Wedstrijdverslag:
Futsal IP Hannut – GS Beobank Hoboken

In Hannuit bewezen onze spelers dat zij nog steeds in topvorm verkeren…

Hicham Channouf breekt het ijs

Bij GS Beobank Hoboken noteerden we het debuut van youngster Zakaria Lamsaiah die in de loop van de partij een puike prestatie zou leveren.

Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in balans. In de 14′ brak Hicham Channouf het ijs: met een swingende heupbeweging vond hij een opening in de plaatselijke afweer en drukte verschroeiend af (0-1). Enkele minuten later besloot Antoine Lemaire een wenkende kans iets te nonchalant in de armen van Fabrice Genchi, Hicham Channouf stootte kort daarop een afvallende bal in de netten (0-2).

Futsal IP Hannut, weliswaar beroofd van enkele titularissen, probeerde zich in de match te knokken. De Beobankers bleken echter sterker in de duels en zuiverden hun doelgebied van ieder gevaar. Meer zelfs, Soufian El Fakiri en Zakaria Lamsaiah zorgden nog voor de grootste dreiging.

Mourad Al Mokhlis Chaouni liet zich een gele kaart aansmeren, terwijl Hicham Channouf eenzelfde sanctie opliep voor een volstrekt nutteloze overtreding ter hoogte van de middencirkel. Eerstgenoemde nam het slotakkoord van de eerste speelhelft voor zijn rekening, Birger Maes duwde diens pegel met bravoure uit zijn doelvlak.

Uitdovend scenario

Na de rust toonde GS Beobank Hoboken zich vastberaden om de klus definitief te klaren. Terry Caudron verkeek een gigantische mogelijkheid, Fabrice Genchi moest met een karpersprong uitpakken om Hicham Channouf het scoren te beletten. Het was slechts uitgesteld: twee razendsnelle acties van het koningskoppeltje Soufian El Fakiri-Hicham Channouf gaven de lokale aspiraties ogenblikkelijk een flinke deuk (0-4).

Een priemende dribbel van de behendige Sernane Segniagbeto doorheen de GS-defensie werd op het nippertje afgeblokt, maar dan deden de roodhemden zichzelf de das om: Mourad Al Mokhlis Chaouni veinsde een strafschopfout, incasseerde een tweede geel karton en mocht opkrassen.

De Luikenaars moesten het nu rooien met een mannetje minder. Dat was een onmogelijke opgave, de moed zonk hen in de schoenen. De wedstrijd doofde langzaam uit. Het leek wel een spel van kat en muis dat aan gezapig tempo uitmondde in een geprononceerde Hobokense zege, enigszins getemperd door een penalty, omgezet door Sernane Segniagbeto (1-7). Als apotheose stopte Birger Maes een keiharde negenmetertrap van deze laatste waarmee hij z’n ongeëvenaard keeperstalent eens te meer in de verf zette.

GS Beobank Hoboken boekt zijn negende winst op rij en blijft op eenzame hoogte in het klassement…

Wedstrijdfiche

Futsal IP Hannut: Fabrice Genchi (d), Jimmy Czeslaw Cwynar (kpt), Amaury Geuns, Damien Vanderveck, Jawad Aghyal, Mourad Al Mokhlis Chaouni, Sernane Segniagbeto en coach Geoffrey Alfonso.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, Zakaria Lamsaiah, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Doelpunten: 14′: Hicham Channouf (0-1); Hicham Channouf (0-2); 33′: Hicham Channouf (0-3); 34′: Hicham Channouf (0-4); 49′: Antoine Lemaire (0-5); 50′: Sernane Segniagbeto (1-5); 55′: Antoine Lemaire (1-6); 56′: Soufian El Fakiri (1-7).

Gele kaarten: 26′: Hicham Channouf.

Rode kaarten: 41′: Mourad Al Mokhlis Chaouni (twee gele kaarten).

Arbitrage: Régis Bawin en Christian Lebeau.

Naar de kaap van tien?

Volgende vrijdag kunnen onze jongens in eigen huis tegen HCTE Cosmos La Hestre de kaap van tien opeenvolgende overwinningen ronden. Daarvoor rekenen zij op de aanmoedigingen van hun supporters. Aftrap om 21:15 uur.