale weerbaarheid. Een lage schuiver van Hicham Channouf strandde op de binnenkant van de paal maar het was Steven Dillien die de wedstrijd eensklaps deed kantelen. Met drie fenomenale doelpunten in evenveel minuten, telkens uitgevoerd met de rug naar doel, trapte hij de GS-supporters op hun beurt in een euforische stemming (5-4).

In ware cupsfeer

Tijdens de slotminuten baadde sportcentrum Sorghvliedt in een ware cupsfeer. Zowel op als naast het speelveld. Met een gele kaart voor Birger Maes (protest vanop de wisselbank) en Gianni Longueville (overtreding), laatstgenoemde deed de tribunes daveren met een spectaculaire actie (5-5). Helemaal te gek werd het in de laatste minuut: Imad Amazou knikte een strakke voorzet van Yannis Van Parys binnen en schonk GS Beobank Hoboken alsnog de oh zo felbevochten zege (6-5)!

De Hobokense schaapjes zijn echter nog niet op het droge. De return op woensdag 28 maart a.s. wordt ongetwijfeld een nagelbijtende thriller die zal uitmaken wie naar de halve bekerfinale mag…

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Alessandro Maffeo (d), Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

ZVC Assebroeke: Yentl Vanthorre (d), Darco Masselus (kpt), Cedric Simoens, Gianni Longueville, Denis Vanraefelghem, Stan Braem, Jason Deswarte, Arvid Lenihan, Birger Longueville, Laurenz Simoens en coach David Van Hamme.

Doelpunten: 7′: Laurenz Simoens (0-1); 12′: Gianni Longueville (0-2); 13′: Antoine Lemaire (1-2); 18′: Gianni Longueville (1-3); 34′: Steven Dillien (2-3); 42′: Denis Vanraefelghem (2-4); 44′: Steven Dillien (3-4); 45′: Steven Dillien (4-4); 46′: Steven Dillien (5-4); 48′: Gianni Longueville (5-5); 49′: Imad Amazou (6-5).

Gele kaarten: 40′: Alessandro Maffeo; 48′: Gianni Longueville en Birger Maes.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Régis Bawin & Maxime Duret.

Driemaal op verplaatsing

Onze drie eerstvolgende partijen worden op verplaatsing betwist. Eerst en vooral trekt GS Beobank Hoboken aanstaande vrijdag in competitieverband naar Fact Futsal Limal dat nog in aanmerking komt om de top vier binnen te dringen. Hiertoe kunnen de Waals-Brabanders zich geen misstap veroorloven…