Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – zvk Hove

Ook zvk Hove was vanavond niet in staat om de Hobokense zegemars te stuiten…

Meteen komaf

De neo-eersteklasser, weliswaar zonder targetman Mirko Gajanovic, hield in deze streekderby amper tien minuten stand. Toen ontbond GS Beobank Hoboken al z’n duivels. Drie razendsnelle acties volstonden om een royale voorsprong te tellen (3-0). Voordien deed Imad Amazou het publiek likkebaarden met een artistiek nummertje dat evenwel niet het gewenste resultaat opleverde en trapte de doorgebroken Bart Tirez voorlangs.

Met die “veilige” voorsprong op het scorebord haalden onze jongens de voet iets te nadrukkelijk van het gaspedaal, hetgeen de buren de gelegenheid schonk om het initiatief op te eisen. Zij kwamen echter niet verder dan een keiharde vrijschop van Bart Tirez die Birger Maes op onverschrokken wijze neutraliseerde.

En dan verscheen Hicham Channouf op de proppen met een aantal penetraties die een spoor van vernieling doorheen de bezoekende afweer trok. Eerst mikte hij nog op de staander om tenslotte een glasheldere dubbele combinatie met Mustapha Aabbassi binnen te glijden (4-0).

Het pleitte voor de gasten dat ze halsstarrig aanklampten. Glenn Van Wezer verplichtte Birger Maes tot een zweefsprong en vond kort daarop geen opening in het Hobokense muurtje op een kort genomen vrijschop van Abdel Ait Daoud.

Hicham Channouf liet de Hovese defensie nog een paar keer op z’n grondvesten daveren alvorens de goud-zwarten vol vertrouwen naar de kleedkamers terugkeerden.

Superieur

Na de hervatting trachtten de withemden de bakens te verzetten maar waren niet opgewassen tegen de technische superioriteit, de snelheid van uitvoering en de bakken ervaring van de thuisploeg.

Ex-GS’er Abdel Ait Daoud dwong Birger Maes nog wel tot een duikoefening, daarna sloegen de Beobankers alweer aan een verschroeiend tempo toe. Soufian El Fakiri prikte een formidabele kruispas van Imad Amazou heerlijk in de winkelhaak (5-0), Hicham Channouf dropte vanop links een assist van Terry Caudron in de verste hoek (6-0) en besloot even later een grandioze dribbel tegen de binnenkant van de paal.

In de 37′ werd het moedige weerwerk van zvk Hove dan toch beloond: een pegel van Angelo De Brandt spatte uiteen op de staak, Glenn Van Wezer hernam glansrijk (6-1). Deze lichte opflakkering werd echter gauw ongedaan gemaakt. Een aalvlugge counter, in gang gezet door Amine Boulayoune – vervanger van de geelgeschorste Bilal Errahmouni – bood Terry Caudron de kans om de reeds erg verwende toeschouwers op een nieuwe beauty te trakteren (7-1).

Een geel karton voor Bart Tirez wees op de malaise waarin de spartelende tegenstander verkeerde. GS-coach Karim Akajoua gunde Michael Lauwers wat speeltijd onder de deklat en die liet zich dadelijk gelden met enkele fraaie tussenkomsten. Mustapha Aabbassi tekende voor de volgende Hobokense treffer, opnieuw op aangeven van Amine Boulayoune (8-1).

Nadat Abdel Ait Daoud het kruishout had geviseerd, wisten de Hovenaars via Stijn Van Wezer de pil wat te vergulden (8-2) maar konden niet verhinderen dat Mustapha Aabbassi nummer negen in de netten deponeerde (9-2). Diezelfde Stijn Van Wezer liep tegen een gele sanctie aan na een overtreding op Amine Boulayoune en bij de daaruit voortvloeiende vrijschop van Antoine Lemaire gebruikte hij z’n achterwerk om z’n ploeg voor dubbele verliescijfers te behoeden…

Een zwaar verdict voor zvk Hove dat nog steeds in de laagste regionen van het klassement geparkeerd blijft. Toch drukken wij de hoop uit dat deze sympathieke Antwerpse vereniging erin zal slagen om zich dit seizoen op het hoogste vlak te handhaven!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Amine Boulayoune, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

zvk Hove: Jens Mertens (d), Geoffrey Janssens (d), Bart Tirez (kpt), Nouredinne Errajel, Abdel Ait Daoud, Stijn Van Wezer, Tim De Pauw, Glenn Van Wezer, Angelo De Brandt, coach Rudi Proost en assistent-coach Johnny Van Wezer.

Doelpunten: 10′: Soufian El Fakiri (1-0); 14′: Soufian El Fakiri (2-0); 16′: Hicham Channouf (3-0); 23′: Hicham Channouf (4-0); 32′: Soufian El Fakiri (5-0); 33′: Hicham Channouf (6-0); 37′: Glenn Van Wezer (6-1); 41′: Terry Caudron (7-1); 57′: Mustapha Aabbassi (8-1); 58′: Stijn Van Wezer (8-2); 59′: Mustapha Aabbassi (9-2).

Gele kaarten: 42′: Bart Tirez; 59′: Stijn Van Wezer.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Danny Desmit en Fabian Deckers.

Negende winst?

Volgende vrijdag gaat GS Beobank Hoboken op visite bij Futsal IP Hannut, in het Luikse deel van Haspengouw, op zoek naar het negende aanzetsel van een onwaarschijnlijke triomftocht.